Xbox One: Απογοητευτικές πωλήσεις στην Ιαπωνία

Πουλήθηκαν 23.000 κονσόλες σε τέσσερις ημέρες.

Το λανσάρισμα του Xbox One στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ήταν πραγματικά απογοητευτικό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Famitsu, καθώς στις τέσσερις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του πουλήθηκαν μόλις 23.562 κονσόλες.

Οι πωλήσεις αυτές αποτελούν ένα αρνητικό ρεκόρ για την Microsoft, αφού τόσο το Xbox 360, όσο και το Xbox

έτυχαν καλύτερης αντιμετώπισης από τους Ιάπωνες παίκτες. Συγκεκριμένα μέσα σε δύο μέρες είχαν πουληθεί 62.135 Xbox 360, ενώ σε τρεις ημέρες είχαν πουληθεί 123.000 Xbox. Τα νούμερα βέβαια σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του Xbox One είναι επίσης απογοητευτικά, καθώς πουλήθηκαν 308.000 Wii U σε δύο μέρες, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα η Sony πούλησε 322.000 PS4.

Από τους launch τίτλους του Xbox One τα Titanfall, Kinect Sport Rivals και Dead Rising 3 σημείωσαν τις υψηλότερες πωλήσεις. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα δύο πρώτα περιλαμβάνονταν στο bundle της κονσόλας. Το Xbox brand ανέκαθεν είχε πρόβλημα να καθιερωθεί στην Ιαπωνία, όποτε τα νούμερα αυτά δεν μας προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, πόσο μάλλον την δεδομένη χρονική περίοδο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι γενικά στην Ιαπωνία οι οικιακές κονσόλες έχουν χαμηλότερες πωλήσεις, καθώς το μεγαλύτερο μερίδιο της εγχώριας αγοράς το καταλαμβάνουν φορητές κονσόλες όπως το 3DS και το PS Vita.

Keywords
Τυχαία Θέματα