Top 10: Τα κορυφαία Fighting games

Round One...Fight!

Τα Fighting games έχουν μια μεγάλη ιστορία στην βιομηχανία των video games, καθώς βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα εξελίχθηκαν, γνώρισαν την μεγάλη ακμή τους στις αρχές της δεκαετίας του '90, παρήκμασαν στα τέλη της, ενώ από το 2000 και μετά άρχισαν σιγά-σιγά να κερδίζουν ξανά

την χαμένη τους αίγλη.

Στην προσπάθεια μας να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα παιχνίδια της κατηγορίας θέσαμε το εξής βασικό ερώτημα: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει κάθε Fighting που σέβεται τον εαυτό του; Καταρχήν θα πρέπει να έχει ένα εύκολο στην εκμάθηση –και λειτουργικό- μοντέλο χειρισμού, ώστε να είναι προσιτό τόσο σ' έναν αρχάριο όσο και σ' έναν έμπειρο παίχτη. Επιπλέον, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ισορροπημένο (και κατά προτίμηση μεγάλο) ρόστερ μαχητών.

Οι δέκα τίτλοι που αποτελούν το Best Of αυτής της εβδομάδας προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και από την συντακτική ομάδα του GameWorld. Οι επιλογές της σύνταξης βασίστηκαν στα παραπάνω κριτήρια που αναλύσαμε, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και την συνολική απήχηση που έχει γνωρίσει κάθε τίτλος.

Ακολουθεί το Top 10 των κορυφαίων Fighting games.

10: Marvel vs. Capcom 2
Capcom
Arcade, Dreamcast, PS2, Xbox, PSN, Xbox Live Arcade, iOS

H Capcom έχει μακρά παράδοση στους crossover τίτλους με τις σειρές Marvel vs.Capcom, Capcom vs. SNK και πρόσφατα με το Street Fighter X Tekken. To δεύτερο μέρος της πρώτης από τις προαναφερθείσες σειρές αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα από τα διασκεδαστικότερα fighting games όλων των εποχών. Οι γνωστοί ήρωες από το σύμπαν της Marvel όπως ο Wolverine, o Cyclops, o Iron Man και άλλου, έρχονται αντιμέτωποι με τους πρωταγωνιστές διαφόρων αγαπημένων χαρακτήρων από τα παιχνίδια της Capcom, όπως την Jill Valentine, τον Mega Man και αρκετούς μαχητές από την σειρά Street Fighter. Το ρόστερ περιλαμβάνει συνολικά 56 playable χαρακτήρες!

{youtube}CUdIQV3NOHQ|400|300{/youtube}

Το Marvel vs. Capcom 2 διαθέτει ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές super moves που έχουμε δει ποτέ. Το θέαμα στην οθόνη σας είναι πραγματικά φαντασμαγορικό και προκαλεί άπειρη πώρωση. Ο χειρισμός έχει απλοποιηθεί σε σχέση με την πρώτη έκδοση, καθώς τα κουμπιά των επιθέσεων είναι πια τέσσερα αντί για έξι. Επιπλέον οι μονομαχίες είναι της μορφής 3-οn-3 tag κάτι που σημαίνει ότι επιλέγετε τρεις χαρακτήρες, τους οποίους εναλλάσσετε κατ' επιλογή σας κατά την διάρκεια της μάχης.

9: Dead or Alive 3 (14/3/2002)
Team Ninja, Tecmo
Xbox

Το πνευματικό τέκνο του Tomonobu Itagaki αποτέλεσε έναν από τους τίτλους που συνόδευσαν το πρώτο Xbox στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Τα χαρακτηριστικά που κάνουν την σειρά να ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες δημιουργίες που κινούνται σε παρόμοια πλαίσια είναι ο γρήγορος και φρενήρης ρυθμός της μάχης και οι καυτές θηλυκές παρουσίες.

Το Dead or Alive 3 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί φιλικό προ

Keywords
Τυχαία Θέματα