Titanfall για PC: Χωρίς CTF και Pilot Hunter

Θα επιστρέψει το CTF μετά από παράπονα παικτών! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/5/14] Η Respawn Entertainment αφαίρεσε τα modes Capture the Flag και Pilot Hunter από τις επιλογές για τα online matches του Titanfall στην έκδοση για PC. Πλέον ο μόνος τρόπος για να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους δύο τύπους παιχνιδιού είναι μέσω του Variety, το οποίο έτσι κι αλλιώς περιελάμβανε με τυχαία σειρά όλα τα modes, ή μέσω των Private Matches, τα οποία απαιτούν την παρουσία

12 ατόμων για ένα session.

H Respawn δικαιολόγησε -όπως μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά εδώ- τις αλλαγές αυτές λέγοντας πως τα συγκεκριμένα modes απλά δεν ήταν αρκετά δημοφιλή, έτσι όσοι έμπαιναν σε αυτά έπρεπε να περιμένουν πολύ ώρα για να βρουν κάποιο match. Όπως λένε οι developers: "Έχουμε ένα φανταστικό και τεράστιο κοινό στα PC με την συντριπτική του πλειοψηφία να παίζει κυρίως τα Attrition και Hardpoint modes. Τα CTF και Pilot Hunter δεν είχαν μεγάλη απήχηση στην έκδοση για PC. Οι παίκτες που προσπαθούσαν να μπουν σε αυτά τα modes είχαν μεγάλους χρόνους αναμονής για να βρουν άλλους χρήστες, κάτι που δημιουργούσε μια κακή εμπειρία".

Σύμφωνα με την Respawn γενικά θα υπάρχει εναλλαγή στα διαθέσιμα game modes, θα προστεθούν νέοι τύποι παιχνιδιού και όλα τα modes θα είναι προσβάσιμα σε Private Matches. Αυτή τη στιγμή τα CTF και Pilot Hunter έχουν αντικατασταθεί από τα Expedition Variety και Expedition Attrition, τα οποία είναι τα γνωστά modes στα νέα Expedition DLC maps.

Ίσως έχει μια λογική η απόφαση αυτή της Respawn, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει η επιλογή έτσι κι αλλιώς για όσους επιθυμούσαν να παίξουν τα συγκεκριμένα modes και ας υπήρχε αναμονή. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ και τα δύο modes (πολύ περισσότερο από το Attrition), αλλά τουλάχιστον εφόσον περιλαμβάνονται στο Variety ακόμα, μικρό το κακό. Όπως και να έχει, το να αφαιρείται περιεχόμενο από ένα game μάλλον δεν είναι και η καλύτερη πολιτική.

[UPDATE: 27/5/14] Τελικά η Respawn θα επαναφέρει στα public playlists του Titanfall για PC το mode Capture the Flag, μετά από έντονα παράπονα της κοινότητας χρηστών του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της εταιρείας: "Είναι φανερό πως αυτή η απόφαση δεν άρεσε σε πολλούς ανθρώπους, περισσότερους από όσους πιστεύαμε πως έπαιζαν τα συγκεκριμένα modes (σσ. Capture the Flag και Pilot Hunter)".

H Respawn έδωσε στην δημοσιότητα μια πολύ λεπτομερή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το matchmaking, αλλά αποφάσισε τελικά να λύσει το πρόβλημα της απουσίας πολλών διαθέσιμων παικτών στο CTF εκτείνοντας τα όρια της αναζήτησης μετά από ένα χρονικό διάστημα σε γειτονικές ηπείρους. "Αυτό σημαίνει πρακτικά πως μπορεί να καταλήξετε σε ένα game με πολύ υψηλότερο ping από ότι έχετε συνηθίσει, αλλά, όπως επισήμαναν οι παίκτες, καλύτερα να παίζεις παρά να μην παίζεις καθόλου".

Επιπρόσθετα, η Respawn αναμένεται να κάνει την διαδικασία σύνδεσης με ένα match πιο ξεκάθαρη, καθώς πλέον θα βλέπουν οι παίκτες ποιοι προσπαθούν να μπουν σε ένα lobby, έτσι ώστε να μην αποχωρούν πρόωρα έχοντας την πεποίθηση ότι δεν θα συμπληρωθούν τα απαραίτητα άτομα. Τέλος, οι developers βελτιώνουν συνεχώς και την ισορροπία του matchmaking, καθώς πχ. πλέον τα 6vs4 matches θα γίνονται αμέσως 5vs5 και μάλιστα θα αλλάζουν θέσεις οι παίκτες ώστε να υπάρχει ισορροπία στο συνολικό skill των ομάδων.

Διαβάστε το review του Titanfall για το PC καθώς και το αντίστοιχο της έκδοσης για το Xbox One από τον Παντελή Δασκαλέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα