Titanfall: Frontier's Edge DLC

Τρεις νέοι χάρτες και σημαντικές αλλαγές στις Burn Cards με το νέο update.

Μετά το Expedition η Respawn Entertainment επιστρέφει με ένα ακόμη DLC για το Titanfall, το οποίο φέρει τον τίτλο Frontier's Edge. Οι κάτοχοι του Season Pass μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το Frontier's Edge και να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρεις ακόμη χάρτες που υπόσχονται γερές δόσεις wall-running

και συγκλονιστικές μονομαχίες μεταξύ των Titans. Παράλληλα, με το νέο DLC όμως η αμερικανική εταιρεία διέθεσε και το νέο update του Titanfall, το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα. Χωρίς να μακρηγορούμε περαιτέρω λοιπόν πάμε να δούμε τι...ψάρια πιάνει το Frontier's Edge και κατά πόσο αξίζει να το προμηθευτείτε.

Στην μαύρη αγορά
Θα ξεκινήσουμε με την μεγαλύτερη και την σημαντικότερη αλλαγή που φέρνει το νέο update, καθώς πλέον υπάρχει η δυνατότητα να πουλήσετε τις άχρηστες ή παραπανίσιες Burn Cards σας για να μαζέψετε credits. Με τα τελευταία μπορείτε να αγοράσετε διάφορα packs, τα οποία περιέχουν διάφορες τυχαίες Burn Cards. Για τους αμύητους στο σύμπαν του Titanfall να τονίσουμε ότι μέσω των Burn Cards μπορείτε να αποκτήσετε προσωρινά buffs για τον πιλότο σας όπως αυξημένο damage με συγκεκριμένα όπλα. Τα buffs αυτά ισχύουν μέχρι να πεθάνετε, κοινώς όταν κάνετε respawn εξαφανίζονται.

To όλο σύστημα λειτουργεί σαν τα boosters του FIFA Ultimate Team, αλλά η σημαντική διαφορά είναι ότι εδώ δεν υπάρχουν microtransactions. Για να αποκτήσετε λοιπόν τα πολυπόθητα credits θα πρέπει είτε να πουλήσετε Burn Cards, είτε να ολοκληρώσετε συγκεκριμένα in-game challenges. Κατόπιν αυτού, θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Respawn Entertainment για την υιοθέτηση αυτού του play-to-pay μοντέλου. Με βάση τα παραπάνω πλέον δεν φοβάστε να “κάψετε” τις κάρτες σας για να αποκτήσετε το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σας.

Εν τω μεταξύ, όπως προαναφέραμε, το νέο update φέρνει και βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα. Δυστυχώς δεν είδαμε την πολυπόθητη αύξηση του resolution στα 900p, παρόλα αυτά το frame rate έχει γίνει ακόμη πιο σταθερό, ακόμη και σε modes όπως το Last Titan Standing, όπου στο Xbox One είχαν παρατηρηθεί σημαντικές πτώσεις. Κάπου εδώ όμως ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις αλλαγές που έφερε το νέο update για να επικεντρωθούμε στα τρία νέα maps, τα οποία ονομάζονται Dig Site, Haven και Export.

Give me fuel, give me fire
Σύμφωνα με το υποτυπώδες σενάριο του Titanfall, οι δύο γαλαξιακές δυνάμεις, η IMC και η Militia, προσπαθούν να βάλουν...χέρι (η κάθε μία για τους δικούς της σκοπούς) στα κοιτάσματα ενέργειας του Frontier's Edge. Δύο λοιπόν από τους χάρτες που συναντάμε εδώ και συγκεκριμένα οι Dig Site και Export έχουν την συγκεκριμένη θεματολογία, καθώς λαμβάνουν χώρα σε εγκαταστάσεις εξόρυξης.

https://www.youtube.com/watch?v=b3zNj9h6yZw


Ξεκινώντας λοιπόν από τον Dig Site είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με έναν χάρτη που -τουλάχιστον με την πρώτη ματιά- δεν εντυπωσιάζει από πλευράς σχεδιασμού. Για να είμαστε πιο ακριβείς έχουμε να κάνουμε με μία τυπική βιομηχανική εγκατάσταση. Στον συγκεκριμένο χάρτη πάντως παρατηρούνται κάποια ασυνήθιστα φαινόμενα για τα δεδομένα του Titanfall. Με λίγα λόγια ο χάρτης Dig Site είναι η χαρά των επίδοξων campers, αφού υπάρχει μεγάλο verticality και λόγω των μουντών χρωμάτων που συναντάμε εδώ είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσετε τους snipers.

Στον Export έχουμε να κάνουμε με μία παραθαλάσσια βιομηχανική εγκατάσταση, ενώ η δομή του χάρτη είναι καθαρά κυκλική, με τρεις ξεχωριστούς διαδρόμους στο ενδιάμεσο του. Σε σχέση με τους άλλους δύο είναι φανερό ότι θα χρειασθείτε λιγότερο χρόνο για να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον και να "απομνημονεύσετε" την δομή του. Παρόλα αυτά, εδώ υπάρχουν δεκάδες μικρότερα κτήρια, οπότε θα πρέπει συνεχώς να έχετε την προσοχή σας στα παράθυρα και στις οροφές τους, καθώς ενδέχεται να καραδοκούν οι αντίπαλοί σας.

Το στοιχείο που μας προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση πάντως είναι ότι σε ένα σημείο του χάρτη (στο capture point B συγκεκριμένα) υπάρχουν διάφορα εκτεθειμένα καλώδια. Εάν τα πυροβολήσετε θα προκαλέσετε μια ηλεκτρική εκκένωση σε ένα άλλο σημείο του χάρτη σκοτώνοντας όποιον άτυχο Pilot βρίσκετε εκεί. Αυτή η ασυνήθιστη -για τα δεδομένα του Titanfall- προσθήκη είναι γεγονός ότι επηρεάζει σημαντικά την gameplay εμπειρία στον συγκεκριμένο χάρτη, καθώς το σημείο αυτό είναι εξαιρετικά constested και από τις δύο ομάδες, καθώς όλοι οι παίκτες μάχονται για να το κατακτήσουν αφήνοντας τον υπόλοιπο χάρτη άδειο. Κατά την άποψη μας η συγκεκριμένη κίνηση είναι άστοχη από πλευράς των developers, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και σχετικό achievement (να σκοτώσετε κάποιον Pilot με την ηλεκτρική εκκένωση), γιατί πολύ απλά είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου θυμίζοντας τα αντίστοιχα "τεχνάσματα" της σειράς Call of Duty.

Τρίτος και τελευταίος χάρτης είναι ο Haven, ο οποίος θυμίζει ένα παραθαλάσσιο θέρετρο με ουρανοξύστες! Ο Haven είναι γεμάτος με στενούς διαδρόμους και μικρότερα κτήρια και γενικώς σας προκαλεί να χρησιμοποιήσετε wall-running τεχνικές όσο το δυνατόν περισσότερο. Κατόπιν αυτού, είναι ένας ιδανικός χάρτης για modes όπως το Capture the Flag. Αντίθετα σε modes όπου χρησιμοποιείται κυρίως τον Titan σας, όπως το Last Titan Standing θα λέγαμε ότι είναι αδιάφορος.

Μήπως χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από τρία νέα maps;
Το ερώτημα αυτό είναι πιο καίριο από ποτέ, καθώς είναι γεγονός ότι η πολιτική που ακολουθεί στα DLC η Respawn Entertainment δεν είναι η ενδεδειγμένη. To Titanfall ήδη πρόσφερε μία τεράστια ποικιλία από maps στην βασική έκδοσή του, αντίθετα υπήρχαν άλλες ελλείψεις. Για παράδειγμα, οι στιλιστικές επιλογές για τον Pilot και τον Titan είναι ελάχιστες. Σε προηγούμενα updates έγιναν κάποιες προσπάθειες για να καλυφθούν αυτά τα κενά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα συνεχίζει να μην ικανοποιεί.

Φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μέσω των updates η Respawn Entertainment προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δημιούργημά της, κάτι που αν μη τι άλλο είναι θετικό για όσους δεν έχουν δαπανήσει χρήματα να αποκτήσουν το Season Pass ή κάποιο από τα DLC. Από την άλλη πλευρά όμως όσοι πλήρωσαν τα 25 ευρώ του Season Pass θέλουν κάτι περισσότερο από νέους χάρτες, όσο καλά σχεδιασμένοι και αν είναι αυτοί. Το Frontier's Edge σίγουρα δεν καταφέρνει να καλύψει κοινώς τις ανάγκες μας και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση αυτή δεν θα διορθωθεί στο IMC Rising DLC που αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο.

Το Titanfall: Frontier's Edge κοστίζει 9.99 ευρώ και κυκλοφορεί από τις 27 Ιουλίου για PC και Xbox One και από τις 19 Αυγούστου για Xbox 360.

Διαβάστε το review του Titanfall από τον Γρηγόρη Βούλγαρη και το review των console εκδόσεων. Δείτε επίσης το review του Expedition DLC κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα