The Last Guardian: Τελευταία νέα

Δια στόματος Fumito Ueda.

O Fumito Ueda διαβεβαίωσε τους οπαδούς ότι παρά την αποχώρησή του από την Sony το Δεκέμβριο του 2011, είναι ακόμα πολύ ενεργός στη δημιουργία του The Last Guardian. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Τα πράγματα είναι όπως ήταν. Εκτελώ την συνηθισμένη καθημερινή δουλειά μου στην εταιρεία. Τα μόνα πράγματα που άλλαξαν, είναι οι όροι του συμβολαίου μου.»

Όταν ρωτήθηκε από το Kotaku σχετικά με την κατάσταση του παιχνιδιού,
ο Ueda απάντησε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες. Μετά από ερώτηση που έγινε στα πλαίσια της φετινής Ε3 στον πρόεδρο της Sony Worldwide Studios, Scott Rohde, σχετικά με την απουσία του The Last Guardian από την παρουσίαση, δήλωσε ότι το παιχνίδι δεν θα κυκλοφορήσει παρά μόνο όταν θα είναι «απολύτως έτοιμο».

Τα χρονικά του The Last Guardian
Η παραγωγή του τίτλου ξεκίνησε το 2006 ως "Project Trico", ένα χρόνο δηλαδή μετά την κυκλοφορία του εκπληκτικού Shadow Of The Colossus. Η επίσημη αποκάλυψη όμως έγινε στην Ε3 του 2009 μέσω του debut τρέιλερ όπου έδειχνε ένα μικρό αγόρι να κάνει παρέα με ένα τεράστιο πλάσμα.

{youtube}EHzHoMT5eRg|400|300{/youtube}
Η επόμενη παρουσίαση του τίτλου έγινε στο Tokyo Game Show της ίδια χρονιάς, μέσω μιας συνέντευξης με τον δημιουργό του παιχνιδιού Fumito Ueda, που ακολουθήθηκε από ένα ακόμα τρέιλερ. Η συνέντευξη δείχνει την τελειομανία που έχει αυτός ο λαμπρός Ιάπωνας δημιουργός.

{youtube}T8zeYSPO1_E|400|300{/youtube}
Ένα χρόνο μετά, στην Ε3 του 2010, ενώ ο κόσμος περίμενε να μάθει περισσότερα σχετικά με τον τίτλο, το The Last Guardian δεν έκανε την εμφάνισή του. Όταν ο Scott Rohde ρωτήθηκε γιατί δεν δείξανε κάτι σχετικά με το παιχνίδι, αυτός απάντησε πως δεν ήταν έτοιμο για παρουσίαση. Τελικά η Sony επέλεξε το Tokyo Game Show για να δείξει το νέο τρέιλερ του παιχνιδιού το οποίο στο τέλος έλεγε ότι το παιχνίδι έρχεται τα Χριστούγεννα του 2011. Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ για τον λόγο ότι η ομάδα του Ueda, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουν το παιχνίδι. Στους προηγούμενους τίτλους της η Team Ico εργαζόταν ταυτόχρονα στην έρευνα/ανάπτυξη και την παραγωγή, ενώ με το The Last Guardian, επέλεξαν να τα κάνουν ξεχωριστά, κλειδώνοντας πρώτα τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού στη θέση τους πριν από την έναρξη της παραγωγής. Στα πλαίσια του Game Developers Conference τον Μάρτιο του 2011, o Ueda δήλωσε πως ο τίτλος είναι σε "πλήρη λειτουργία παραγωγής" για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και ότι σκεφτόταν το ενδεχόμενο ενός demo μαζί με την κυκλοφορία τoυ Ico & Shadow Of The Colossus HD Collection. Δυστυχώς ούτε αυτό έγινε.

{youtube}u1asNgcEWzA|400|300{/youtube}
Τον Δεκέμβριο του 2011 ο Fumito Ueda αποχώρησε από την Sony αλλά δεν σταμάτησε να εργάζεται πάνω στο παιχνίδι καθώς το συμβόλαιο που υπέγραψε τον υποχρεώνει να συνεχίσει να δουλεύει πάνω στο project. Τον Φεβρουάριο του 2012 ο πρόεδρος της SCE Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, είπε πως η παραγωγή του τίτλου γίνεται με αργούς ρυθμούς και
Keywords
Τυχαία Θέματα