Super Mario World: Glitch μετά από 23 χρόνια

Καβάλα στο σύννεφο...για πάντα.

Η retro μανία δεν έχει τελειωμό τα τελευταία χρόνια καθώς μετά το πρόσφατο glitch του Super Mario Bros. για άπειρες ζωές μία ομάδα από YouTubers βρήκε ένα glitch στο Super Mario World του SuperNES.

Με το glitch που θα δείτε παρακάτω μπορείτε να glitch-άρετε το item box σας και αντί για backup

item (όποτε χτυπάτε) να σας εμφανίζεται ένα συννεφάκι. Είναι το γνωστό σύννεφο των Lakitu bros, με το οποίο όμως θα μπορείτε να αιωρείστε και να μεταβαίνετε σε όποιο σημείο των levels επιθυμείτε.

{youtube}1Ep6VxmmuHM|500|300{/youtube}

Όπως βλέπετε και στο σχετικό βίντεο, το glitch ενεργοποιείται από το πρώτο κιόλας level. Θα χρειαστεί να καβαλήσετε τον Yoshi και να εκτοξεύσετε fireballs με το κόκκινο καβούκι. Αμέσως μετά όμως η συνέχεια είναι δύσκολη, καθώς θα χρειαστεί να πιάσετε ένα πράσινο καβούκι, να το αφήσετε και να φτάσετε σε σημείο όπου ένα από τα fireballs που πετάξατε θα κάνει το πράσινο καβούκι νόμισμα ώστε να το φάτε άμεσα με τον Yoshi.

Στο σημείο εκείνο θα κολλήσει το item box σας, θα εμφανίσει ανακατεμένα αντικείμενα και θα μπορέσετε σε όλα τα levels να χρησιμοποιείτε το συννεφάκι. Αν δεν το καταφέρετε σωστά τότε το παιχνίδι σας θα crashάρει και θα πρέπει είτε να βγάλετε/ξαναβάλετε το cartridge (αν έχετε SuperNES), είτε να ξανατρέξετε τον emulator. Emulators και ROMS βρίσκετε στο Planetemu.net.

{youtube}VGEsLSEHYts|500|300{/youtube}

Διαβάστε το review του Super Mario World. Παραπάνω μπορείτε να δείτε το επεισόδιο Retro Gamers 3 με SNES και Super Mario World.

Για περισσότερη retro συζήτηση μπείτε στο forum Retro.

Keywords
Τυχαία Θέματα