Sin and Punishment: Successor of the Skies

Το επιτυχημένο rail shooter του Nintendo 64, επιστρέφει ανανεωμένο!

Bullet Hell: Το γεγονός που συμβαίνει σε ένα Shoot 'em up παιχνίδι όταν o χαρακτήρας (ή το διαστημόπλοιο) που κοντρολάρετε προσπαθεί να επιβιώσει περνώντας μέσα από έναν αδιανόητα μεγάλο αριθμό σφαιρών. Oι παλαιότεροι θα θυμάστε με συγκίνηση τέτοιες κορυφαίες στιγμές καταδίωξης, αν παίζατε games όπως το Gunstar Heroes

(στο Sega Mega Drive, το 1993), το Radiant Silvergun (στα arcades και το Sega Saturn, το 1998), το Bangai-O (Nintendo 64 και Dreamcast, το 1999) ή το Ikaruga (στα arcades και το Dreamcast, το 2002).

Όλα αυτά τα games -τα οποία μαζί με τα R-Type και Star Fox θεωρούνται από τα κορυφαία του είδους- είναι φτιαγμένα από την Treasure. Από το 1992 όταν και ιδρύθηκε, η ιαπωνική προγραμματιστική εταιρεία προσφέρει τίτλους που αποτελούν δυνατά κοκτέιλ, φτιαγμένα με μία δόση shooting, μία δόση πρωτοτυπίας και πολλές δόσεις διασκέδασης. Όλα τα δημιουργήματά της ακολουθούν αυτή τη συνταγή και το Sin and Punishment: Successor of the Skies αποτελεί το πιο πρόσφατο δημιούργημα της.

Ο τίτλος αποτελεί sequel του Sin and Punishment: Successor of the Earth του Nintendo 64, που κυκλοφόρησε το 2000. Παρά τις θετικές κριτικές και την επιτυχία του στην Ιαπωνία, δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Δύση, αν και σήμερα είναι διαθέσιμο από το Virtual Console της Nintendo για το Wii. Ο τότε περιορισμός της ιαπωνικής κυκλοφορίας –καθότι το Ν64 εκείνη την εποχή βρισκόταν στη δύση της καριέρας του- καθώς και η ποιότητα του τίτλου, συνετέλεσαν ώστε το πρώτο Sin and Punishment να αποκτήσει cult status ανάμεσα στους οπαδούς των Shoot 'em up. Παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος έχει παραγκωνιστεί από την τελευταία γενιά κονσολών (καθώς υπάρχει…ξηρασία από νέους τίτλους) υπάρχουν φανατικοί οπαδοί όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς επανακυκλοφορίες διαμαντιών του παρελθόντος σε iOS, PSN και Xbox Live. Αυτό αντιλήφθηκε και η Nintendo, η οποία πιστεύοντας στον Sin and Punishment, αποφάσισε να το διανέμει και στην Ευρώπη. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε το Sin and Punishment 2 κατευθείαν στο Wii σας και να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι αν το δημιούργημα της Treasure καταφέρει να σας συναρπάσει.
Τι συμβαίνει;
Θυμάστε κάποιο Shoot 'em up στο παρελθόν το οποίο να σας έχει κινήσει το ενδιαφέρον σχετικά με την υπόθεση του; Αν όχι, ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει! Παραδοσιακά, η έμφαση δίνεται στις σφαίρες, στους ελιγμούς αποφυγής και στο high scores. Το Sin and Punishment: Successor of the Skies δεν ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι ο Isa και η Kachi. Ο Isa είναι γιoς του ήρωα του πρώτου Sin and Punishment και έχει γίνει φίλος με την Kachi, η οποία έχει παθει αμνησία και δεν θυμάται τίποτα από το παρελθόν της. Αυτοί οι δύο δεν έχουν ιδέα ότι προέρχονται από διαφορετικό σύμπαν (το Inner space και το Outer space) τα οποία έχουν τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ τους και το ένα θέλει να εξοντώσει το άλλο.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται διαφορετικά α

Keywords
Τυχαία Θέματα