Silicon Knights: Τέλος εποχής;

Τα ακυρωθέντα projects της εταιρείας αποκαλύφθηκαν.

H Silicon Knights είναι μια ανεξάρτητη προγραμματιστική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1992 από τον Dennis Dyack και εδρεύει στο Οντάριο του Καναδά. Η Silicon Knights μας έχει προσφέρει λίγους αλλά εξαιρετικά ποιοτικούς τίτλους που έχουν μείνει χαραγμένοι στην μνήμη χιλιάδων gamers. Αναφερόμαστε

στα Blood Omen: Legacy of Kain, ένα από τα καλύτερα Action RPG του PlayStation και τα μοναδικά Eternal Darkness: Sanity's Requiem και Metal Gear Solid: The Twin Snakes (σε συνεργασία με την Konami) για το GameCube.

Διαμάχη με την Epic Games
Μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη δημιουργία που παρόλα αυτά έχει αρκετούς φανατικούς οπαδούς είναι το Too Human για το Xbox 360. Το Too Human θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα παιχνίδια με τον μεγαλύτερο κύκλο ανάπτυξης, καθώς πέρασε στην κυριολεξία από...χίλια κύματα μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Ένας από τους κύριους λόγους καθυστέρησης της ημερομηνίας κυκλοφορίας του -κατά την Silicon Knights- είχε να κάνει με την αδυναμία της Epic Games να της παρέχει επαρκείς οδηγίες για την χρήση της Unreal Engine 3. Επιπλέον, η Epic Games θα έπρεπε να είχε παραδώσει μια λειτουργική έκδοση της engine έξι μήνες πριν την κυκλοφορία των development kits του Xbox 360 δεν τήρησε όμως το σχετικό deadline.

H Silicon Knights προέβη δικαιολογημένα σε μηνύσεις, αλλά έκανε το λάθος να κάνει modify την Unreal Engine 3 χωρίς την έγκριση της Epic Games. Κάπως έτσι ξεκίνησε μια τεράστια κόντρα, με τις δύο εταιρείες να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Βάση της δικαστικής απόφασης η Epic Games αξίωσε αποζημιώσεις ύψους 4.45 εκατομμυρίων δολαρίων. Εν τω μεταξύ, η Silicon Knights αναγκάστηκε παράλληλα να καταστρέψει οποιοδήποτε λογισμικό δημιούργησε με την χρήση της Unreal Engine 3, καθώς και τον κωδικά αρκετών παιχνιδιών (Too Human, The Box, X-Men Destiny).

Watch YouTube video

sequels που δεν υλοποιήθηκαν
Πρόσφατα στο site NeoGaf αποκαλύφθηκαν αρκετές εικόνες από τα παιχνίδια πάνω στα όποια εργάζονταν η Silicon Knights, χωρίς όμως να καταφέρει να τα ολοκληρώσει. Η καναδική εταιρεία είχε δηλώσει ότι σκόπευε το Too Human να κυκλοφορήσει με την μορφή τριλογίας. Στην πορεία όμως τόσο το Too Human 2: Rise of the Giants όσο και το Too Human 3 ακυρώθηκαν. Ένα ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον project είναι το The Box, ένα Survival Horror στα πρότυπα του Silent Hill, το οποίο η Silicon Knights ξεκίνησε να αναπτύσσει για λογαριασμό της Sega. Αργότερα το παιχνίδι μετονομάστηκε σε The Ritualist με την THQ να αποφασίζει να το εκδώσει, άλλα τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματά της την ανάγκασαν να αποσύρει το ενδιαφέρον της.

Η Silicon Knights είχε πάρει πριν από δύο περίπου χρόνια ένα μεγάλο δάνειο από την κυβέρνηση του Καναδά για να αναπτύξει ένα νέο video game. Εκείνη την περίοδο αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι το Eternal Darkness 2 βρισκόταν στα "σκαριά" και μάλιστα οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα