Press Start: Πως παίζετε Street Fighter;

Here comes a new challenger!

Το πρώτο Street Fighter κυκλοφόρησε το 1987 στα arcades. Η δημιουργία των Takashi Nishiyama και Hiroshi Matsumoto διαφέρει αρκετά σε σχέση με τα επόμενα games της σειράς. Έχοντας τον έλεγχο του Ryu, προσπαθούσατε να νικήσετε τους 10 αντιπάλους που βρίσκατε μπροστά σας σε ένα παγκόσμιο τουρνουά πολεμικών τεχνών, ενώ ένας δεύτερος παίκτης μπορούσε να εισέλθει οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι παίρνοντας τον έλεγχο του Ken.

Έως και σήμερα, έχουν

κυκλοφορήσει δεκάδες games στη Fighting σειρά Street Fighter, η οποία χωρίς αμφιβολία θεωρείται μια από τις ιστορικότερες στην βιομηχανία των video games. Κάθε μέλος της φέρνει άλλοτε μεγάλες αλλαγές και άλλοτε μικρότερες, έχοντας ορθά ως προτεραιότητα το balancing ανάμεσα στους διαθέσιμους μαχητές. Προσωπικά το αγαπημένο μου SF είναι το Street Fighter II: Champion Edition, με το οποίο μεγάλωσα στα... ουφάδικα την δεκαετία του '90.

Ο χαρακτήρας με τον οποίο παίζω έως και σήμερα είναι ο Ken, λόγω του δυνατού anti-air που διαθέτει. Με όλους τους υπόλοιπους (με εξαίρεση τον Ryu που παίζει με παρόμοιο τρόπο και την Chun-Li) μπορώ να πω ότι τρώω ξύλο με το τσουβάλι, μιας και δεν τους χρησιμοποιώ αρκετά. Θα μπορούσα ίσως να επιλέξω την Cammy για τα lethal combos και το anti-fireball game της ή τον Honda, ακολουθώντας defensive και reversal μεθόδους, αλλά θα έπρεπε να αλλάξω σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο που παίζω για να μπορέσω να τους μάθω σωστά.

Με τον Ken μου αρέσει να παίζω επιθετικά, εκτελώντας με ρίσκο air kick πηδώντας προς τον αντίπαλο και μόλις ακουμπήσω στο έδαφος κάνω sweep για να τον ρίξω κάτω. Στη συνέχεια συνήθως ακολουθούν τα Hurricane Kick και ένα throw. Είναι μια σχετικά εύκολη τακτική που αντιμετωπίζεται όμως επίσης εύκολα αν ο αντίπαλός μου γνωρίζει τα στοιχειώδη, αλλά -αν και έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό- δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να μάθω να εκμεταλλεύομαι στο έπακρο τα hit boxes κάθε χαρακτήρα ή τα frame data τους. Επίσης, υπάρχουν φορές που spamάρω Hadoukens (που όπως και ο Μάνος που κέρδισε το τουρνουά στο GameAthlon, έτσι κι εγώ ακούω συνέχεια να μου λένε ότι είμαι spammer), ενώ χρησιμοποιώ medium Shoryuken ως counter.

Εσείς πως παίζετε Street Fighter και ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα