Press Start: Ποια classes παίζετε στα RPG και MMORPG;

Ένας Rogue, ένας Paladin και ένας Mage μπαίνουν μέσα σε ένα μπαρ...

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο, τα classes είναι προκαθορισμένοι αρχέτυποι χαρακτήρων που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού, αφού ο καθένας τους διαθέτει διαφορετικά skills και συγκεκριμένο ρόλο στο group content. Η έννοια των κλάσεων έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του '70 όταν έκανε την εμφάνισή του το Dungeons & Dragons,

ενώ με το πέρασμα των χρόνων χρησιμοποιήθηκε από το σύνολο σχεδόν των RPG games. Σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε classes σε αρκετές κατηγορίες παιχνιδιών, μεταξύ των οποίων είναι και τα MMORPG.

Τα πιο διαδεδομένα classes είναι αυτά των Warrior/Fighter, Mage/Wizard, Rogue/Assassin, Cleric. Priest, Ranger και αρκετά άλλα. Με το καθένα από αυτά αναλαμβάνετε να φέρετε εις πέρας τις προκλήσεις που θα σας εμφανιστούν με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, ως Rogue θα αναλάβετε να κάνετε DPS, δηλαδή να επιφέρετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στους πόντους ζωής του αντιπάλου, ως Warrior συνήθως θα προσπαθείτε να κρατήσετε τους εχθρούς επάνω σας όταν παίζετε ως Tank, ενώ με έναν Cleric θα γιατρεύετε (Healer) τις πληγές των συμπαικτών σας ώστε να παραμείνουν ζωντανοί.

Προσωπικά σε όλα τα RPG/MMORPG επιλέγω να παίξω ως Rogue γιατί μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού του και όλο αυτό το combat style με το stealth που σου επιτρέπει να γίνεις αόρατος και να πιάνεις τον αντίπαλο... στον ύπνο. Επίσης μου αρέσει που μπορείς να διεισδύεις απαρατήρητος σε μέρη που ειδάλλως θα έπρεπε να σκοτώσεις όλα τα mobs. Τα τελευταία δύο χρόνια παίζω επίσης classes που μπορούν να έχουν τον ρόλο του support (buffs, off-heal κτλ) και του healer. Ως Tank δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να παίξω, αν και είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος.

Εσείς ποια classes παίζετε περισσότερο στα RPG και στα MMORPG; Υπάρχει κάποιος ρόλος (DPS, Healer, Tank) που δε θα παίζατε ποτέ; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε και σχολιάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε επίσης να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα