PlayStation 4: Μικρότερες ζημιές σε σχέση με το PS3

Σύμφωνα με την Sony.

Είναι γεγονός πως το λανσάρισμα του PS3 στην αγορά δεν ήταν το ιδανικότερο. Για του λόγου το αληθές από το 2007 έως και το 2008 η Sony είχε σημαντικές ζημιές της τάξεως των 3.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2.4 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου).

Η Ιαπωνική εταιρεία στην περίπτωση του επερχόμενου PS4

πάντως είναι αποφασισμένη να μειώσει τις δαπάνες, όπως δήλωσαν πρόσφατα υψηλόβαθμα στελέχη της σε συνάντηση που είχαν με τους επενδυτές της. Συγκεκριμένα, ο Masaru Kato, διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της Sony, τόνισε: "Έχουμε επενδύσει μικρότερα χρηματικά ποσά στο λανσάρισμα του PS4." Εν τω μεταξύ, ο Andrew House, πρόεδρός της Sony, πρόσθεσε: "Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε σε καμία περίπτωση τις ζημιές που είχαμε στο PS3."

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg η Sony αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα στην οικονομική πολιτική της λόγω της πτώσης του γιεν. Η χαμηλότερη τιμή του γιεν δύναται να οδηγήσει στην αύξηση του κόστους παραγωγής της κονσόλας, καθώς τα περισσότερα εργοστάσια της Sony βρίσκονται πλέον εκτός συνόρων Ιαπωνίας. Εντούτοις αξίζει να αναφέρουμε ότι η πτώση του γιεν έχει και κάποιες θετικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα για κάθε κονσόλα που πωλείται εκτός συνόρων Ιαπωνίας η Sony θα έχει μεγαλύτερο κέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα