PS Vita: Οι πωλήσεις

Έσπασε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων.

Η Sony ανακοίνωσε ότι το νεότερο φορητό της έχει φτάσει τα 2.2 εκατομμύρια σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Η πρώτη αναφορά έγινε από το γερμανικό site Playfront.de, χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες. Τη σκυτάλη πήρε το Joystiq, στο οποίο σχολίασε εκπρόσωπος της SCEE: "Τα τελευταία στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει για το Vita αφορούν τις πωλήσεις του παγκοσμίως έως και τις 30 Ιουνίου

2012 που έχουν φτάσει τις 2.2 εκατομμύρια μονάδες.

Η προηγούμενη επίσημη αναφορά, έκανε λόγο για 1.8 εκ. πωλήσεις έως τα τέλη Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους πωλήθηκαν 400.000 PS Vita σε όλες τις αγορές του κόσμου. Στην πιο πρόσφατη έκθεση κερδών της εταιρείας, που καλύπτουν τη περίοδο από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2012, η Sony δήλωσε ότι οι πωλήσεις των Vita και PSP μαζί, έφτασαν τα 1.400.000. Τα νούμερα υποδεικνύουν ότι από τα 1.4 εκ., το 1 εκ. προέρχεται από πωλήσεις του παλιού φορητού συστήματος, το οποίο πούλησε δυόμιση φορές περισσότερο από ότι το Vita!

Παρόλο που οι πωλήσεις της νέας φορητής παιχνιδομηχανής της Sony βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, ο πρόεδρος της Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ρίξουν τη τιμή του PS Vita φέτος, αν και οι μηχανικοί τους ψάχνουν τρόπους να μειώσουν το τελικό κόστος παραγωγής της κονσόλας, ώστε να καταφέρουν τελικά να ρίξουν τη τιμή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Jack Tretton της Sony ανέφερε ότι οι πωλήσεις του Vita βρίσκονται σε αποδεκτά επίπεδα και ελπίζει να ανέβουν κατά τη περίοδο των γιορτών, με την κυκλοφορία των PlayStation All Stars: Battle Royale, Assassin's Creed 3: Liberation και Call of Duty: Black Ops Declassified.

Η αλήθεια είναι ότι μια πτώση στη τιμή του PS Vita θα λειτουργήσει ως ένεση ζωής, χωρίς την οποία πιστεύουμε ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την... εντατική.

Keywords
Τυχαία Θέματα