Nintendo YouTube Creators Program

Κερδίστε χρήματα μέσα από τα Nintendo videos σας στο YouTube.

Η Nintendo δημιούργησε ένα πρόγραμμα που ακούει στο όνομα "Creators Program" με σκοπό να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανεβάσει στο YouTube βίντεο με Nintendo games.

Η εν λόγω κίνηση θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 27 Μαΐου, μιας και τώρα είναι σε beta και έχουν αρχίσει οι εγγραφές.

Αυτή είναι η απάντηση της Nintendo στην ερώτηση "γιατί οι YouTubers να μην βγάζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι περιουσία της", μέσα από βίντεο με review ή gameplay. Ενώ μια εταιρεία όπως η Nintendo, θα μπορούσε να ανεβάζει εκείνη βίντεο από δικά της προϊόντα και να κρατήσει τα χρήματα για εκείνη, προτιμάει να μοιραστεί αυτά τα έσοδα με τους χρήστες.

Η στρατηγική που ακολουθεί λοιπόν η εταιρεία μέσω του Creators Program, επιτρέπει στους YouTubers να πάρουν το 60% των εσόδων από διαφημίσεις για το βίντεο που θα ανεβάσουν ή αν πρόκειται να δημιουργήσουν κανάλι που θα ανεβάζει αποκλειστικά περιεχόμενο της Nintendo, τότε το μερίδιο από τις διαφημίσεις ανεβαίνει στο 70%.

Αυτό που χρειάζεστε για να συμμετέχετε είναι δύο λογαριασμοί, ένας στη Google και ένας στο PayPal. Οι πληρωμές υπολογίζονται μηνιαία και τα χρήματα αποστέλλονται εντός δύο μηνών.

Μπορείτε να εγγραφείτε για το πρόγραμμα εδώ.

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να πυροδοτήσει πολλές κουβέντες μιας και πολλοί publishers έχουν αφήσει τους users να ποστάρουν ότι βίντεο θέλουν, χωρίς όμως να μπορούν να έχουν κάποιο κέρδος από αυτά. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τους.

Διαβάστε τις απόψεις ενός παλιού μέλους της Nintendo για τις στρατηγικές της, και συζητήστε τις στο Nintendo forum μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα