Gran Turismo 6 στο PlayStation 4

Βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/7/13] Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο OPM ο πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, αποκάλυψε ότι η εταιρία του εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ανάπτυξη του Gran Turismo 6 και για το PlayStation 4. Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι το πολυαναμενόμενο racing θα κυκλοφορήσει μόνο για το PS3. Φυσικά ο Yamauchi απέφυγε να πει

περισσότερα για το θέμα.

Το Gran Turismo 6 θα περιέχει 1.200 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων, κάτι που ήταν επιθυμία του ίδιου του Yamauchi ο οποίος ήθελε το νέο Gran Turismo να είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ ειδικότερα στον τομέα του χειρισμού. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς πολλές ώρες οδήγησης αλλά και την βοήθεια ειδικών αισθητήρων.

Ο Yamauchi εξήγησε πως όταν οδηγάτε ένα αυτοκίνητο, θα μπορείτε να το ελέγξετε με τη βοήθεια πολλών αισθητήρων. Αυτοί λοιπόν οι αισθητήρες βοήθησαν την ομάδα της Polyphony Digital στο να συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα για την αεροδυναμική, την ισορροπία του αυτοκινήτου στις αλλαγές κατευθύνσεως αλλά και γενικότερα την οδηγική του συμπεριφορά.

{youtube}9HHK2LxlNS0|500|300{/youtube}

Τελειώνοντας τη συνέντευξή του, ο Yamauchi δήλωσε πως οδήγησε ο ίδιος ένα Nissan GTR GT3 σε πραγματικές συνθήκες στην πίστα Nurburgring με σκοπό η ομάδα του να πάρει όλες εκείνες τις πληροφορίες ώστε να τις περάσει μέσα στο Gran Turismo. Παρόλα αυτά, όταν μετά από λίγο καιρό οδήγησε το ίδιο ακριβώς μοντέλο στο περιβάλλον του Gran Turismo, παραδέχτηκε ότι βρήκε κάποιες διαφορές.

Το Gran Turismo 6 αναμένεται φέτος τα Χριστούγεννα για το PlayStation 3 ενώ για την ενδεχόμενη κυκλοφορία του στο PlayStation 4 δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία. Διαβάστε τα πάντα σε σχέση με το Gran Turismo 6 στο παρακάτω άρθρο του GameWorld.

[UPDATE: 23/8/13] Σε δηλώσεις της η Polyphony Digital, η εταιρεία ανάπτυξης του Gran Turismo 6, ανέφερε ότι έχει ήδη υπό ανάπτυξη μια next-gen έκδοση του δημοφιλούς racing Gran Turismo 6, το οποίο στο PS3 θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου.

Παρότι το Gran Turismo 6 για το PlayStation 4 δεν ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου της Sony, το ότι αναπτύσσεται παράλληλα η έκδοση του PS4 σημαίνει ότι η Sony δεν θα αρκεστεί μόνο στο Driveclub (το ήδη υπάρχον racing του PS4), αλλά θα φέρει ξανά στο προσκήνιο το Νο.1 racing της που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές από gamers στις μέχρι σήμερα κονσόλες της. Ίσως λοιπόν δούμε για πρώτη φορά δύο μεγάλα racing games απ' τη Sony στην ίδια κονσόλα.

{youtube}k-tWN87oCCk|500|300{/youtube}

Βέβαια, μέχρι να κυκλοφορήσει το Gran Turismo 6 στο PS4 η Polyphony ίσως το εξελίξει τόσο, σε βαθμό που θα το ονομάσει..."Gran Turismo 7". Την δήλωση αυτή έκανε ο Kazunori Yamauchi στην Gamescom, αναφέροντας ωστόσο ότι το επόμενο κεφάλαιο της σειράς θα αργήσει να ολοκληρωθεί. Ευελπιστούμε βέβαια να μη χρειαστεί το development time του Gran Turismo 5 στο PS3.

Τέλος, η Sony ετοιμάζει παράλληλα και ταινία Gran Turismo, η οποία θα αφηγείται την ιστορία του οδηγού Lucas Ordóñez. Πρόκειται για έναν παίκτη του Gran Turismo, ο οποίος ήταν λάτρης της ταχύτητας σε τέτοιο βαθμό, που έγινε και στην πραγματική του ζωή οδηγός αγώνων ταχύτητας! Μέχρι τότε, εν αναμονή για την 6η Δεκεμβρίου όταν και θα δούμε το Gran Turismo 6 στο PlayStation 3. Προς το παρόν μπορείτε να κατεβάσετε το demo του παιχνιδιού απ' το PlayStation Network.

Keywords
Τυχαία Θέματα