E3 2013: Νέο Χbox vs PlayStation 4

Το συνεχόμενο κυνηγητό μεταξύ Sony και Microsoft μοιάζει να φτάνει στο τέλος του.

Η Microsoft ήδη έθεσε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την Ε3, όπου και θα αποκαλύψει το καινούργιο Xbox, όμως η Sony δεν έμεινε πίσω, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία παρουσίασης του PS4.

Όπως μας ενημέρωσε σήμερα το Videogamer, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Game Informer, ένας δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η Sony αλλά και η Microsoft σκοπεύουν να αποκαλύψουν τις νέας γενιάς κονσόλες τους σε μία "ειδική συνέντευξη τύπου, σε ύφος Apple, που θα συμπέσει χρονικά κοντά στην Game Developers Conference, στα τέλη του Μάρτη". Προσθέτει επίσης: "Η Ε3 τον Ιούνιο θα είναι ίσως το μεγαλύτερο γεγονός της βιομηχανίας παιχνιδιών, καθώς και οι δύο εταιρίες θέλουν να κεντρίσουν τη δημοσιότητα στις δικές τους κονσόλες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ε3 δεν θα έχει τις εκπλήξεις της. Νέας γενιάς games θα κάνουν την εμφάνισή τους στους χώρους της έκθεσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις νέες οικιακές κονσόλες όγδοης γενιάς".

Επισημάνθηκε μάλιστα η φήμη ότι η Sony δεν θα επιτρέψει στο Xbox να πάρει κεφάλι στην αγoρά σε βάρος του PS4. "Ακούσαμε πως η Sony είναι αποφασισμένη να μην έρθει τελευταία αυτή τη φορά όπως έγινε με το PS3 στην προηγούμενη γενιά. Πρέπει να δούμε πόσο νωρίς είναι διατεθειμένη η Sony να εμφανίσει το PS4 και κατά πόσο έχει παρακινηθεί η Microsoft ώστε να το αποτρέψει".

Στην άλλη πλευρά της διαμάχης έχουμε μία ισπανόφωνη συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο της Sony Home Entertainment, Hiroshi Sakamotο, που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι το PS4 θα κάνει την εμφάνισή του στο κοντινό μέλλον. Όταν ρωτήθηκε για το αν το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί τους προσεχείς μήνες ο Sakamoto απάντησε: "Αυτό παραμένει ένα μεγάλο μυστικό, αλλά οι προγραμματιστές μας προετοιμάζουν το νέο Sony PlayStation. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε εστιάσει στην έκθεση Ε3 που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο. Η ανακοίνωση μπορεί να γίνει εκείνη τη στιγμή ή και νωρίτερα τον Μάιο. Στο μεταξύ ευελπιστούμε να σας μεταφέρουμε ευχάριστα νέα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο".

Keywords
Τυχαία Θέματα