Diablo 3: Double gold στο patch 1.0.8.

Η Blizzard έβγαλε τα shops offline για να διορθώσει το πρόβλημα που δημιούργησε. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση 9/5/2013] Το χθεσινό patch 1.0.8. στο Diablo 3 είχε ένα bug, το οποίο ενεργοποίησε exploit που έδινε σε ορισμένους παίκτες διπλή απόκτηση gold στο loot.

Η Blizzard

αναγκάστηκε να βγάλει τα δύο shops (in-game gold και Real-Money Auction House) offline και στη συνέχεια να φέρει το Diablo 3 σε κατάσταση συντήρησης ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Κατόπιν αυτού, οι servers δεν θα γίνουν roll back ώστε να επιστρέψουν οι χαρακτήρες στο αρχικό τους στάδιο, αλλά αντίθετα όσοι παίζουν θα διατηρήσουν το gold που απέκτησαν.

Ωστόσο, η Blizzard σκοπεύει να διορθώσει τα συγκεκριμένα accounts τα οποία απέκτησαν το διπλό gold, κοινώς να διαιρέσει το loot διά δύο. Το οξύμωρο όμως είναι ότι δεν θα αρκεστεί μόνο εκεί, αλλά αν δει ότι κάποιοι παίκτες...το παράκαναν, τότε θα κλειδώσει τους χαρακτήρες τους προσωρινά ή ενδέχεται ακόμη και να τους κάνει ban! Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε ίσως προκαλέσει αντιδράσεις, δεδομένου ότι ένα παραδοσιακά Single-Player RPG παίζεται στην ουσία σε online servers, με κανόνες ελεγχόμενους από την Blizzard.

Σε περίπτωση που τελικά υπάρξουν τα πρώτα bans θα σας ενημερώσουμε με νέο update.

[UPDATE 13/5] Μετά το exploit η Blizzard επανέφερε και πάλι τους servers της ενώ υποστηρίζει ότι έχει εντοπίσει το 85% των παραβατών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή παραγωγής της Blizzard, John Hight, στα forums του Battle.net, ένας πολύ μικρός αριθμός από παίχτες επωφελήθηκε από το συγκεκριμένο exploit και μόλις 415 χρησιμοποίησαν τα χρήματα αυτά για προσωπικό τους όφελος.

Η Blizzard ανακοίνωσε ότι όσοι χρησιμοποίησαν το exploit θα γίνουν ban ή μπορεί να έχουν rollback στο account τους, δηλαδή να αναιρεθεί ότι έχουν κάνει από την στιγμή που μπήκε το patch. Όσο για τα χρήματα, η εταιρία αποφάσισε να τα δωρίσει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη στα νοσοκομεία Children's Miracle Network Hospitals.

Keywords
Τυχαία Θέματα