DayZ: Early Access

Τέλος του 2014 η beta. Ξεπέρασε τις 875.000 πωλήσεις σε τρεις εβδομάδες! [UPDATE 3]

Το DayZ είναι ένα Survival Horror mod με zombies για το Arma II που έγινε αρκετά γνωστό πέρυσι με αποτέλεσμα ο δημιουργός του να αποφασίσει να το κυκλοφορήσει ως αυτόνομο game. Μετά από αρκετούς μήνες που βρισκόταν υπό ανάπτυξη και αφού έχει ήδη καθυστερήσει η κυκλοφορία του, ο Dean Hall (ο δημιουργός του mod) ανακοίνωσε

ότι η αυτόνομη έκδοση του παιχνιδιού, η οποία δεν απαιτεί να έχετε εγκατεστημένο το Arma II, διατίθεται από σήμερα τόσο μέσω του επίσημου site του, όσο και στο Steam μέσω της οδού των Early Access games.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη πρώιμη version του DayZ και να δοκιμάσετε έτσι το παιχνίδι πριν κυκλοφορήσει επίσημα. Όπως είναι φυσικό και όπως συμβαίνει σε όλες αυτές της Early Access εκδόσεις, θα συναντήσετε αρκετά bugs αφού το game είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Θα έχετε την ευκαιρία όμως να δείτε από πρώτο χέρι τι ετοιμάζει ο Hall και να συμβάλετε στην περαιτέρω εξέλιξη της δημιουργίας του. Η Early Access του DayZ πωλείται προς 24 ευρώ και έχει μέγεθος 5.2GB.

Δείτε το τρέιλερ της Early Access:

{youtube}3ss1dckHhfI|500|300{/youtube}

Ακολουθούν τα στοιχεία που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Alpha:
- Chernarus - μια περιοχή που εκτείνεται σε 230 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείται μεταξύ άλλων από δάση, πόλεις, χωριά και εγκαταλειμμένες στρατιωτικές βάσεις.
- Υποστηρίζονται έως 40 παίκτες σε κάθε server.
- Τα στοιχεία και τα στατιστικά του προφίλ σας ακολουθούν σε όλους τους servers.
- Inventory και crafting system.
- Δυνατότητα να κάνετε customize τα όπλα και τον εξοπλισμό σας.

Σταδιακά θα προστεθούν τα εξής χαρακτηριστικά:
- Οχήματα
- Διαφορετικά είδη ζώων σε κάθε περιοχή
- Θα μπορείτε να χτίσετε τις δικές σας κατασκευές
- Εκτεταμένη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και διάφορες επιλογές στο crafting
- Βελτιωμένο user interface (UI)
- Θα βελτιωθούν τα γραφικά και η μηχανή φυσικής
- Περισσότερα animations
- Υποστήριξη των user mods.

Σύμφωνα με τον Dean Hall, θα χρειαστεί να περιμένετε πάνω από έναν χρόνο έως ότου προστεθούν τα παραπάνω στο DayZ. Διαβάστε περισσότερα για το παιχνίδι πατώντας εδώ. Μπορείτε να αγοράσετε την Early Access μπαίνοντας στο επίσημο site του ή μέσω του Steam κάνοντας κλικ εδώ.

[UPDATE 17/12/13] Μπορεί το DayZ να κυκλοφόρησε αργοπορημένα -έστω σε Alpha έκδοση- φαίνεται όμως ότι οι fans του το περίμεναν με ανυπομονησία. Μέσα σε μόλις 12 ώρες, πάνω από 88.000 χρήστες αγόρασαν την Early Access του παιχνιδιού στο Steam, με τον Dean Hall να γράφει στο Twitter "τι στο διάολο...", εκφράζοντας την έκπληξή του. Ένας από τους παίκτες είναι και ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης του Gears of War, Cliff Bleszinski ο οποίος ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία με το πρώτο bug που βρήκε.

[UPDATE 2: 18/12/13] Πριν από λίγη ώρα ο Marek Spanel, διευθύνον σύμβουλος της Bohemia, ανακοίνωσε ότι το standalone DayZ έφτασε τις 172.500 πωλήσεις μέσα στις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του στο Steam ως Early Access. Μάλιστα, ανέφερε ότι κάποια στιγμή 142.403 παίκτες βρίσκονταν online ταυτόχρονα, αριθμός που κρίνεται αρκετά μεγάλος. Στο προσωπικό του blog σχολίασε ότι οι χρήστες βρήκαν αρκετά bugs και ότι τους περιμένει αρκετή δουλειά.

[UPDATE 3: 7/1/14] Όπως ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog του DayZ ο διευθύνων σύμβουλος της Bohemia Interactive Marek Spanel, η beta του παιχνιδιού δε θα είναι έτοιμη προς διάθεση πριν το τέλος του 2014.

H Alpha έκδοση του DayZ είναι διαθέσιμη ήδη στο Steam από τον Δεκέμβριο του 2013 (μέσω του προγράμματος Early Access) στην τιμή των €23.99 και όπως αναφέρει ο Spanel χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς περιέχει αρκετά bugs και συμβουλεύει να μην την αγοράσετε αν δεν είστε διατεθειμένοι να συμβάλετε στον τρέχοντα κύκλο ανάπτυξης του DayZ.

Στο blog αναφέρθηκε επίσης ότι τις τρείς πρώτες εβδομάδες το DayZ άγγιξε τις 875.000 πωλήσεις συγκεντρώνοντας 26 εκατομμύρια δολάρια για την Bohemia. Οι developers δηλώνουν έκπληκτοι για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος για το παιχνίδι, έπειτα και από τις ριζικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους τομείς του. Κλείνοντας είπε ότι η υποστήριξη του community του DayZ τους δίνει την ώθηση να αφοσιωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Η αυτόνομη έκδοση του DayZ θα διατεθεί για PC σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία κυκλοφορίας.

[UPDATE 17/12/13]Μπορεί το DayZ να κυκλοφόρησε αργοπορημένα -έστω σε Alpha έκδοση- φαίνεται όμως ότι οι fans του το περίμεναν με ανυπομονησία. Μέσα σε μόλις 12 ώρες, πάνω από 88.000 χρήστες αγόρασαν την Early Access του παιχνιδιού στο Steam, με τον Dean Hall να γράφει στο Twitter "τι στο διάολο...", εκφράζοντας την έκπληξή του. Ένας από τους παίκτες είναι και ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης του Gears of War, Cliff Bleszinski ο οποίος ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία με το πρώτο bug που βρήκε.

Η αυτόνομη έκδοση του DayZ θα διατεθεί για PC σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία κυκλοφορίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα