Το μέλλον του Battlefront 2 και οι "δύο διαφορετικές κατηγορίες παικτών"

Πολύ χρήμα vs πολύς χρόνος...

Μπορεί, εδώ και δύο εβδομάδες η δυνατότητα αγοράς microtransactions να έχει αφαιρεθεί από το Star Wars Battlefront 2, όμως η EA προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο τρόπο ώστε αυτά να επιστρέψουν στον τίτλο της DICE. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, το θέμα απέκτησε μεγάλες διαστάσεις και ξεκίνησε μία μεγάλη συζήτηση στο Βέλγιο, στη Πολιτεία της Χαβάη, αλλά και σε άλλες τοποθεσίες για το αν τελικά τα lootboxes είναι τζόγος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου δήλωσε ότι πιστεύει το παραπάνω και τόνισε τον κίνδυνο για την ψυχική υγεία των παιδιών αν συνδυαστούν τζόγος και gaming, ενώ αντίθετα σύμφωνα με την επιτροπή τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι δύσκολο να χαρακτηριστούν τζόγος τα lootboxes, και συνεπώς παράνομα σε τίτλους που απευθύνονται σε μικρό ηλικιακά κοινό, σε περιπτώσεις που ο παίκτης δεν έχει τη δυνατότητα να εξάγει χρήματα από τον εκάστοτε τίτλο.

Ας γυρίσουμε όμως πίσω στο θέμα του Battlefront 2, καθώς ο Blake Jorgensen, οικονομικός διευθυντής (CFO) της Electronic Arts, σε μία συνέλευση της Credit Suisse, μίας επενδυτικής εταιρίας με έδρα στη Ζυρίχη, έδωσε αρκετές απαντήσεις για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η εταιρία από εδώ και πέρα στο Battleffront 2. Αρχικά ο Jorgensen τόνισε πως η επιστροφή των microtransactions στον τίτλο θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη, ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν οι παίκτες θα μπορούν να αγοράσουν lootboxes. Η εταιρία παρακολουθεί την συμπεριφορά της κοινότητας και τον τρόπο που παίζουν οι κάτοχοι του Battlefront 2 και προσπαθεί να βρει σε ποια modes θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα η προσθήκη των microtransactions.

Αργότερα όταν ερωτήθηκε για το πώς η EA δεν κατάφερε να προβλέψει το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε με τα lootboxes, απάντησε πως αν και έγιναν κάποια τέστ που αφορούσαν το μοντέλο των microtransactions του τίτλου, δεν ήταν αρκετά για να καταλάβουν τις αντιδράσεις που θα προέκυπταν. Σύμφωνα με τον Jorgensen, υπήρχαν μεγαλύτερες ανησυχίες εκείνη την περίοδο, όπως το να αντέξει η Beta τους εκατομμύρια παίκτες που δοκίμαζαν τον τίτλο. Η συζήτηση έγινε πιο ενδιαφέρουσα στη συνέχεια, όταν ο Jorgensen ανέφερε ότι η πώληση των microtransactions σταμάτησε επειδή η κοινότητα ένιωθε πως επρόκειτο για έναν pay-to-win μηχανισμό, ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως στη πραγματικότητα υπάρχουν διαφορετικά είδη παικτών, κάποιοι έχουν περισσότερα χρήματα αντί για χρόνο, ενώ άλλοι έχουν περισσότερο χρόνο αντί για χρήματα, και στόχος της εταιρίας είναι να βρεθεί μία ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Για εκείνους, πρόσθεσε, το συγκεκριμένο συμβάν είναι μία καλή ευκαιρία εκμάθησης αφού προσπαθούν να φτιάξουν τίτλους που θα είναι ζωντανοί για χρόνια και όχι για μερικούς μήνες. Όταν η εταιρία δεν κάνει λάθη και δεν μαθαίνει από αυτά, τότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε για εκείνη, συμπλήρωσε. Μία από τις προτεινόμενες αλλαγές για να λυθεί πρόβλημα με τα microtransactions -αφού αυτά δεν γίνεται να αποφευχθούν, είναι αναγκαία εφόσον επιλέχθηκε να μην διατεθούν πακέτα επιπλέον περιεχομένου επί πληρωμή (DLC)- είναι η χρήση τους για αγορά μόνο για απόκτηση κοσμητικών αντικειμένων. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι δεν γίνεται η EA να παραβιάσει το "canon" του Star Wars, οφείλει δηλαδή να σεβαστεί το σύμπαν του Star Wars, το οποίο χτίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο κίνδυνος να γίνει κάτι τέτοιο είναι μεγάλος, αν προστεθεί στον τίτλο μεγάλη ποσότητα αντικειμένων. Όπως υποστήριξε ο Jorgensen, ένας άσπρος Darth Vader δεν έχει κανένα νόημα, και ένας Darth Vader με ροζ στολή δεν γίνεται να συμβαδίσει με το σύμπαν του Star Wars.

Ωστόσο, τόνισε πως συνεργάζονται με τη LucasFilm ώστε να βρεθούν επιλογές παραμετροποίησης που μπορούν να υποστηριχθούν από τον τίτλο. Η δυσκολία αυτού του εγχειρήματος, σημείωσε, είναι μεγάλη, όταν το studio δεν αναπτύσσει έναν τίτλο βασισμένο σε δικό μας IP, αφού εκεί δεν μετράει κάτι τέτοιο, μετράει όμως όταν εργαζόμαστε πάνω σε έναν τίτλο Star Wars, οι φίλοι του οποίου ζητούν ρεαλισμό, αλλά παράλληλα θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να "πειράζουν" πράγματα, όπως για παράδειγμα το χρώμα των lighstabers, κάτι που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το πρώτο πακέτο δωρεάν περιεχομένου για το Battlefront 2, βασισμένο στη ταινία The Last Jedi.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα