Τέλος στην οδύσσεια της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft

Μια σημαντική είδηση προέκυψε προ λίγων ωρών από τη Βρετανική Νήσο, καθώς ο εποπτικός φορέας ανταγωνισμού της Βρετανικής Αγοράς έδωσε το “πράσινο φως” για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, αφαιρώντας και το τελευταίο εμπόδιο στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας “μαμούθ” που θα ανέρχεται στα 69 δίς συνολικά.

Ωστόσο η επιτροπή κεφαλαιαγοράς εξαίρεσε τα δικαιώματα cloud gaming από τη συμφωνία, σε μια προσπάθεια χαλιναγώγησης

της MS και αποτροπής ενός ενδεχόμενου μονοπωλίου στον ανταγωνισμό του cloud gaming, καθώς η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται σε άνθηση, σύμφωνα με δηλώσεις της επιτροπής.

Μάλιστα, ο Βρετανικός φορέας δήλωσε ότι εξαιρώντας τα δικαιώματα streaming και cloud υπηρεσιών από το πακέτο της εξαγοράς, επιτρέπει στην Ubisoft να προσφέρει το περιεχόμενο της Activision σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητικών υπηρεσιών πολλαπλών παιχνιδιών, ενώ διασφαλίζει ότι οι cloud υπηρεσίες παιχνιδιού θα είναι διαθέσιμες και σε άλλα συστήματα πέραν των Windows.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή απόφαση, έρχεται να ανατρέψει την αρχική απόφαση της επιτροπής του περασμένου Ιανουάριου, σύμφωνα με την οποία είχε μπλοκάρει την εξαγορά, υπό τον φόβο της απορρύθμισης της εκκολαπτόμενης cloud gaming αγοράς. Οι κύριες αντιστάσεις, ωστόσο, φαίνεται να κάμφθηκαν με την πρόταση του Αμερικάνικου κολοσσού να εκχωρήσει τα δικαιώματα cloud των παιχνιδιών της Activision Blizzard στην Ubisoft Entertainment.

Κατά αυτό το τρόπο, φαίνεται πως η gaming βιομηχανία θα γνωρίσει μια από τις σημαντικότερες εξαγορές που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο και μένει να δούμε τι μεταβολές θα επιφέρει στο ευρύτερο gaming τοπίο.

The post Τέλος στην οδύσσεια της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft first appeared on GameOver.

The post Τέλος στην οδύσσεια της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα