Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Sony

Η Sony επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του PlayStation στην παγκόσμια αγορά, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Από την ημερομηνία λανσαρίσματος της κονσόλας μέχρι και σήμερα, το PlayStation 5 έχει πετύχει πωλήσεις της τάξης των 54,8 εκατομμυρίων κονσολών. Όσον αφορά στις πωλήσεις του τρίτου οικονομικού τριμήνου του 2023, πουλήθηκαν στο σύνολο 8,2 εκατομμύρια

PlayStation 5, παρατηρώντας μια αύξηση της τάξης των 1,1 εκατομμυρίων κονσολών σε σχέση με το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2022. Η ισχυρή πορεία του PlayStation 5 συνεχίζει να ενισχύει την κερδοφόρα οικονομική πορεία του τμήματος Game & Network Services της Sony, η οικονομική αξία του οποίου προσδιορίζεται πλέον στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τούτοις, η Sony μειώνει τις οικονομικές της προσδοκίες για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του 2023, το οποίο και αναμένεται να λήξει τον Μάρτιο του 2024. Οι προηγούμενες προβλέψεις για συνολικό αριθμό πωλήσεων της τάξης των 25 εκατομμυρίων κονσολών εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους πλέον υπολογίζουν συνολικές πωλήσεις 21 εκατομμυρίων τεμαχίων. Όπως αναφέρεται στην οικονομική αναφορά της εταιρείας, αιτία είναι οι πωλήσεις περισσότερων third-party τίτλων και οι συναλλαγματικές διαφορές ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις υπόλοιπες αγορές.

Τέλος, εξίσου ανοδική φαίνεται η πορεία των software. Συγκεκριμένα, 89 εκατομμύρια τίτλοι για το PlayStation 5 και το PlayStation 4 αγοράστηκαν από τους καταναλωτές εντός του πρόσφατου οικονομικού τριμήνου, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυναμική που εξακολουθεί να έχει το PlayStation 4, περισσότερο από 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του PlayStation 5.

The post Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Sony first appeared on GameOver.

The post Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Sony appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα