Τα οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo

Θετικά νούμερα και...ανακατατατάξεις στο εσωτερικό της εταιρείας.

Η Nintendo γνωστοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2017-2018, το οποίο και έληξε τον Μάρτιο, με μια ανακοίνωση που περιελάμβανε τα πάντα: από τα θετικά νούμερα της πορείας του Nintendo Switch μέχρι και τις αναδιαρθρωτικές ενέργειες που θα λάβουν χώρα εντός της εταιρείας.

Αναφορικά με την πιο πρόσφατη κονσόλα της Nintendo,

το Switch, τα πράγματα φαίνεται πως κυλούν από το καλό στο καλύτερο για την εταιρεία. Η υβριδική κονσόλα της Nintendo, η οποία πρόσφατα είχε ξεπεράσει το φράγμα των 14 εκατομμυρίων τεμαχίων, κατάφερε να πετύχει αποστολές στα καταστήματα της τάξεως των 17,79 εκατομμυρίων κονσολών, ενώ το software που συνοδεύει τη νέα κονσόλα πέτυχε στο σύνολό του πωλήσεις της τάξεως των 68,97 εκατομμυρίων τεμαχίων μέσα στην ίδια χρονική περίοδο. Ανάμεσα στις πωλήσεις τίτλων αναφέρονται ενδεικτικά τα Super Mario Odyssey με 10,41 εκατομμύρια αντίτυπα, το Mario Kart 8 Deluxe με 9,22 εκατομμύρια αντίτυπα και το Splatoon 2 με 6,02 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η εταιρεία ελπίζει να πωλήσει ακόμα 20 εκατομμύρια Switch μέσα στο νέο οικονομικό έτος, δηλαδή από τον φετινό Απρίλιο έως και τον Μάρτιο του 2019, ενώ οι πωλήσεις software θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια διαθέσιμα αντίτυπα, οι οποίες αναμένονται να ενισχυθούν περισσότερο με την έλευση του Super Smash Bros. για το Switch, καθώς και τον Pokemon RPG τίτλο, που αναμένεται να διατεθεί στους επόμενους μήνες. Το Nintendo 3DS παραμένει μια "σταθερή αξία" για την εταιρεία, παρά την ηλικία του και την έλευση του Switch. Οι ψηφιακές πωλήσεις της κονσόλας βρίσκονται σε εξίσου ικανοποιητικό επίπεδο, με τον αριθμό τους να σημειώνει αύξηση κατά 87% από την αρχή έως και το τέλος του χρόνου, ενώ θετικές ήταν και οι παρουσίες του SNES Classic Edition, των Amiibo αλλά και των τίτλων που διατέθηκαν σε mobile συσκευές. Η φορητή κονσόλα της Nintendo πέτυχε πωλήσεις ύψους 6,4 εκατομμυρίων τεμαχίων, ενώ τα Pokemon Ultra Sun και Ultra Moon από την ημέρα κυκλοφορίας τους μέχρι και σήμερα έχουν καταφέρει να πουλήσουν 7,51 εκατομμύρια αντίτυπα. Συνολικά, 72,53 εκατομμύρια τεμάχια από την "καθαρόαιμη" φορητή κονσόλα της Nintendo έχουν διατεθεί στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα έχουν πωληθεί 364,89 εκατομμύρια αντίτυπα τίτλων για την κονσόλα.

Η άλλη μεγάλη ανακοίνωση έχει να κάνει με τις ανακατατάξεις εντός της εταιρείας. Ο νυν πρόεδρος, Tatsumi Kimishima, ο οποίος και αντικατέστησε (προσωρινά) τον εκλιπόντα Satoru Iwata, θα αφήσει τα ηνία της εταιρείας στις 28 Ιουνίου. Νέος πρόεδρος της εταιρείας θα αναγορευτεί ο Shuntaro Furukawa, ο οποίος μέχρι στιγμής ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στα τμήματα marketing και εταιρικού σχεδιασμού. Ο Shuntaro Furukawa εργάζεται για την Nintendo από το 1994. Το 2012 ανέλαβε ηγετική θέση στην The Pokemon Company, θυγατρική της Nintendo, και από το 2016 τελεί επικεφαλής του τμήματος παγκοσμίου marketing. Επιπλέον, ο νυν πρόεδρος της Nintendo of Europe, Satoru Shibata, αναμένεται να αποχωρήσει άμεσα από την προεδρία της NoE και να προσχωρήσει στα κεντρικά της Nintendo στο Κιότο, ενώ για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Συνολικά, τα έσοδα της εταιρείας για το οικονομικό έτος που μας πέρασε ανάγονται στο ποσό του 1,05 τρισεκατομμυρίου γιεν (περίπου 7,93 δισεκατομμύρια ευρώ), αρκετά ανεβασμένα σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ενώ και το λειτουργικό της κέρδος βρέθηκε σε άνοδο, αγγίζοντας το ποσό των 177,5 εκατομμυρίων γιεν, δηλαδή περίπου 1,34 δις ευρώ. Καταληκτικά, η Nintendo αναγνωρίζει στο τέλος της ανακοίνωσής της τη "δεκτικότητα" που έδειξαν οι καταναλωτές απέναντι στο νέο της σύστημα και εκφράζει την πεποίθησή της πως θα "εκμεταλλευτούν το μομέντουμ θετικών πωλήσεων για να στραφούν σε ένα μεγαλύτερο εύρος καταναλωτών και να επεκτείνουν, έτσι, την εγκατεστημένη βάση των ήδη υπάρχοντων παικτών".

3dsswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα