ΗΠΑ: Το PS5 είχε το καλύτερο ξεκίνημα κονσόλας στην ιστορία

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία έκθεση του NPD για την αγορά του gaming hardware, στις ΗΠΑ, για τον μήνα Νοέμβριο. Πανδημία, black friday και launch για τα PlayStation 5 και Xbox Series και φυσικά

προβλήματα στοκ, ο Νοέμβριος είχε από όλα.

Το PlayStation 5 είναι η πλατφόρμα που συγκέντρωσε τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις για το μήνα Νοέμβριο. Η πορεία της νέας κονσόλας είναι τόσο εξωφρενική, παρά τα τεράστια θέματα στοκ, που έγινε η κονσόλα με το μεγαλύτερο launch στις ΗΠΑ. Αυτή η επίδοση αφορά τόσο έσοδα από πωλήσεις όσο και αριθμό πωλήσεων. Προηγούμενος κάτοχος του “ρεκόρ”, η προηγούμενη κονσόλα της Sony, το PS4.

Τα νέα είναι λιγότερα ευχάριστα από το απέναντι στρατόπεδο με τα νούμερα του Xbox Series X και S να είναι χαμηλότερα από αυτά του Xbox One. Φυσικά, ο περιορισμένος αριθμός των διαθέσιμων κονσολών, των Sony και Microsoft, έπαιξε το ρόλο του και έβαλε φρένο στις πωλήσεις τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα τα διαθέσιμα κομμάτια πουλήθηκαν και από τις δύο εταιρίες. Θυμίζουμε πως η Microsoft ανακοίνωσε πως σε παγκόσμιο επίπεδο η νέα κονσόλα της είχε την καλύτερη επίδοση για κονσόλα Xbox.

Κάπου εδώ το Switch κλέβει την παράσταση, εκμεταλλευόμενο την κατάσταση που σας περιγράψαμε. Η κονσόλα της Nintendo ήταν αυτή που πούλησε παραπάνω “τεμάχια” μέσα στο Νοέμβριο, αφού δεν υπήρχε πρόβλημα με την διαθεσιμότητα, ενώ η ζήτηση λόγω black friday ήταν υψηλή. Τα παραπάνω δεν ήταν όμως αρκετά για να ξεπεράσει σε έσοδα το PlayStation 5. Παρόλα αυτά, η υβριδική κονσόλα ήταν συνεχίζει πρώτη σε αριθμό πωλήσεων για εικοστό τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το DualSense έγινε το πιο επιτυχημένο χειριστήριο στο ξεκίνημά του, στην αμερικανική αγορά. Τέλος, συνολικά η βιομηχανία είχε έσοδα από hardware που άγγιξαν τα 1.4 δις δολάρια, νούμερο αυξημένο κατά 58% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2019. Τα έσοδα από αξεσουάρ αυξηθήκαν και αυτά κατά 8% σε σχέση με πέρυσι.

The post ΗΠΑ: Το PS5 είχε το καλύτερο ξεκίνημα κονσόλας στην ιστορία appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα