Φρένο στα esports από την Ολυμπιακή Επιτροπή λόγω βίας

Σχεδόν απίθανη η εισαγωγή τους στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για την πιθανότητα ενσωμάτωσης των esports στους Ολυμπιακούς αγώνες, όμως ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, έκανε ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο για το άμεσο μέλλον. Σε ομιλία του στα πλαίσια των

Ασιατικών Αγώνων, αποκάλυψε το λόγο που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Σύμφωνα με τον Bach, στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν γίνεται να συμπεριληφθεί ένα παιχνίδι-άθλημα που προάγει τη βία, αφού κάτι τέτοιο είναι εντελώς αντίθετο με τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Λόγω του ότι ο Bach είναι χρυσός ολυμπιονίκης (1976) και μάλιστα στο άθλημα της ξιφασκίας, ερωτήθηκε για την διαφορά ανάμεσα στην βία του συγκεκριμένου αθλήματος και σε αυτήν που υπάρχει στα βιντεοπαιχνίδια. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως τα αθλήματα "μάχης" έχουν τις ρίζες τους σε πραγματικές μάχες ανάμεσα σε ανθρώπους, όμως υποστήριξε πως στους ολυμπιαικούς αγώνες προβάλλεται η πολιτισμένη πλευρά αυτών των αθλημάτων, κάτι που δεν γίνεται να συμβεί με τα esports όταν ο ένας παίκτης πρέπει να σκοτώσει τον άλλο, αφού αυτό δεν ταιριάζει στις ολυμπιακές αξίες.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής επιλέγει να κρατήσει αυτή τη στάση, όμως ταυτόχρονα η συζήτηση για την είσοδο των esports στα ολυμπιακά αθλήματα έχει αρχίσει να φουντώνει. Μάλιστα, πριν από περίπου ένα μήνα, σε ένα συνέδριο για το συγκεκριμένο θέμα, αρκετές εταιρίες της βιομηχανίας τάχθηκαν υπέρ της εισόδου των τίτλων τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ την ίδια στάση κράτησε και η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα esports έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετές αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι Ασιατικοί Αγώνες και τα X-Games.

Keywords
Τυχαία Θέματα