Αρνητική η εισήγηση της CMA για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Η συμφωνία της Microsoft για την αγορά της Activision Blizzard έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει μπλοκαριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA).

Να θυμίσουμε ότι η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά τον Ιανουάριο του 2022, με την CMA να ξεκινάει την έρευνα της για τη συμφωνία τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η τρέχουσα απόφαση της CMA, αποτελεί ένα εμπόδιο για τη Microsoft να αγοράσει την Activision Blizzard.

Οι αρχικές ανησυχίες – και το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας που ξεκίνησε γύρω από τη συμφωνία – επικεντρώθηκαν αρχικά στην ιδέα ότι θα επηρεάσει αρνητικά τον κύριο αντίπαλο της Microsoft, τη Sony, με το μεγαλύτερο μέρος της διαβούλευσης να περιστρέφεται γύρω από το franchise του Call of Duty, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην βιομηχανία των video games.

Ωστόσο, η απόφαση της CMA, τελικά, επικεντρώθηκε στο cloud gaming. Το παρακάτω αναφέρεται στο δελτίο τύπου της CMA σχετικά με την απόφασή της:

“Η Microsoft κατέχει ισχυρή θέση στις υπηρεσίες παιχνιδιών cloud και τα στοιχεία που διαθέτει η CMA έδειξαν ότι η Microsoft θα θεωρούσε εμπορικά επωφελές να κάνει τα παιχνίδια της Activision αποκλειστικά στη δική της υπηρεσία gaming cloud”.

“Η Microsoft αντιπροσωπεύει ήδη περίπου το 60-70% των παγκόσμιων υπηρεσιών cloud gaming και έχει άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα στο cloud gaming από την κατοχή του Xbox, το λειτουργικό σύστημα με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Windows) και μιας παγκόσμιας υποδομής cloud computing (Azure και Xbox Cloud Gaming)”.

“Η συμφωνία θα ενίσχυε το πλεονέκτημα της Microsoft στην αγορά δίνοντας της έλεγχο σε σημαντικό περιεχόμενο gaming όπως το Call of Duty, το Overwatch και το World of Warcraft. Τα στοιχεία που διαθέτει η CMA δείχνουν ότι, απουσία της συγχώνευσης, η Activision θα μπορούσε να αρχίσει να παρέχει παιχνίδια μέσω πλατφορμών cloud στο άμεσο μέλλον”.

Αυτό είναι περίεργο. Η ιδέα ότι η απόφαση θα κατέληγε τελικά στο cloud gaming, και όχι στα ίδια τα παιχνίδια, είναι κάτι άκρως σουρεαλιστικό.

Ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard αναφέρθηκε στην απόφαση της CMA και είπε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να ασκήσει έφεση:

“Η έκθεση της CMA έρχεται σε αντίθεση με τις φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου να γίνει μια ελκυστική χώρα για την οικοδόμηση τεχνολογικών επιχειρήσεων. Θα εργαστούμε επιθετικά με τη Microsoft για να αντιστρέψουμε αυτό το ζήτημα κατόπιν προσφυγής. Τα συμπεράσματα της έκθεσης πλήττουν τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν όλο και πιο σκληρές οικονομικές προοπτικές. Θα επανεκτιμήσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι παγκόσμιοι ηγέτες της βιομηχανίας, μεγάλοι και μικροί, θα σημειώσουν ότι – παρά τη ρητορική του – το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ξεκάθαρα κλειστό για τις επιχειρήσεις”.

Τώρα αυτό που μένει είναι να παρακολουθούμε τη διαδικασία προσφυγών, καθώς η Microsoft θα αναμένει επίσης τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

The post Αρνητική η εισήγηση της CMA για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα