Αποκαλύφθηκε η Ferrari Vision GT

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού του Gran Turismo World Series 2022 Nations Cup στο Μονακό, η Polyphony Digital και η Ferrari ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τον σχεδιασμό της Ferrari Vision GT, ενός single-seater concept car, ειδικά για το Gran Turismo 7. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη Ferrari

που σχεδιάστηκε για το εικονικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Ferrari Vision GT παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Kazunori Yamauchi, δημιουργό της σειράς Gran Turismo, και τον Design Director της Ferrari Flavio Manzoni, με τον Yamauchi-να δηλωνει:

“Ξεκινήσαμε το Vision GT project πριν από 9 χρόνια και επιτέλους έχουμε μια Ferrari Vision Gran Turismo. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό τώρα. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήγα στο Maranello για να συναντηθώ με τον Manzoni. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια συναρπαστική στιγμή για εμάς.

Ο Manzoni, από πλευράς του, έδωσε μια λεπτομερή εξήγηση για τη διαδικασία σχεδιασμού πίσω από τη Ferrari Vision GT.

“Η ομάδα μας ξεκίνησε πριν από δυόμιση χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και τη Ferrari καθώς οραματίζεται το μέλλον του brand. Η ιδέα ήταν να φανταστούμε τι μορφή θα έχει το supercar του μέλλοντος. Αυτό δεν ήταν απλό. Ήταν ένα project που αφορούσε όλα τα τμήματα της Ferrari, ειδικά την αεροδυναμική και τη μηχανική, που καθόρισε την έννοια αυτού του αυτοκινήτου”.

“Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε κάτι που μοιάζει με αντίφαση αλλά δεν είναι. Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι ακριβές και αιχμηρό, αλλά και οργανικό. Αυτή η αντίφαση κάνει κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Δημιουργεί μια νέα γλώσσα και λεξιλόγιο που μπορεί να μας εμπνεύσει τα επόμενα χρόνια. Θέλαμε ένα είδος απρόσκοπτου εφέ μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής επιφάνειας, για να δημιουργήσουμε ένα οργανικό αντικείμενο όπου η τέχνη και η επιστήμη συγχωνεύονται. Εξετάσαμε παραδείγματα επιφανειών που είναι άπειρες, οι οποίες αποτελούν την κύρια έμπνευση του διάσημου έργου του Anish Kapoor”.

Τόσο η Ferrari όσο και η Polyphony παρείχαν υλικό από το αυτοκίνητο, αντίστοιχα στον πραγματικό κόσμο και στο Gran Turismo 7.

Ο κινητήρας του Vision GT είναι μια πιο ακραία έκδοση του υβριδικού V6 που θα υπάρχει επίσης στην Ferrari 499P, με τον επίσημο ιστότοπο του Gran Turismo να αναφέρει ορισμένες προδιαγραφές: 1.016 BHP στις 9.000 rpm, με επιπλέον 321,5 BHP να προσφερεται μέσω τριών ηλεκτροκινητήρων, ενός στον πίσω άξονα και ενός σε καθέναν από τους μπροστινούς τροχούς.

Η Ferrari Vision GT θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους παίκτες του Gran Turismo 7 από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

The post Αποκαλύφθηκε η Ferrari Vision GT appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα