WWE 2K24 | Review

Στα γρήγορα

X

Το WWE 2K24 αναδεικνύεται ως η καλύτερη – έως τώρα – έκδοση της σειράς WWE από τη Visual Concepts, καθώς ακολουθεί τη συνεχή πορεία βελτίωσης των προηγούμενων παιχνιδιών και χτίζει πάνω σε αυτή. Ο τίτλος έρχεται με βελτιώσεις στο gameplay και πλούσιο περιεχόμενο, με πάνω από 200 μαχητές στο ρόστερ του. Με το mode “40 Years of Wrestlemania” στο επίκεντρό του να είναι μια νοσταλγική αναδρομή στην ιστορία του WWE, το WWE

2K24 καταφέρνει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους φίλους του WWE και της πάλης γενικότερα.

Η WWE ως σειρά παιχνιδιών, παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον δρόμο της στη χώρα μας και να αποκτήσει μεγάλο κοινό. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η σειρά της Visual Concepts -βασισμένη στο ομώνυμο άθλημα – κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, με συνεχείς βελτιώσεις και προσθήκες.

Μετά την πολύ κακή έκδοση του WWE 2K20, η Visual Concepts κατάφερε σταδιακά να αλλάξει τα πράγματα. Κάνοντας ένα – απαραίτητο – διάλλειμα το 2021 για να έχει χρόνο να δουλέψει για το επόμενο κεφάλαιο, το WWE 2K22 έβαλε τη σειρά στο σωστό δρόμο, το WWE 2K23 έχτισε επάνω σε αυτά τα θεμέλια και βελτίωσε τη φόρμουλα του παιχνιδιού με εντυπωσιακά αποτελέσματα, και – όπως όλα δείχνουν – το WWE 2K24 πηγαίνει τη σειρά ένα βήμα μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Αυτό καθιστά τον φετινό τίτλο της σειράς ακόμη πιο πλούσιο σε περιεχόμενο, πληρέστερο και σε γενικές γραμμές τον καλύτερο που έχει διαθέσει η Visual Concepts έως τώρα στη σειρά.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην περαιτέρω βελτίωση του gameplay, με το WWE 2K24 να είναι το πιο καλοδουλεμένο και πιο πλήρες παιχνίδι της σειράς, κάνοντας τα πάντα την ώρα του αγώνα να φαίνονται και να μοιάζουν πιο φυσικά, επιλέγοντας οποιονδήποτε από τους περίπου 200 μαχητές που υπάρχουν στο ρόστερ του παιχνιδιού.

Οι αλλαγές που έγιναν στα βασικά συστήματα καταφέρνουν να δημιουργήσουν αγώνες που μοιάζουν πιο δυναμικοί και ποικίλοι στο σύνολό τους, προσομοιάζοντας ακόμα περισσότερα τους πραγματικούς αγώνες Wrestling. Ταυτόχρονα, ο τίτλος έρχεται με αρκετές Quality of Life βελτιώσεις και φυσικά με νέες προσθήκες στο κινησιολόγιο του, οι οποίες προσφέρουν την απαραίτητη δόση φρεσκάδας στο ήδη ρεαλιστικό και λεπτομερές σύστημα μάχης. Μικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, ωστόσο, υπήρχε κυρίως στο κομμάτι του lock-on, με τον μηχανισμό να μην λειτουργούσε πάντα όπως θα έπρεπε.

Οι παίκτες που θα μπουν στο WWE 2K24 μπορούν πλέον να κάνουν Super Finishers στους αντιπάλους τους, ενώ άλλα νέα χαρακτηριστικά που κάνουν την είσοδο τους στον τίτλο περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να χτυπήσετε πολλούς αντιπάλους εκτός του ρινγκ όταν πηδάτε από το πάνω σχοινί, να πετάτε αντικείμενα στους αντιπάλους σας και πολλά άλλα.

Οπτικά, το παιχνίδι της Visual Concepts έχει κάνει φέτος ένα άλμα προς τα εμπρός, με τα μοντέλα των χαρακτήρων να έχουν βελτιωθεί αισθητά και τις κινήσεις και τα επιμέρους animations των χαρακτήρων να έχουν γίνει πιο λεπτομερή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μοιάζει πιο ρεαλιστικό από ποτέ. Αλλαγή υπάρχει και στο κομμάτι των διαιτητών (με την AI στην κίνηση και την τοποθέτηση της κάμερας των διαιτητών, ωστόσο, να εξακολουθεί να σηκώνει πολλή βελτίωση), με την πιο ορθή ενσωμάτωσή τους στον αγώνα, και των οποίων τα μοντέλα βασίζονται πλέον στους πραγματικούς διαιτητές.

Στα του ήχου, το WWE 2K24 δεν καινοτομεί, ωστόσο είναι αρκετά ικανοποιητικός, με προβληματικό του κομμάτι τους αρκετά “ξύλινους” διαλόγους των σχολιαστών, που δεν βοηθούν ιδιαίτερα το παιχνίδι. Στο κομμάτι του περιεχομένου, ο τίτλος της 2Κ έρχεται πιο «γεμάτος» από ποτέ. Κάθε mode που επιστρέφει στο WWE 2K24 έχει βελτιωθεί σε σχέση με το περσινό παιχνίδι.

Ταυτόχρονα, έχουμε νέα modes, αλλά και επιστροφές δημοφιλών modes από το παρελθόν, που κατά καιρούς ζητούσαν φίλοι της σειράς, όπως τα Guest Referee και Ambulance Matches, αλλά και την προσθήκη του πολυδιαφημισμένου 40 Years of Wrestlemania Showcase mode, το οποίο βασίζεται στα 40 χρόνια της Wrestlemania.

Το MyRise διαθέτει και πάλι δύο νέες ιστορίες, ενώ πλέον μπορείτε να μεταφέρετε τους χαρακτήρες του MyRise στις λειτουργίες του MyGM και MyFaction, κάτι που επίσης ζητούσαν εδώ και καιρό οι φίλοι της σειράς. Όσον αφορά το MyGM και το MyFaction, στο πρώτο οι παίκτες θα βρουν πολλούς νέους γενικούς διευθυντές για να αναλάβουν τον έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου του Teddy Long.

Η φετινή έκδοση του τίτλου έδωσε ειδικό βάρος – σε όλα τα επίπεδα – στον εορτασμό των 40 χρόνων της Wrestlemania, καταφέρνοντας να μεταφέρει και να ενσωματώσει το ορόσημο αυτό για το WWE με ενδιαφέροντα τρόπο. Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια του Wrestlemania, εστιάζει σε μερικούς από τους πιο θρυλικούς και δημοφιλείς παλαιστές που έκαναν την εμφάνισή τους στο WWE, όπως οι “Macho Man” Randy Savage, Hulk Hogan, Andre the Giant και Shawn Michaels. Ξεκινώντας από το Wrestlemania 3, θα κάνετε μια “virtual ξενάγηση” σε μερικούς από τους μεγαλύτερους αγώνες στην ιστορία της Wrestlemania, με αφηγητή τον Cory Graves, και με αποκλειστικές συνεντεύξεις με ονόματα όπως ο Hulk Hogan, ο Stone Cold Steve Austin κ.α.

Στο εν λόγω mode καλείστε να κερδίσετε αυτούς τους εμβληματικούς για το WWE αγώνες με όποιον τρόπο θέλετε, ωστόσο το παιχνίδι θα σας δώσει μια σειρά από διάφορα objectives για να διαγωνιστείτε σε κάθε έναν από αυτούς, όπως το να χτυπήσετε τον αντίπαλό σας με τρία βαριά combos, να κερδίσετε τον αγώνα σε συγκεκριμένο χρόνο κ.α.

Με την ολοκλήρωση των objectives αυτών θα ανταμείβεστε με διάφορα αντικείμενα εντός του παιχνιδιού, όπως κάρτες MyFaction, παλαιστές για το ρόστερ σας και νέες αρένες, ενώ θα δείτε και τη μετάβαση του παιχνιδιού από τις rendered cutscenes σε πραγματικό τηλεοπτικό υλικό των αγώνων. Σίγουρα το mode προσφέρει μια νοσταλγική – κυρίως – ματιά στο παρελθόν του WWE, παρόλα αυτά άπαξ και κάποιος ολοκληρώσει τους αγώνες του mode μια φορά, δύσκολα θα επιστρέψει στο mode για να τους επαναλάβει.

Σε γενικές γραμμές, το WWE 2K24 προσφέρει μια σειρά από βελτιώσεις και προσθήκες στο κομμάτι του gameplay, που τον καθιστούν τον πιο απολαυστικό μέχρι τώρα για τη σειρά της 2Κ, προσθέτοντας στην ήδη γεμάτη λίστα των modes από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ ταυτόχρονα το 40 Years of Wrestlemania Showcase mode καταφέρνει να μεταφέρει το ορόσημο των 40 χρόνων του Wrestlemania για το WWE με έναν αρκετά ταιριαστό και νοσταλγικό τρόπο.

Αν είστε φίλοι του WWE ή της πάλης γενικότερα, το WWE 2K24 έρχεται ως ένα πλήρες, ολοκληρωμένο και καλοδουλεμένο πακέτο που έχει κάτι για όλους, προσφέροντας στους παίκτες αρκετές ώρες ενασχόλησης. Win If You Can, Lose If You Must, But Always Cheat.

Το WWE 2K24 κυκλοφορεί από τις 8/3/24 για PS4, PS5, PC, Xbox Series και Xbox One. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5, με review code που λάβαμε από τη CD Media.

The post WWE 2K24 | Review first appeared on GameOver.

The post WWE 2K24 | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα