Ubisoft Quartz: η πρώτη πλατφόρμα playable NFTs από τη Ubisoft

Με επίσημο δελτίο τύπου η Ubisoft προχωρά στην ανακοίνωση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας της, που θα έχει τον τίτλο “Ubisoft Quartz”. Ο λόγος για μια νέα υπηρεσία με στόχο την εισαγωγή playable NFTs σε AAA παιχνίδια.

Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται ένα NFT, το ακρωνύμιο αναφέρεται στα αρχικά των λέξεων “non-fungible token” και στην ουσία χρησιμοποιείται για μοναδικές, μη-εναλλάξιμες μονάδες δεδομένων

που αποθηκεύονται σε ψηφιακά blockchain και φέρουν πιστοποιητικά γνησιότητας σχετικά με την μοναδικότητα τους. Ένα NFT μπορεί να είναι ένα ψηφιακό αρχείο φωτογραφίας, βίντεο, ήχου ή τρισδιάστατου μοντέλου, το οποίο βάση της σπανιότητάς του αποκτά και την ανάλογη αξία μεταπώλησης.

Εν ολίγοις, στην περίπτωση των videogames, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει τα NFTs ως limited cosmetics και skins που μόνο συγκεκριμένος αριθμός παικτών θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή του. Ωστόσο, καθώς η γνησιότητα των NFT αρχείων εξασφαλίζεται μέσω της αποθήκευσής τους σε blockchains, προκύπτει οικολογικό πρόβλημα ενεργειακής δαπάνης και η ανάγκη ενεργειακής αποδοτικότητας για τη δημιουργία τους.

Έτσι, η Ubisoft, γνωστή early adopter νεόφερτων και νεογνών τάσεων στον χώρο, δημιουργεί τη δική της πλατφόρμα αγοράς NFTs για AAA games, τα οποία ονομάζει Digits. Παράλληλα, υπόσχεται τεχνολογία δημιουργίας NFTs χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής αποδοτικότητας. Ξεκινώντας με τη beta version του Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint στο Ubisoft Connect, τα Digits έρχονται ως πακέτα περιορισμένων εκδόσεων, καθεμία από τις οποίες θα αποτελείται από έναν συγκεκριμένο αριθμό cosmetic αντικειμένων.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας, τα Digits για το Breakpoint θα περιλαμβάνουν in-game οχήματα, όπλα και αντικείμενα εξοπλισμού. Κάθε ένα από αυτά, θα έρχεται με ένα μοναδικό serial number, εμφανή για τους υπόλοιπους παίκτες μέσα στο παιχνίδι, καθώς και με λίστα των προηγούμενων κατόχων του. Πέραν των παραπάνω, τα Digits θα έχουν και υψηλή ενεργή χρησιμότητα μέσα στο παιχνίδι, ενώ θα επιτρέπουν και customization από τους κατόχους τους. Τέλος, τα Digits θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό ιδιοκτησίας αποθηκευμένο σε blockchain ανεξάρτητο της Ubisoft, ενώ στη συνέχεια θα μπορεί να μεταπωληθεί ως αρχείο σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και εκτός του οικοσυστήματος της εταιρείας.

Στόχος του όλου project, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η μακροπρόθεσμη διαδικασία της “ενσωμάτωσης των παικτών σε μετόχους της εταιρείας, κατά μια έννοια, επιστρέφοντας στα χέρια τους την αξία που παράγουν μέσω του χρόνου που ξοδεύουν, των αντικειμένων που αγοράζουν ή του περιεχομένου που δημιουργούν online”.

Όσον αφορά το ενεργειακό κομμάτι των NFT που μπορούν να παιχτούν σε ένα παιχνίδι AAA, η Ubisoft Quartz αξιοποιεί το Tezos, ένα blockchain που λειτουργεί με συναινετικό μηχανισμό Proof-of-Stake, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει , σε σχέση με τα blockchains Proof-of-Work όπως το Bitcoin ή το Ethereum. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Tύπου, το ενεργειακό αποτύπωμα για μια συναλλαγή Proof-of-Stake είναι το ανάλογο 30 δευτερολέπτων streaming σε σχέση με την προηγούμενη γενιά blockchain συναλλαγών που κατανάλωνε το αντίστοιχο ενός ολόκληρου ημερολογιακού έτους συνεχόμενου streaming.

Τα Digits θα διατίθενται αυστηρά σε άτομα άνω των 18 ενώ ο αριθμός τους ανά έκδοση που μπορεί να έχει ένας παίκτης θα περιορίζεται σε ένα. Το Ubisoft Quartz ανοίγει τις πόρτες του πρώτη φορά για τη beta λειτουργία του από τις 9 Δεκεμβρίου στις 18:00 UTC αποκλειστικά στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Αυστραλία και τη Βραζιλία. Το πείραμα θα ξεκινήσει με τρεις κυκλοφορίες δωρεάν Digits (για το Ghost Recon Breakpoint) στις 9, 12 και 15 Δεκεμβρίου, ως αντίδωρο στους early adopters. Περαιτέρω κυκλοφορίες έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2022 ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

The post Ubisoft Quartz: η πρώτη πλατφόρμα playable NFTs από τη Ubisoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα