UK charts: Kratos εναντίον Donkey Kong

Ακόμη μία εβδομάδα χωρίς μεγάλες κυκλοφορίες.

Ο Μάιος συνεχίζει να είναι "ήσυχος" για την βιομηχανία των video games, αφού την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μόνο μία νέα retail κυκλοφορία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο λόγος για το Donkey Kong Country: Tropical Freeze, τον γνωστό τίτλο

του Wii U που πλέον έγινε διαθέσιμος και για Switch. Πρόκειται για μία κίνηση της Nintendo με στόχο ο τίτλος να γίνει γνωστός σε ένα πιο ευρύ κοινό από αυτό των κατόχων του Wii U, και μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι αρκετά εύκολο, αφού μόλις σε μία εβδομάδα η έκδοση Switch έφτασε στο 17% των συνολικών πωλήσεων του τίτλου, ενώ το launch της έκδοσης για Switch ήταν κατά 53.7% μεγαλύτερο από το αρχικό, πίσω στο 2014 όταν ο τίτλος κυκλοφόρησε για Wii U.

Ο αγαπημένος Donkey Kong, ωστόσο, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, αφού δεν ήταν αρκετά δυνατός ώστε να εκθρονίσει τον Kratos από την πρώτη θέση, που βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες. Το νέο God of War γίνεται ο πρώτος αποκλειστικός τίτλος της Sony που είναι στην κορυφή για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του The Last of Us: Remastered, τον Ιούλιο του 2014, ενώ όπως όλα δείχνουν θα διευρύνει το σερί του και την επόμενη εβδομάδα λόγω απουσίας νέων δυνατών κυκλοφοριών.

Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, όμως αξίζει να σταθούμε στο γεγονός πως 5 από τους τίτλους της δεκάδας είναι αποκλειστικότητες. Γενικότερα, ο Μάιος που διανύουμε είναι ο μήνας των αποκλειστικών κυκλοφοριών, αφού σύντομα θα γίνουν διαθέσιμα και τα Hyrule Warriors Definitive Edition (Nintendo), State of Decay 2 (Microsoft) και Detroit: Beyond Human (Sony). Ταυτόχρονα, το LEGO Marvel Super Heroes εκμεταλλεύτηκε την τεράστια εμπορική επιτυχία του Infinity War και εκτοξεύτηκε στην 6η θέση της λίστας. Τα νέα δεν είναι τόσο ευχάριστα για το Nintendo Labo, αφού το Variety Pack έπεσε στη 13η θέση ενώ το Robot Kit εξαφανίστικε από το top 40.

Τέλος, όσοι ανησυχείτε για την απουσία του Grand Theft Auto V από τη δεκάδα, σας ενημερώνουμε ότι αυτό βρέθηκε στη θέση νούμερο 12, με τις πωλήσεις του αυξημένες κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και ήταν εντός της δεκάδας.

Αναλυτικά οι τίτλοι με τις περισσότερες πωλήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα:

God of War (Sony)Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Nintendo)Far Cry 5 (Ubisoft)FIFA 18 (EA)Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)LEGO Marvel Super Heroes 2 (Warner Bros Interactive)Fallout 4 (Bethesda)PlayerUnknown's Battlegrounds (Microsoft)Star Wars Battlefront II (EA)Super Mario Odyssey (Nintendo)

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα