Philips 328E1CA Curved Gaming Monitor – Review

To Philips 328E1CA Curved Gaming Monitor είναι από εκείνες τις περιπτώσεις οθονών που αν είχαν κάποιες μικρές αλλαγές, θα μιλάγαμε για μία από τις καλύτερες οθόνες στην κατηγορία 4Κ VA -αναλογιζόμενοι πάντα και την τιμή της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το monitor ακόμα και στην τωρινή μορφή του δεν είναι αξιόλογο όπως θα μπορέσετε να διαβάσετε στην κριτική μας.

Ας δούμε όμως πρώτα αναλυτικά τα specs της οθόνης

Adaptive sync:
ΝαιLCD panel type: VA LCDPanel Size: 31.5 inch / 80 cmDisplay Screen Coating Anti-Glare, 3H, Haze 25%Effective viewing area: 697.3 (H) x 392.2 (V) mm – at a 1500R curvature*Aspect ratio: 16:9Optimum resolution: 3840 x 2160 @ 60 HzPixel Density: 140 PPIResponse time (typical): 4 ms (Gray to Gray)*Brightness: 250 cd/m²Contrast ratio (typical): 2500:1Viewing angle: 178º (H) / 178º (V)Flicker-free: YesColor gamut (typical): NTSC 99%, sRGB 122%Display colors: Color support 1.07 billion colorsScanning Frequency: 53 – 84 kHz (H) / 48 – 75 Hz (V)SmartUniformity: 97 ~ 102%sRGB: ΝαιΕνσωματωμένα ηχεία: 3W x 2

Το Philips 328E1CA Curved Gaming Monitor διαθέτει μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη, αναλογικά πάντα για το μέγεθος της, με κατασκευή από πλαστικό που αφήνει θετικές εντυπώσεις. Ο σχεδιασμός της δεν ακολουθεί τη λογική των gaming monitors, με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί, και σε συνδυασμό με το μικρό βάθος της, καθιστούν την οθόνη ιδανική για οποιοδήποτε χώρο.

Στην κάτω δεξιά μεριά του μόνιτορ υπάρχουν πέντε μικρά κουμπιά για την πλοήγηση στο μενού επιλογών και το άνοιγα-σβήσιμο της οθόνης, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε τις εξής θύρες: την τροφοδοσία, δύο HDMI 2.0, μία είσοδο DisplayPort 1.2, μια έξοδο ήχου 3.5mm, μία είσοδο ήχου 3.5mm και δύο ηχεία των 3 Watts. Δυστυχώς η οθόνη δεν διαθέτει USB hub, και όπως έχουμε επισημάνει και σε άλλες κριτικές μας, θεωρούμε πλέον αυτονόητη την ύπαρξή του.

Η βάση της είναι μαζεμένη, και κατά την χρήση των κουμπιών του μενού νιώθαμε την οθόνη να κουνιέται. Επιπροσθέτως διαθέτει μόνο ρύθμιση κλίσης, χωρίς καμία ρύθμιση ύψους ή περιστροφής 90 μοιρών, και υποστηρίζει VESA mount 100×100.

Εδώ να σημειώσουμε ότι για την προσάρτησή της στην οθόνη απαιτείται κατσαβίδι, και είναι κάτι που είχαμε πολύ καιρό να συναντήσουμε σε monitor. Τα κουμπιά λειτουργούν ικανοποιητικά, αλλά η πλοήγηση στο μενού επιλογών είναι δύσχρηστη και αργή. Τέλος, τα ηχεία όπως είναι αναμενόμενο δεν έχουν και την καλύτερη απόδοση ήχου, και η χρήση τους προτείνεται μόνο σε περίπτωση που δεν έχετε κάποια άλλα ηχεία ή ακουστικά.

Το monitor φοράει VA curved panel 32 ιντσών της Samsung, με ανάλυση 3840×2160 pixels, ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, κυρτότητα 1500R, anti-glare επίστρωση, και χρωματική κάλυψη άνω του 100% sRGB. Η ανάλυση, σε συνδυασμό με το μέγεθος της οθόνης, θα λέγαμε ότι είναι ιδανική, αφού διαθέτει καλό pixel density και δεν κουράζει στην ανάγνωση και την εργασία.

Σε αυτό βοηθάει και η κυρτότητα του monitor, αφού ο χρήστης δεν αναγκάζεται να γυρνάει πολύ το κεφάλι του για να δει περιεχόμενο που βρίσκεται στις άκρες. Ο λόγος αντίθεσης 2500:1, αν και μικρότερος συγκριτικά με εκείνον που βλέπουμε συνήθως σε ένα VA panel, δεν θα λέγαμε ότι μας επηρέασε ιδιαίτερα στην πράξη.

Δοκιμάζοντας λοιπόν την Philips (MMD) 328E1CA με αρκετούς τίτλους, βρήκαμε την απόδοση της αρκετά καλή. Η οθόνη υποστηρίζει AMD FreeSync και είναι συμβατή και με G-Sync, όπως μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε με την NVIDIA κάρτα που διαθέτει ο υπολογιστής της δοκιμής μας, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει επίσημη πιστοποίηση.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι το monitor έχει variable refresh rate από 48 έως 60 Hz χωρίς Low Frame Rate Compensation. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αν η κάρτα σας δεν είναι αρκετά δυνατή ώστε να φτάνει τα 48 FPS σε 4Κ ανάλυση σε κάποιο παιχνίδι, τότε εμφανίζεται tearing ή stuttering.

Πέρα από το εν λόγω ζήτημα, παίζοντας τίτλους όπως το Star Wars Squadrons δεν διακρίναμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, πέραν του κλασικού ghosting και trailing, που αποτελούν το αδύναμο σημείο της τεχνολογίας VA, αλλά και πάλι σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με άλλα panels της κατηγορίας.

Εν κατακλείδι, με λιανική τιμή 399 ευρώ, η Philips (MMD) 328E1CA αποτελεί μία καλή 4K VA οθόνη για πολλαπλή χρήση αλλά και για gaming, αρκεί να έχετε υπόψιν σας τον περιορισμό του variable refresh rate που προαναφέραμε.

The post Philips 328E1CA Curved Gaming Monitor – Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα