PS5: 4.5 εκ. κονσόλες πωλήθηκαν το 2020

Με την ανακοίνωση των πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων, η Sony έκανε γνωστό πως έχουν πωληθεί 4.5 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 έως και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιαπωνικής εταιρείας, το παραπάνω νούμερο αναμένεται να φτάσει τα 7.6 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Παράλληλα, έχουμε και μία ενημέρωση επάνω στις πωλήσεις του PlayStation 4,

οι οποίες πλέον υπερβαίνουν τα 115 εκατομμύρια τεμάχια, με το τελευταίο εκατομμύριο να πωλείται εντός του τελευταίου τριμήνου του 2020, παρουσιάζοντας σημαντική μείωση συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2019, καθώς τότε είχαν πωληθεί 6 εκατομμύρια τεμάχια.

Αύξηση καταγράφηκε επίσης και στις πωλήσεις παιχνιδιών (software), καθώς το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους -που είχαμε και την έλευση της κονσόλας νέας γενιάς της Sony- πωλήθηκαν συνολικά 103.7 εκατομμύρια αντίτυπα τίτλων για PlayStation 4 και PlayStation 5, νούμερο που ήταν μειωμένο κατά 20 εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα παιχνιδιών για την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Μάλιστα, τα 18.4 εκατομμύρια αυτών αφορούσαν σε αποκλειστικούς τίτλους της Sony, ενώ το ποσοστό των αγορών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του ψηφιακού καταστήματος “PS Store” αγγίζει το 53% των συνολικών τίτλων που πωλήθηκαν.

Όσον αφορά στο PS Plus, οι συνδρομητές της εν λόγω συνδρομητικής υπηρεσίας της Sony ανέρχονται πλέον στα 47.4 εκατομμύρια έως και τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με την περσυνή εορταστική περίοδο, καθώς τότε το PS Plus μετρούσε 38.8 εκατομμύρια συνδρομητές.

The post PS5: 4.5 εκ. κονσόλες πωλήθηκαν το 2020 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα