Mario Vs Donkey Kong | Preview

Πολλά μπορεί κάποιος να καταλογίσει στο Nintendo Switch και τις κυκλοφορίες του. Ακολουθώντας, βέβαια, μια πάγια τακτική της Nintendo, το σύστημα υποδέχτηκε στη βιβλιοθήκη του τόσο «φρεσκαρισμένες» επανακυκλοφορίες του WiiU, όσο και ολικά remakes από παλαιότερα συστήματα. Ειδικά όσον αφορά στα remakes, κάποια κυκλοφορούν με νέο περιεχόμενο που δικαιολογούν την επένδυση από πλευράς χρόνου και χρημάτων των παικτών,

αν και έχουν υπάρξει και τα remakes που, εκτός από έναν ανανεωμένο τεχνικό τομέα, δεν έχουν προσφέρει τίποτα νέο και διαφορετικό.

Εκεί η Nintendo ποντάρει σε ένα ταξίδι νοσταλγικών και χαρούμενων αναμνήσεων, με το τελικό προϊόν να εξωραΐζει αυτήν την εμπειρία λίγο περισσότερο σε σχέση με αυτό που προσέφερε κάποτε.

Το Mario VS Donkey Kong είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση remake. Από άποψη σημαντικότητας είναι ένας τίτλος που ήρθε να εξελίξει την παραδοσιακή φόρμουλα των τίτλων με πρωταγωνιστές δύο εκ των πιο αναγνωρίσιμων χαρακτήρων του roster της Nintendo. Αυτή η φόρμουλα εμπλουτίζεται περισσότερο με την προσθήκη γρίφων και παγίδων που σκοπεύουν να κάνουν την αναμέτρηση των δύο χαρακτήρων λίγο πιο έντονη, καθώς ο Donkey Kong αποκτά ένα νέο ενδιαφέρον που τον αποσπά από το κυνήγι της Pauline, ενώ ο Mario καλείται να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα από κυλιόμενα βαρέλια και τις random επιθέσεις του αγαπημένου μας γορίλλα.

Τo Mario VS Donkey Kong αποτέλεσε την αρχή μιας νέας σειράς τίτλων που προσφέρθηκαν σε αρκετές κονσόλες που διαδέχθηκαν το Game Boy Advance και πλέον ήρθε η ώρα για τους νεότερους παίκτες και κατόχους Switch να γνωρίσουν τον τίτλο που τα ξεκίνησε όλα.

Κάπως έτσι παρακολουθούμε για ακόμα μια φορά τον Donkey Kong να κάνει ζάπινγκ στην τηλεόρασή του ένα βαρετό απόγευμα, όταν ενημερώνεται για τη διάθεση των Mini Marios- μια νέα σειρά παιχνιδιών εμπνευσμένα από τον γνωστό σε όλους μας υδραυλικό. Αυτομάτως αποφασίζει να εισβάλει στο εργοστάσιο κατασκευής τους και να τα αρπάξει όλα. Φυσικά, ο Mario τον κυνηγά μέσα από έναν αριθμό επιπέδων, μαζεύοντας collectibles, αποφεύγοντας κινδύνους και αποκτώντας τις φιγούρες που έχουν πέσει από το σάκο του Kong.

Και για εμάς, παρ’ όλο που ασχοληθήκαμε εκτενέστατα με τον τίτλο τόσο στην αρχική του κυκλοφορία, όσο και στην Ambassador εκδοχή του στο Nintendo 3DS, η επανέκδοσή του αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Και αυτό γιατί, σε αντίθεση με τις όποιες επιφυλάξεις μας, πρόκειται για μια επανέκδοση με νέο υλικό και αλλαγές, που αντισταθμίζει τις αναγκαστικές ομοιότητες σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι.

Ναι, είναι αλήθεια πως -για την ώρα- το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού αποτελεί στοιχεία που γνωρίζουμε απόλυτα. Εκτός από τον ανανεωμένο τεχνικό τομέα με τα καλύτερα γραφικά και τα πιο έντονα χρώματα, όλα τα άλλα είναι όπως τα αφήσαμε. Οι ίδιοι γρίφοι, οι ίδιες παγίδες και κίνδυνοι, οι ίδιοι εχθροί να τριγυρίζουν στα επίπεδα και η ίδια συνταγή ολοκλήρωσης των επιπέδων.

Ο ίδιος σχεδιασμός επιπέδων που απαιτεί από τον παίκτη να συλλέξει το κλειδί στο πρώτο τμήμα του επιπέδου για να ανοίξει την πόρτα και να μεταβεί στο επόμενο, όπου τον περιμένει και μια από τις κλεμμένες Mini Mario φιγούρες. Ακόμα και το εισαγωγικό βίντεο αποτελεί την βελτιωμένη εκδοχή εκείνου της GBA έκδοσης και αποτέλεσε πηγή ανησυχίας για τον τίτλο και τις όποιες νέες προσθήκες.

Ευτυχώς, η ομάδα ανάπτυξης καταφέρνει να μας αποζημιώσει με προσθήκες νέων κόσμων και επιπέδων με εντελώς διαφορετική λογική προσέγγισης, όπως επίσης και ενός νέου βαθμού δυσκολίας, ο οποίος μάλλον θα χαροποιήσει τους παίκτες που δυσκολεύονται με το όριο χρόνου σε κάθε επίπεδο.

Θα θέλαμε να μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο για όλες τις νέες προσθήκες του τίτλου, αν και αυτό είναι κάτι που θα κάνουμε εκτενώς στο τελικό μας review. Μπορούμε μόνο να πούμε πως το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο προσβάσιμο στους παίκτες, ενώ η προσθήκη των νέων κόσμων που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής (και, άρα, των νέων επιπέδων) λειτουργεί μόνο θετικά και αποτελεί ένα ακόμα δέλεαρ για ενασχόληση με την επανακυκλοφορία του τίτλου.

Με θετικές πρώτες εντυπώσεις, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε κάπου εδώ είναι να βάλουμε μια άνω τελεία και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας, περιμένοντας να ανακαλύψουμε όλα όσα έχει και μπορεί να μας προσφέρει ο τίτλος. Περισσότερα σε λίγες μέρες.

Το Mario Vs Donkey Kong κυκλοφορεί στις 16/2/24 αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Το preview μας βασίστηκε σε early review code που λάβαμε από τη CD Media.

The post Mario Vs Donkey Kong | Preview first appeared on GameOver.

The post Mario Vs Donkey Kong | Preview appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα