MMD-242B9TL | Review

Η MMD-242B9TL (η MMD είναι, επί της ουσίας, ένα brand της Philips) αποτελεί ίσως την πιο ιδιαίτερη οθόνη που έχουμε κάνει review στο site μέχρι σήμερα. Και αυτό γιατί δεν είναι μια καθαρόαιμη gaming οθόνη, παρόλο που όπως θα διαβάσετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για gaming αν δεν έχουμε μεγάλες απαιτήσεις. Η MMD-242B9TL αποτελεί μια οθόνη με touchscreen, που θυμίζει έντονα την εμπειρία που αποκομίζει κάποιος από ένα tablet ή ένα smartphone.

Αναλυτικότερα τα specs της οθόνης περιλαμβάνουν

LCD
panel type IPS technologyBacklight type W-LED systemPanel Size 23.8 inch/60.5 cmAspect ratio 16:9Optimum resolution 1920 x 1080 @ 60 HzPixel Density 93 PPIResponse time (typical) 5 ms (Grey to Grey)*Brightness 250 cd/m²Contrast ratio (typical) 1000:1SmartContrast 50,000,000:1Viewing angle 178º (H)/178º (V) @ C/R > 10Flicker-free YesColour gamut (typical) NTSC 72% (CIE 1931)Display colours 16.7 MTouch technology Projected capacitiveTouch points 10 pointsTouch method Stylus, Finger, Glove*Built-in Speakers 2 W x 2

Εξωτερικά η οθόνη δεν θα λέγαμε ότι διαθέτει μικρά περιθώρια, όμως λόγω της touchscreen ιδιότητας της αυτό είναι κάτι αναμενόμενο, και δεν θα μπορούσαμε να το προσάψουμε ως αρνητικό. Η γενικότερη κατασκευή της είναι καλή, αφήνει μια αίσθηση στιβαρότητας στον χρήστη ενώ, λόγω του απλού σχεδιασμού και του μεγέθους της, μπορεί να τοποθετηθεί και σε μικρότερα γραφεία.

Στην κάτω δεξιά μεριά υπάρχουν τα κουμπιά πλοήγησης του μενού, και στο πίσω μέρος βρίσκουμε τις εξής θύρες: μία VGA, μια DVI-D, ένα DisplayPort 1.2, ένα HDMI 1.4, δύο USB 3.1, ένα USB upstream, μία είσοδο και μία έξοδο ήχου 3.5 mm, ενώ η οθόνη διαθέτει και δύο ηχεία των 2 Watts.

Η βάση της οθόνης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού μας επιτρέπει να φέρουμε την οθόνη σε διαφορετικές γωνίες κλίσης από 5 έως 90 μοίρες, αλλά και να την αναδιπλώσουμε έως 70 μοίρες. Η κίνηση όταν αλλάζουμε τη θέση της οθόνης είναι ομαλή και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τη σταθερότητα της βάσης.

Το UI του μενού περιέχει όλες τις λειτουργίες που πρέπει να διαθέτει μια οθόνη, αλλά η πλοήγηση μέσω των κουμπιών δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Τα ηχεία είναι μεν ισχυρά, όμως δεν έχουν καλή απόδοση ήχου, οπότε θα τα προτείναμε μόνο ως λύση ανάγκης αν δεν διαθέτετε κάποια εξωτερικά ηχεία.

Η οθόνη φοράει IPS πάνελ 24 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1080 στα 60 Hz, με 250 nits φωτεινότητα και 93 PPI. Παρόλο που δεν έχει Freesync, η μικρή ανάλυση που διαθέτει μάς επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί ως gaming monitor, ειδικά αν δεν μας ενοχλεί ο περιορισμός του ρυθμού ανανέωσης στα 60 Hz. Παίζοντας αρκετούς τίτλους δεν παρατηρήσαμε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ λόγω της αφής θα λέγαμε ότι έδινε και μια διαφορετική διάσταση σε τίτλους όπως το Mass Effect, όπου είχαμε την δυνατότητα πλέον να επιλέγουμε άμεσα με την αφή τις απαντήσεις στους διαλόγους.

Μιλώντας για την αφή, η MMD-242B9TL αναγνωρίζει μέχρι δέκα δάχτυλα ώστε να μπορούμε να εκτελούμε τα γνωστά σε όλους μας gestures, ενώ υποστηρίζει και γραφίδα, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο της οθόνης. Η απόκριση στο άγγιγμα είναι άμεση, χωρίς προβλήματα, ενώ το γυαλί της οθόνης αφήνει ομαλή αίσθηση στον χρήστη.

Το setup της οθόνης ήταν πανεύκολο, την συνδέσαμε απλά σε μια θύρα USB του υπολογιστή μας και τα Windows 10 την αναγνώρισαν αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουμε drivers ή κάποια άλλη εφαρμογή. Για όσους έχουν ήδη μια οθόνη, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν στα display settings είναι επιλεγμένο το «extend these displays», τότε όταν πατάμε κάτι στην MMD-242B9TL, π.χ. το start menu, αυτό ανοίγει στην άλλη οθόνη. H λύση που βρήκαμε είναι να την ορίσουμε ως τη main display στα settings.

Κλείνοντας το review μας, θα λέγαμε ότι η MMD-242B9TL αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση οθόνης, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασία, δίνοντας μια διαφορετική και πιο άμεση επαφή του χρήστη με τον υπολογιστή του λόγω της touchscreen, αλλά και για gaming αν δεν έχουμε απαιτήσεις για μεγάλο ρυθμό ανανέωσης.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα δυνατά αλλά και τα αδύναμα σημεία, καθώς και την τιμή της, που κυμαίνεται στα 340 ευρώ, μπορούμε να την προτείνουμε σε οποιονδήποτε ψάχνει μια διαφορετική και ιδιαίτερη οθόνη για το setup του.

Το review βασίστηκε σε δείγμα που λάβαμε από την αντιπροσωπεία της MMD στη χώρα μας.

The post MMD-242B9TL | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα