Ghost of Tsushima: Director’s Cut | Review

Το Ghost of Tsushima αποτελεί έναν από τους πιο ιδιαίτερους αποκλειστικούς τίτλους της Sony που κυκλοφόρησαν για το PlayStation 4. Η θεματολογία και το πανέμορφο οπτικά νησί της Tsushima, του τελευταίου πονήματος της Sucker Punch, μας έκανε να μην θέλουμε να εγκαταλείψουμε τον κόσμο του Jin Sakai μετά το πέσιμο των τίτλων. Και ευτυχώς έρχεται το Ghost

of Tsushima Director’s Cut, έστω και ένα χρόνο μετά, να μας δώσει μια καλή αφορμή με το νέο Iki Island expansion για να επιστρέψουμε ξανά.

Η επανακυκλοφορία του αποκλειστικού τίτλου της Sony προσφέρει βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς για την έκδοση του PlayStation 5, και στο παρόν review θα επικεντρωθούμε κυρίως στις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί. Για την κεντρική ιστορία, μηχανισμούς, και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που παραμένουν χωρίς τροποποιήσεις μπορείτε πάντα να διαβάσετε την αναλυτικότατη κριτική του Χρήστου Λιάπη για το Ghost of Tsushima στο PlayStation 4.

Το νέο expansion στο Iki Island, που περιλαμβάνεται στο Director’s Cut, γίνεται προσβάσιμο όταν προχωρήσουμε στο Act 2 του κεντρικού σεναρίου. Το συγκεκριμένο νησί έχει μια ιδιαίτερη ιστορία, με την περιοχή παραδοσιακά να ανήκει σε πειρατές και κλέφτες. Η Sakai clan είχε στο παρελθόν δοκιμάσει να το καταλάβει, όμως απέτυχε πληρώνοντας παράλληλα βαρύ τίμημα.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και για τους Μογγόλους, οι οποίοι υπό την ηγεσία της Eagle, κατέλαβαν το νησί με τη χρήση ενός δηλητηρίου, και ετοιμάζονται για απόβαση στην Tsushima. Ο Jin, λοιπόν, για να τους αποτρέψει, αναγκάζεται να μεταβεί στο Iki Island και να αντιμετωπίσει το παρελθόν της οικογένειάς του.

Χωρίς να υπεισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, η ιστορία του DLC δίνει μια καλύτερη ματιά στον κεντρικό χαρακτήρα, τους δαίμονες που αντιμετωπίζει, καθώς και το παρελθόν του. Η διάρκεια των κεντρικών αποστολών του expansion είναι περίπου 3 με 4 ώρες, ενώ αν εξερευνήσουμε το νησί κάνοντας side missions και activities φτάνουμε τις 8 με 10 ώρες. Θα σας προτείναμε να το ξεκινήσετε αφού έχετε πρώτα ολοκληρώσει το κεντρικό σενάριο, ώστε και να είστε εξοπλισμένοι καλύτερα, αλλά και για την αποφυγή μικρών spoiler.

H νέα περιοχή διαθέτει όμορφο σχεδιασμό, διατηρώντας τις γνωστές χρωματικές παλέτες του τίτλου, με χαρακτηριστικά όμως τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει από την Tsushima. Το νησί αφήνει γενικότερα μια αίσθηση πιο “άγρια” και ο χάρτης σαν έκταση είναι μικρότερος συγκριτικά με μια περιοχή της Tsushima. Τα γνωστά activities, όπως το κόψιμο bamboo για τη βελτίωση του χαρακτήρα μας ή οι μυθικές ιστορίες, επιστρέφουν, ενώ έχουν προστεθεί και καινουργια, όπως τα archery challenges.

Όσον αφορά το gameplay, με το DLC έχουν γίνει μικρές προσθήκες, όπως η χρήση του γάντζου για να τραβήξουμε πλατφόρμες ή να καθαρίσουμε ένα πέρασμα, ένα νέο skill tree που αφορά στη μάχη όταν είμαστε επάνω στο άλογο, καθώς και ένας νέος τύπος εχθρού, ο Shaman, ο οποίος εμψυχώνει τους αντιπάλους, καθιστώντας τους πιο δυνατούς. Η σημαντικότερη όμως αλλαγή που φέρνει η Director’s Cut έκδοση είναι η προσθήκη της επιλογής για enemy target lock, την οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε στο ανανεωμένο μενού.

Οι τεχνικές βελτιώσεις της έκδοσης για το PlayStation 5 είναι λίγες αλλά καλοδεχούμενες. Τα loading times θα λέγαμε ότι είναι σχεδόν ακαριαία, γεγονός εντυπωσιακό για το μέγεθος του κόσμου. Ο τίτλος διαθέτει επιλογές για καλύτερη ανάλυση στα 4Κ με 60 fps, ή για καλύτερο frame rate στα 1080p με 60 fps. Η απόδοση είναι σταθερή και στις δύο επιλογές, καθιστώντας τη δεύτερη εντελώς περιττή σε περίπτωση που είστε κάτοχοι 4K τηλεόρασης.

Στις προσθήκες της νέας έκδοσης περιλαμβάνονται επίσης το 3D audio, το ιαπωνικό lip-sync στα cut-scenes, τα οποία είναι πλέον rendered σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η υποστήριξη για το haptic feedback του DualSense. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι developers έχουν αξιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες του DualSense, δίνοντας στα χέρια μας την αίσθηση του ανέμου, του καλπασμού του αλόγου ή του κατάνα όταν εισέρχεται στη θήκη του, ανεβάζοντας το επίπεδο της συνολικής εμπειρίας.

Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι το Ghost of Tsushima αποτελεί τον καλύτερο τίτλο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Sucker Punch, και έναν από τους καλύτερους τίτλους με θεματολογία την Ιαπωνία και τους σαμουράι. Η Director’s Cut έκδοση με το Iki Island και τις βελτιώσεις της επεκτείνει το αρχικό όραμα των δημιουργών σεναριακά, παικτικά και τεχνικά, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για όσους από εσάς δεν έχετε δει ακόμα τον τίτλο να χαθείτε στον κόσμο του Jin. 

Το Ghost of Tsushima: Director’s Cut κυκλοφορεί από τις 20/8/21 για PlayStation 5. Το review βασίστηκε σε review code που λάβαμε από το PlayStation Greece.

The post Ghost of Tsushima: Director’s Cut | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα