Fast & Furious: Spy Racers – Rise of SH1FT3R | Review

Η κινηματογραφική σειρά Fast and Furious είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που είτε θα την αγαπήσεις είτε θα τη μισήσεις από το πρώτο λεπτό. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει το γεγονός πως μέσω αυτής οι παράνομοι αγώνες έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό, άσχετα αν με την πάροδο των χρόνων η ουσία μάλλον κάπου χάθηκε. Αυτή η συγκεκριμένη κουλτούρα, η αίσθηση πως με ένα γρήγορο αυτοκίνητο μπορεί ο καθένας να κατακτήσει τον κόσμο, μάλλον είναι εκτός εποχής -αν και

το γεγονός πως η σειρά συνεχίζει να πουλάει, τότε διαφαίνεται ότι μ΄άλλον θα βρίσκεται στο προσκήνιο για αρκετά χρόνια ακόμα.

Η επιτυχία της σειράς δεν περιορίζεται στο ενήλικο κοινό και έτσι τα πάντα. ντυμένα με έντονα χρώματα και με σαφέστατα πιο ανάλαφρο περιεχόμενο, απέκτησαν τη δική τους animated σειρά μέσω του Netflix. Η σειρά Fast & Furious: Spy Racers κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και φυσικά η μετενσάρκωση σε ένα videogame δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Η Outright Games -που την έχουμε γνωρίσει πια εδώ στο GameOver μέσα από τα πολλά παιδικά παιχνίδια στα οποία ειδικεύεται- έχοντας στο μυαλό της το κοινό της σειράς, δεν πειραματίστηκε με το δημιούργημα της και έτσι το Fast & Furious: Spy Racers – Rise of SH1FT3R, με μία πρώτη ματιά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απλά βατό και συνηθισμένο.

Όμως για να κρίνει κάποιος σωστά την παρούσα πρόταση, επιβάλλεται να κατανοήσει αυτή την ιδιαιτερότητά του, πως δηλαδή απευθύνεται στους παίκτες μικρότερης ηλικίας που τυγχάνει να είναι και λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς. Φυσικά, σε τεχνικό επίπεδο ή κοιτάζοντας το περιεχόμενο του, οι παραχωρήσεις που έχουν γίνει είναι πάρα πολλές, αλλά ακόμα και μέσα από αυτά τα προβλήματα έχει τις δικές του, ευχάριστες στιγμές.

Το σενάριο ακολουθεί πιστά το αντίστοιχο της σειράς και έτσι οι τέσσερις πρωταγωνιστές θα έρθουν αντιμέτωποι με τον μυστηριώδη SH1FT3R και τη συμμορία του. Ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του όχημα και έτσι με απλά μαθηματικά οι επιλογές είναι… τέσσερις: Ένα muscle car, ένα supercar, ένα πρωτότυπο που θυμίζει κάτι από F1 και φυσικά ένα jeep. Το καθένα έχει τα δικά του προτερήματα και μειονεκτήματα και το ευχάριστο είναι πως η συμπεριφορά τους στον δρόμο είναι διαφορετική.

Σαν κάθε arcade racer που σέβεται τον εαυτό του, το Fast & Furious: Spy Racers – Rise of SH1FT3R έχει το δικό του μοντέλο power-slide, που ενεργοποιείται με την πίεση του L1 -η δοκιμή του τίτλου βασίστηκε στην έκδοση για το PlayStation 4. Κρατώντας το πατημένο, το όχημα αρχίζει να γλιστράει, οπότε ρυθμίζοντας το γκάζι και παίζοντας με το τιμόνι, θα ολοκληρωθεί μία πανέμορφη πλαγιολίσθηση τύπου Ridge Racer. Φυσικά το αποτέλεσμα δεν αγγίζει τα επίπεδα της σειράς Burnout για παράδειγμα, γιατί οι ταχύτητες κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά ακόμα και έτσι δεν θα δυσκολέψει τον παίκτη.

Με κάθε πλαγιολίσθηση θα φορτίζει και η ανάλογη μπάρα με τα power ups, τα οποία με τη σειρά τους είναι τέσσερα στον αριθμό. Η κλιμάκωση ακολουθεί τη λογική, και έτσι τα πρώτα είναι πιο αδύναμα, ενώ το τέταρτο και πλέον ισχυρό κατά την ενεργοποίηση του ενεργοποιεί την ασπίδα, δίνει φουλ ώθηση ενώ καταναλώνει και τις τέσσερις μπάρες μονομιάς.

Η βασική επιλογή του Fast & Furious: Spy Racers – Rise of SH1FT3R είναι το Spy Tournament. Συνολικά υπάρχουν πέντε αποστολές, με την κάθε μία να ξεδιπλώνεται σε τέσσερις διαδρομές. Αναμενόμενα, οι πρώτες είναι αρκετά εύκολες και η ολοκλήρωσή τους θα επιτρέψει την πρόσβαση στις επόμενες. Σε κάθε διαδρομή ο αριθμός των παικτών φτάνει τους 8 με την ΑΙ να είναι αρκετά σκληρή από ένα σημείο και έπειτα, αν και το ευχάριστο είναι πως ο τίτλος υποστηρίζει split screen co-op. Μέχρι και δύο φίλοι μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη συμμορία του SH1FT3R, ενώ σε online περιβάλλον ο αριθμός θα φτάσει τους 12.

Ο χαρακτήρας του τίτλου γίνεται ορατός και από τα power ups που αναφέρθηκαν παραπάνω (θυμίζοντας λίγο από Blur), οπότε στην παρούσα δημιουργία ξεχάστε εκρήξεις, ανατινάξεις και πραγματικά πυρά. Μία ριπή χρωμάτων με το όπλο paintball ή μία φούσκα με νερό είναι ικανά να φέρουν τους αντιπάλους σε δύσκολη θέση∙ αν και το κακό είναι πως στην αντίθετη περίπτωση ο παίκτης θα είναι πολλές φορές εκτεθειμένος στα εχθρικά πυρά χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει.

Οι παγίδες που στήνουν οι αντίπαλοι στον δρόμο, λόγω της αδυναμίας της μηχανής γραφικών να τις παρουσιάσει σωστά, πολλές φορές δεν είναι ορατές, ενώ είναι απίστευτα εκνευριστικό όταν θα δεχθεί μία επίθεση paintball. Η οθόνη θα γεμίσει χρώματα, αυτά θα πάρουν τον χρόνο τους να εξαφανιστούν και δυστυχώς η αργή επιτάχυνση δεν θα είναι προς όφελος του παίκτη.

Κερδίζοντας αγώνες οι παίκτες θα αποκτούν Yoka points που με τη σειρά τους θα αξιοποιούν μέσω του Yoka Shop. Οι επιλογές είναι αρκετές και πέρα από διάφορα custom stickers, στην πορεία θα γίνουν διαθέσιμα body kits καθώς και ακόμα πιο ισχυρά power ups. Πρακτικά θα είναι τα ίδια με τα προηγούμενα, απλά πιο ισχυρά. Δυστυχώς όμως αυτή η υπεροχή του παίκτη δρα εις βάρος της δράσης και παρόλο που η AI -όπως αναφέρθηκε προηγουμένως- είναι αρκετά επιθετική, ένα βελτιωμένο όχημα με ενισχυμένα power ups θα έχει ξεκαθαρίσει τον αγώνα από την πρώτη κιόλας στροφή.

Σε επίπεδο περιεχομένου το Fast & Furious: Spy Racers – Rise of SH1FT3R προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα και τελικά η διάρκειά του δεν είναι το δυνατό του χαρτί. Το Mission mode θα ολοκληρωθεί το πολύ σε δύο απογεύματα, οπότε μένει μόνο το multiplayer να σώσει την κατάσταση. Δυστυχώς, όμως, και εδώ τα διαθέσιμα modes είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Η δοκιμή του τίτλου βασίστηκε στην έκδοση για το PlayStation 4 και παρόλο που το frame rate είναι πάντοτε σταθερό, γνώμη μας είναι πως ο τίτλος θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα. Η μηχανή γραφικών δεν μπορεί να κρύψει την ηλικία της, με άσχημα σχεδιασμένα αντικείμενα δίπλα στις διαδρομές ή με χοντροκομμένα και φτωχά εφέ. Σε καμία περίπτωση ο τίτλος δεν φαίνεται να αντλεί την ισχύ της κονσόλας της Sony, ενώ δεν είναι και λίγες οι στιγμές που η εικόνα θα παραπέμπει σε ακόμα παλιότερες γενιές hardware.

Ευτυχώς ο ήχος έχει δεχθεί καλύτερη φροντίδα και έτσι το soundtrack που συνοδεύει τη δράση είναι και κεφάτο αλλά και με ρυθμό. Τα σχόλια των πρωταγωνιστών έχουν μεταφερθεί αυτούσια από την τηλεοπτική σειρά και μάλιστα από τους ίδιους ηθοποιούς που τους ενσαρκώνουν αλλά καλό θα ήταν να μην επαναλαμβάνονταν τόσο συχνά.

Ολοκληρώνοντας τις εντυπώσεις μας από το Fast & Furious: Spy Racers – Rise of SH1FT3R, είναι σαφές από το πρώτο σχεδόν δευτερόλεπτο το ποιοι είναι οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα ανάπτυξης για αυτό. Ο τίτλος απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε παίκτες μικρότερης ηλικίας που αν τυχαίνει να είναι και φίλοι της σειράς, τότε είναι βέβαιο πως θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Για όλους τους υπόλοιπους θα είναι ένα ακόμα απλοϊκό arcade racer.

Το Fast & Furious: Spy Racers – Rise of SH1FT3R κυκλοφορεί από τις 5/11/21 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One. Το review βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4 με review code που λάβαμε από την Bandai Namco Entertainment Greece.

The post Fast & Furious: Spy Racers – Rise of SH1FT3R | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα