Embracer Group: Νέο κύμα απολύσεων

Ένα μεγάλο στούντιο της Embracer Group έπεσε θύμα των προσπαθειών του ομίλου για περαιτέρω εξυγίανση των οικονομικών του.

Το νέο θύμα των διαδικασιών που ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιανουάριο είναι, πλέον, η Volition. Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, το στούντιο γνωστοποίησε την πρόθεση της Embracer να διακόψει άμεσα τη λειτουργία του. Μετά από 30 χρόνια ανάπτυξης τίτλων και IPs όπως τα Descent και Saints Row,

η Volition καλείται να “κατεβάσει ρολά”, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για την ομαλή μετάβαση του προσωπικού της σε κάποιο άλλο μετερίζι της βιομηχανίας.

Σε παρόμοιους ρυθμούς κινείται και η Gearbox Publishing, θυγατρική της Gearbox Entertainment. Καθώς η μητρική εταιρεία φαίνεται πως επηρεάζεται από τις αποφάσεις της Enforcer Group, η Gearbox Publishing φέρεται να έχει απολύσει μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα. Η είδηση αυτή προκύπτει από πρώην εργαζομένους της εταιρείας, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των πρώην εργαζομένων.

Θυμίζουμε πως ο μεγάλος αριθμός απολύσεων αποτελεί απόρροια της ναυαγισμένης συμφωνίας της Embracer με την Savvy Games Group, ενός ομίλου υπό την αιγίδα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Η αποτυχημένη συμφωνία ανάγκασε την Embracer να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, απομακρύνοντας assets που δεν έχουν στρατηγική δυναμική και κλείνοντας στούντιο που δεν έχουν ανακοινωθεί ότι δουλεύουν πάνω σε κάποιο από τα αποκτηθέντα IPs του ομίλου.

The post Embracer Group: Νέο κύμα απολύσεων first appeared on GameOver.

The post Embracer Group: Νέο κύμα απολύσεων appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα