Cine-TV News #48

Wonder Woman, The Man Who Killed Don Quixote και άλλα κινηματογραφικά νέα...

Διάφορα ενδιαφέροντα trailers και νέα είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε. Ρίξτε μία ματιά στο Atomic Blonde, μία καθαρόαιμη περιπέτεια, η οποία ευτυχώς φαίνεται πως δεν θα επαναπαύεται σε νευρικά και στιγμιαία μοντάζ για να συνθέσει σκηνές δράσης. Το Life,

επίσης, μας έχει προξενήσει το ενδιαφέρον. Σίγουρα φαίνεται έντονα η επιρροή του από το Alien, αλλά δεν βρίσκουμε λόγο να μας χαλάει πολύ αυτό, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που οι διαστημικές ταινίες τρόμου σπανίζουν.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των γυρισμάτων του The Man Who Killed Don Quixote από τον Terry Gilliam, δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο εκτός από το ότι έχουμε σταυρώσει τα δάχτυλά μας μπας και επιτέλους καταφέρουμε να δούμε το όραμα του εκκεντρικού σκηνοθέτη.

Μην σας κρατάμε άλλο στον πρόλογο όμως γιατί υπάρχει πολύ υλικό για διάβασμα (και θέαση).

Trailers

Wonder Woman
Σκηνοθέτης: Patty Jenkins (Monster)
Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Lucy Davis, Danny Huston
Πρεμιέρα: 8 Ιουνίου 2017

Ίσως να ήταν πιο εντυπωσιακό το trailer εάν δεν είχαν επιλέξει ένα τόσο γλυκανάλατο μουσικό θέμα. Ας ελπίσουμε πάντως ότι το Wonder Woman ίσως καταφέρει να ανατρέψει λίγο την πικρή γεύση που έχουν έως τώρα οι ταινίες του DC Cinematic Universe. Συνεχίζει πάντως να είναι πολύ περίεργο θέαμα μία αμαζόνα στη μέση του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ακόμα και αν θυμηθούμε έναν άλλο υπερήρωα με ασπίδα που ήταν στη μέση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Life
Σκηνοθέτης: Daniel Espinosa (Child 44)
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Hiroyuki Sanada
Πρεμιέρα: 20 Απριλίου

Ωραίο trailer που θέτει το horror στοιχείο πιο επιτυχημένα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο. Από την άλλη, οι ιθύνοντες πάλι δεν μπορούσαν να κρατηθούν ώστε να αποφύγουν διάσπαρτα spoilers, ιδίως στα τελευταία δευτερόλεπτα. Παρόλο που είναι φανερά εμπνευσμένο από τα The Thing και Alien, δεν μας αποθαρρύνει, καθώς το θέμα της ταινίας τρόμου στο διάστημα ελάχιστα έχει αξιοποιηθεί.

Transformers: The Last Knight
Σκηνοθέτης: Michael Bay (Transformers)
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Stanley Tucci, John Turturro, Josh Duhamel
Πρεμιέρα: 22 Ιουνίου

Γνωριμία με το νεαρό cast της πέμπτης ταινίας και, φυσικά, δεκάδες πλάνα που μαρτυρούν το υπέρογκο budget που αντλήθηκε σε κάθε καρέ. Έχουμε χάσει προ πολλού την ελπίδα για αυτές τις ταινίες, ιδίως μετά τις κουραστικότατες τελευταίες εισβολές.

Atomic Blonde
Σκηνοθέτης: David Leitch (John Wick)
Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron, Sofia Boutella, James McAvoy, John Goodman, Toby Jones
Πρεμιέρα: 28 Ιουλίου (Αμερική)

Σε παρόμοια χνάρια με το John Wick βαδίζει ο David Leitch, αυτή τη φορά όμως αλλάζοντας το φύλο του πρωταγωνιστή. Στο Atomic Blonde θα έχουμε τη χαρά να δούμε την μοναδική Charlize Theron να κόβει... κακοποιούς. Το πρώτο μονόπλανο του trailer πάντως καταφέρνει να ανοίξει την όρεξη (ψοφάμε για σκηνές δράσης όπου το μοντάζ δε γίνεται με κλιπάκια του μισού δευτερολέπτου).

Smurfs: The Lost Village
Σκηνοθέτης: Kelly Asbury (Shrek 2)
Πρωταγωνιστούν: Joe Manganiello, Mandy Patinkin, Rainn Wilson, Demi Lovato, Jack McBrayer, Danny Pudi
Πρεμιέρα: 7 Απριλίου (Αμερική)

Αρκετά όμορφη δείχνει η νέα περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα συμπαθέστατα Στρουμφάκια, που ευτυχώς θα είναι σε έναν πλήρως animated κόσμο.

Megan Leavey
Σκηνοθέτης: Gabriela Cowperthwaite (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Kate Mara, Bradley Whitford, Tom Felton
Πρεμιέρα: 9 Ιουνίου (Αμερική)

Η πραγματική ιστορία της Megan Leavey, μίας αμερικανίδας στρατιωτικού που υπηρέτησε στο Ιράκ, έχοντας υπό την επίβλεψή της ένα σκυλί Κ9 εκπαιδευμένο στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών. Μία έκρηξη κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους θα τους τραυματίσει και θα τους οδηγήσει σε έναν διαφορετικό αγώνα επιβίωσης στα πάτρια εδάφη.

Hounds of Love
Σκηνοθέτης: Ben Young (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Stephen Curry, Emma Booth, Ashleigh Cummings
Πρεμιέρα: 12 Μαΐου (Αμερική)

Άλλο ένα σκληρό, αυστραλιανό θρίλερ έρχεται στις μεγάλες οθόνες. Στο Hounds of Love ένας serial killer απαγάγει νεαρές κοπέλες και τις κρατάει φυλακισμένες σπίτι του. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι άλλο.

Baby Driver
Σκηνοθέτης: Edgar Wright (Scott Pilgrim vs. the World)
Πρωταγωνιστούν: Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jon Bernthal, Jamie Foxx, Jon Hamm
Πρεμιέρα: 11 Αυγούστου (Αμερική)

Δεν μπορούμε να πούμε ότι γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι η συγκεκριμένη heist ταινία (πώς να γεμίσει το μάτι όταν τον πρωταγωνιστή τον λένε Baby…). Οδηγός αυτοκινήτου που παίρνει μέρος σε ληστείες θα γνωρίσει το κορίτσι των ονείρων του και θα επιχειρήσει να αφήσει πίσω τη ζωή του εγκληματία. Μοναδικός λόγος που τραβάει το βλέμμα μας είναι ο Bρετανός σκηνοθέτης, που στο παρελθόν τα έχει πάει πολύ καλά με τα διασκεδαστικότατα Scott Pilgrim (αδικημένο κατά την γνώμη μας) και Shaun of the Dead.

Coco
Σκηνοθέτες: Lee Unkrich (Toy Story 3), Adrian Molina (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Benjamin Bratt, Gael Garcia Bernal, Renee Victor, Anthony Gonzalez
Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου (Αμερική)

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο το νέο animation της Pixar, το οποίο θα ακολουθεί την ιστορία ενός δωδεκάχρονου αγοριού στο Μεξικό που, εμπνεόμενος από το τηλεοπτικό του είδωλο, ονειρεύεται να γίνει μεγάλος μουσικός. Στην πορεία της περιπέτειάς του μαγικές δυνάμεις θα του επιτρέψουν να ταξιδέψει στον Κόσμο των Νεκρών. Pixar είναι αυτή, περιμένουμε ένα ευχάριστο θέαμα από όπου δεν θα λείπουν και τα κατάλληλα νοήματα.

Despicable Me 3
Σκηνοθέτες: Pierre Coffin (Despicable Me 2), Kyle Balda (Minions)
Πρωταγωνιστούν: Steve Carrel, Kristen Wiig, Jenny Slate
Πρεμιέρα: 31 Αυγούστου

Η μεγάλη (αναπάντεχη ίσως) εμπορική επιτυχία του Despicable Me εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα κερδοφόρο franchise για την Universal Pictures. Το τρίτο μέρος έρχεται το καλοκαίρι και μαζί του φέρνει τα αξιαγάπητα minions (ένας από τους λόγους της επιτυχίας) καθώς και τον δίδυμο αδερφό του Gru, υποδυόμενος και αυτός από τον Steve Carrel.

Voice from the Stone
Σκηνοθέτης: Eric D. Howell (From Heaven to Hell)
Πρωταγωνιστούν: Emilia Clarke, Marton Csokas, Caterina Murino
Πρεμιέρα: 28 Απριλίου (Αμερική)

Στο είδος των ταινιών τρόμου θα δοκιμάσει αυτήν τη φορά τις δυνατότητές της η Emilia Clarke, ένα διάλειμμα δηλαδή μεταξύ των τελευταίων σαιζόν του Game of Thrones και του επερχόμενου ρόλου της στο Han Solo spinoff. Στο Voice from the Stone θα μεταφερθούμε στην Τοσκάνη του 1950 όπου μία νεαρή νοσοκόμα (Emilia Clarke) θα προσληφθεί για να βοηθήσει ένα βουβό αγοράκι. Κάποια στιγμή θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τα παραφυσικά φαινόμενα και οι μυστήριες οντότητες.

American Gods, season 1 (Προσοχή! Βίαιο περιεχόμενο)
Πρεμιέρα: 30 Απριλίου, 10 επεισόδια

Η μάχη μεταξύ παλιών και νέων θεών πλησιάζει στην υποσχόμενη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Neil Gaiman. Ενδιαφέρουσες εικόνες βλέπουμε στο trailer, που ελπίζουμε ότι θα συνθέτουν μία εντυπωσιακή ιστορία, αποφεύγοντας τα μονοπάτια της κούφιας “ποζεριάς”.

Veep, season 6
Πρεμιέρα: 16 Απριλίου (HBO), 10 επεισόδια

Παρά τη δυσμένεια που της έτυχε, η Selina Meyer θα επιστρέψει δυναμικά για να κερδίσει και πάλι το χαμένο πολιτικό έδαφος. Το trailer δίνει ένα μικρό δείγμα του πνευματώδους χιούμορ της σειράς.

Better Call Saul, season 3
Πρεμιέρα: 10 Απριλίου (AMC), 10 επεισόδια

Σύντομο ορεκτικό για την 3η σαιζόν του εκπληκτικού prequel, που αποκαλύπτει και μία ωραία έκπληξη στο τέλος του (όχι ότι δεν το περιμέναμε). Μία από τις πλέον αναμενόμενες σειρές κάθε χρόνο.

Cine-TV Νέα

Κι όμως ο Δον Κιχώτης γυρίζεται!
Η πραγματική οδύσσεια του Terry Gilliam για ένα από τα σημαντικότερα project του ίσως έρχεται στο τέλος της. Ο αντισυμβατικός σκηνοθέτης προσπαθεί ήδη από το 2000 να γυρίσει την εν λόγω ταινία, όμως αλλεπάλληλες ατυχίες έβαζαν συνεχώς φρένο στα σχέδιά του. Πολλοί επιφανείς ηθοποιοί ήρθαν και έφυγαν από την παραγωγή, όπως οι Johnny Depp, Robert Duvall, Ewan McGregor, John Hurt κ.α.

Πλέον, τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει, με τους Adam Driver, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Toby (βοηθός του Δον Κιχώτη), Olga Kurylenko, Alexander Skarsgard και Jonathan Pryce ως Δον Κιχώτης. Στο The Man Who Killed Don Quixote ένας διαφημιστής (Adam Driver) θα ταξιδέψει μεταξύ του παροντικού Λονδίνου και της Λα Μάντσα του 17ου αιώνα, όπου ο Δον Κιχώτης θα τον μπερδέψει για τον ακόλουθό του, Sancho Panza. Η βασική ιδέα του σεναρίου δεν θα μπορούσε παρά να φωνάζει Terry Gilliam. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2002 εκδόθηκε το Lost in La Mancha, ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορούσε την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του εγχειρήματος.

Παρατείνεται η προβολή του Avatar 2.
Από δω το φέρανε από εκεί το φέρανε τελικά θα την κλείσουμε τη δεκαετία για να δούμε το sequel της υπερεπιτυχημένης ταινίας του James Cameron. Σε συνέντευξή του ο δημοφιλής σκηνοθέτης δήλωσε λακωνικά πως δεν υπάρχει περίπτωση η ταινία να προβληθεί εντός του 2018. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι εργάζονται ταυτόχρονα στα επόμενα 4 επεισόδια του franchise, δηλώνοντας παράλληλα πως το όλο εγχείρημα θα τον κρατήσει απασχολημένο για τα επόμενα 8 χρόνια.

Ο Fede Alvarez θα αναλάβει το The Girl in the Spider’s Web.
Η ταινία θα αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου τέταρτου βιβλίου της σειράς Millennium, από την οποία πιστεύουμε ότι θα γνωρίζετε κυρίως το πρώτο μέρος με το όνομα The Girl with the Dragon Tattoo. Το τέταρτο βιβλίο γράφτηκε από διαφορετικό συγγραφέα και εκδόθηκε το 2015 (ο Stieg Larsson έφυγε από τη ζωή το 2004). Αν και έχουν προβληθεί στο παρελθόν μία σουηδική τριλογία και μία αμερικάνικη εκδοχή των βιβλίων, στο The Girl in the Spider’s Web θα δούμε ένα ολοκαίνουριο cast. Ο Fede Alvarez είναι γνωστός από το remake του Evil Dead και το πρόσφατο Don’t Breathe.

Το prequel του Big Bang Theory πήρε το πράσινο φως.
Ο Chuck Lorre θα επιστρέψει ως showrunner για τις νεανικές περιπέτειες του Sheldon, ενώ επίσης έγινε γνωστό πως το πρώτο τουλάχιστον επεισόδιο θα σκηνοθετηθεί από τον Jon Favreau (The Jungle Book, Iron Man). Το σενάριο θα περιστρέφεται γύρω από τον εννιάχρονο Sheldon Cooper, τον οποίο θα υποδύεται ο νεαρός Iain Armitage, ενώ αφηγητής θα είναι ο Jim Parsons (ο Sheldon του Big Bang Theory).

Master of None, season 2
Πρεμιέρα: 12 Μαΐου (Netflix)
Η... χαλαρωτική κωμωδία του Aziz Ansari επιστρέφει για να μας δείξει τις κωμικές καθημερινές καταστάσεις του Dev, έναν όχι και τόσο επιτυχημένο ηθοποιό, που παράλληλα προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα στερεότυπα που επικρατούν αναφορικά με την ινδική καταγωγή του.

Επιβεβαιώθηκε ο αριθμός επεισοδίων της τελευταίας σαιζόν του Game of Thrones.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των showrunners, David Benioff και Dan Weiss, η όγδοη και τελευταία σαιζόν θα αποτελείται από μόλις έξι επεισόδια, σε αντίθεση με τα 10 που μας έχει συνηθίσει (να θυμίσουμε βέβαια ότι η φετινή σαιζόν θα αποτελείται από εφτά).

PG-13 το Dunkirk του Christopher Nolan.
Όσοι περιμένατε (μαζί κι εμείς) μία ωμή αναπαράσταση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου από τον ταλαντούχο Nolan μάλλον θα απογοητευτείτε από αυτήν την είδηση, καθώς PG-13 δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από πλήρη απουσία σκληρών εικόνων.

Το Της Κακομοίρας έγχρωμο.
Η θρυλική ελληνική ταινία του Ντίνου Κατσουρίδη θα επαναπροβληθεί για πρώτη φορά ως έγχρωμη. Ήρθε η ευκαιρία να θαυμάσουμε για εκατοστή φορά αυτήν την αξεπέραστη κωμωδία με το άφταστο ρεσιτάλ του Κώστα Χατζηχρήστου.

Keywords
news, news, cine, gael garcia bernal, game of thrones, big bang theory, wonder woman, jake gyllenhaal, ryan reynolds, demi lovato, kevin spacey, toy story, despicable me, emilia clarke, δον κιχώτης, εν λόγω, johnny depp, ewan mcgregor, dragon tattoo, big bang, iron man, woman, don, νέα, life, επιρροή, alien, patty, wright, ιουνίου, universe, gyllenhaal, ryan, reynolds, ιθύνοντες, transformers, bay, hopkins, john, josh, budget, david, sofia, james, mcavoy, smurfs, lost, shrek, wilson, jack, βομβα mall, emma, μαΐου, love, serial, baby, scott, pilgrim, lee, garcia, animation, pixar, jenny, franchise, pictures, καλοκαιρι, voice, eric, heaven, game, hbo, meyer, amc, project, johnny, mcgregor, hurt, adam, olga, alexander, avatar, sequel, girl, web, dragon, tattoo, big, φως, chuck, book, iron, master, aziz, dev, nolan, σημαίνει, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, ντινος κατσουριδης, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, girl with the dragon tattoo, the girl with the dragon tattoo, το θεμα, γνωμη, εικονες, εμπορικη, ηθοποιοι, θεμα, θριλερ, ιρακ, ντοκιμαντερ, οδυσσεια, οθονες, ταινιες, φως, big bang theory, ewan mcgregor, game, game of thrones, james, jenny, johnny depp, lost, ryan, scott, tattoo, αξιζει, ασπιδα, βιβλιο, βλεμμα, γευση, γινει, γινεται, γυρισματα, δαχτυλα, διαστημα, δειχνει, δον κιχώτης, δειγμα, διδυμο, ευχαριστο, εγινε, εγχειρημα, εδαφος, ευκαιρια, υπαρχει, εκρηξη, ελπιδα, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εν λόγω, εξι, επιρροή, επιτυχια, ερχεται, εφυγε, ζωη, ιδεα, ειδος, ιθύνοντες, κωμωδια, ληστειες, λογο, μαΐου, ματια, ματι, μεξικο, μικρο, οδηγος, ομορφη, ονομα, οραμα, πρωταγωνιστες, ρεσιταλ, ρολο, σαιζον, σειρες, σεναριο, σιγουρα, σκηνες, σπιτι, στρουμφακια, σχεδια, ταινιες τρομου, τοσκανη, φυλο, φυσικα, φορα, χιουμορ, χαρα, avatar, alexander, alien, animation, adam, αυστραλιανο, aziz, budget, bay, big bang, book, big, chuck, sequel, demi lovato, despicable me, dev, don, dragon, dragon tattoo, david, emma, love, επεισοδια, eric, ερχεται το καλοκαιρι, web, franchise, jack, garcia, gael garcia bernal, girl, john, gyllenhaal, heaven, hopkins, hurt, ιδιαιτερα, iron, project, ιουνίου, jake gyllenhaal, johnny, josh, kevin spacey, lee, life, mcgregor, mcavoy, meyer, μια ματια, nolan, olga, woman, pictures, pilgrim, pixar, reynolds, ryan reynolds, serial, σημαίνει, sofia, υλικο, universe, wright, wilson, wonder woman, voice
Τυχαία Θέματα