Cine-TV #98

Suspiria, Man on the High Castle, Foundation και άλλα...

Με το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών (σχεδόν) επιστρέφουμε σιγά-σιγά και στις μόνιμες στήλες μας, οδεύοντας αισίως προς τον τριψήφιο αριθμό των άρθρων Cine-TV. Ακόμα, βέβαια, η βιομηχανία της 7ης τέχνης δεν έχει ανάψει πλήρως τις μηχανές, οδηγώντας σε ένα σχετικά χαλαρό εβδομαδιαίο ξεκίνημα, αν και το trailer του Suspiria καταφέρνει να μας διεγείρει το ενδιαφέρον. Αν και εντός του καλοκαιριού δεν επισκεφτήκαμε τον κινηματογράφο (εκτός από την προβολή του Jurassic World… μεγάλη

η χάρη του…), αυτό θα αλλάξει σύντομα με την αναγκαία επίσκεψή μας στην προβολή του The Predator, γνωρίζοντας φυσικά το πόσο επίφοβη είναι…

Trailers

Suspiria
Σκηνοθέτης: Luca Guadagnino (Call Me By Your Name)
Πρωταγωνιστούν: Tilda Swinton, Dakota Johnson, Mia Goth
Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου (Αμερική)

Δύσκολο το έργο των Amazon Studios στην προσπάθειά τους για remake της cult επιτυχίας του Dario Argento. Θα λέγαμε ψέματα, όμως, αν υποστηρίζαμε πως η αρρωστημένη ατμόσφαιρα του trailer, σε συνδυασμό με την άκρως ταιριαστή μουσική υπόκρουση, δεν μας δημιουργεί ενδιαφέρον.

Outlaw King
Σκηνοθέτης: David Mackenzie (Hell or High Water)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh
Πρεμιέρα: 9 Νοεμβρίου (Netflix)

Η ταινιοθήκη του Netflix εμπλουτίζεται με το ιστορικό δράμα Outlaw King, φέρνοντας τον Chris Pine στον πρωταγωνιστικό ρόλο του βασιλιά Robert the Bruce. Ο εν λόγω βασιλιάς της Σκωτίας του 12ου αιώνα, είχε κηρυχθεί ως εγκληματίας από τον βασιλιά της Αγγλίας, κάτι που φυσικά δημιούργησε… τριβές μεταξύ των χωρών. Η πορεία του τον οδήγησε προς τον πρώτο πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Μία ιδιαίτερα μεγάλη στροφή για τον σκηνοθέτη David Mackenzie, που το 2016 μας έφερε το αξιολογότατο, σύγχρονο western Hell or High Water.

Hold the Dark
Σκηνοθέτης: Jeremy Saulnier (Green Room)
Πρωταγωνιστούν: Jeffrey Wright, Alexander Skarsgard, Riley Keough
Πρεμιέρα: 28 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Ένας συνταξιούχος φυσιοδίφης που ζει στην Αλάσκα, θα αποφασίσει να βοηθήσει στην έρευνα ενός χαμένου παιδιού, το οποίο θεωρείται ότι έχει σκοτωθεί από αγέλη λύκων. Στο πλευρό του θα έχει τη μητέρα του παιδιού, όμως η κατάσταση θα περιπλακεί με την επιστροφή του συζύγου από το Ιράκ, καθώς δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί πολύ καλά τα δυσάρεστα νέα. Ελπίζουμε το εν λόγω χιονισμένο μυστήριο να αποδειχθεί καλύτερο από το κακό Wind River.

The Man in the High Castle, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου (Amazon Prime), 10 επεισόδια

Η ναυαρχίδα των σειρών του Amazon Prime επανέρχεται για την 3η σαιζόν, συνεχίζοντας την εξιστόρηση του εναλλακτικού παρελθόντος, όπου η Γερμανία κέρδισε τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το φινάλε απέχει ακόμα αρκετά, καθώς η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για την 4η σαιζόν.

The Last Ship, 5η σαιζόν
Πρεμιέρα: 9 Σεπτεμβρίου (TNT), 10 επεισόδια

Το τελευταίο πλοίο θα σαλπάρει για τελευταία φορά, καθώς η αποστολή του σε αυτόν τον εναλλακτικό κατεστραμμένο κόσμο θα φτάσει στο φινάλε με το τέλος της 5ης σαιζόν.

Cine-TV Νέα

Το Big Bang Theory μπαίνει στην τελική ευθεία
Στη 12η σαιζόν η παρέα του Seldon Cooper θα αποχαιρετήσει το κοινό της έπειτα από μία πολυετή και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, τουλάχιστον από άποψη τηλεθέασης. Κατά τη γνώμη μας το φινάλε θα έπρεπε να είχε έρθει αρκετά νωρίτερα, καθώς τα τελευταία χρόνια η σειρά, ουσιαστικά, αναλώνονταν σε ανακύκλωση αστείων και γνωστών καταστάσεων. Σύμφωνα με το Entertainment Weekly η σειρά θα έρθει στο τέλος της καθώς ο Jim Parsons (Sheldon Cooper) αποφάσισε να αποχωρήσει. Η τελευταία σαιζόν αναμένεται να προβληθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το Death Note του Netflix θα επανέλθει
Παρά τις μέτριες έως κακές κριτικές που ακολούθησαν την live action εκδοχή του αγαπημένου anime, το Netflix έκρινε ότι είχε αρκετή επιτυχία ώστε να δοθεί το πράσινο φως για το sequel.

Εμπλουτίζεται το cast του Top Gun
Κι όμως, μετά από 30 χρόνια οι παραγωγοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στο sequel της τεράστιας και αναπάντεχης εισπρακτικής επιτυχίας του Top Gun (άλλοι καιροί πλέον, μια τέτοια ευκαιρία στις ημέρες μας θα είχε δώσει τρία sequels σε δύο χρόνια). Αποφεύγοντας το δρόμο του remake, οι Tom Cruise και Val Kilmer θα επιστρέψουν, μαζί με νέους χαρακτήρες στα πρόσωπα των Jon Hamm, Ed Harris, Miles Teller και Jennifer Connelly. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Joseph Kosinski του αδικημένου TRON: Legacy.

Το Foundation του Asimov έρχεται στις τηλεοράσεις μας
Η Apple μπαίνει δυναμικά στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, αναλαμβάνοντας το μεγαλεπήβολο εγχείρημα της μεταφοράς του Foundation. Φυσικά, μιλάμε για την επική sci-fi λογοτεχνική σειρά του Asimov, που καταπιάνεται με τη μελλοντική πορεία της ανθρωπότητας. Η ιδιαιτερότητα των βιβλίων -και κατά συνέπεια η δυσκολία της μεταφοράς τους- αφορά στην εξιστόρηση στο πέρασμα των αιώνων, που μας ταξιδεύει στην πορεία της ανεπτυγμένης αλλά ταυτόχρονα παρηκμασμένης διαγαλαξιακής αυτοκρατορίας, η οποία πασχίζει να αποφύγει την πλήρη πτώση της. Δεν θα μας φανεί περίεργο αν το σενάριο επικεντρωθεί σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο των βιβλίων, αποφεύγοντας τα αλλεπάλληλα χρονικά άλματα. Το σενάριο έχουν αναλάβει οι David S. Goyer (Batman Begins) και Josh Friedman (The Sarah Connor Chronicles).

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα