Cine-TV #266

Ισχνή η εβδομάδα που πέρασε από πλευράς νέων και ανακοινώσεων, με το τρέιλερ του Killers of the Flower Moon να μονοπωλεί -και όχι άδικα- το ενδιαφέρον του κοινού. Η νέα ταινία του εμβληματικού Martin Scorsese προβλήθηκε στις Κάννες και απέσπασε ήδη πολύ καλές κριτικές. Ο Scorsese συνεργάζεται ξανά με τους Leonardo DiCaprio και Robert De Niro

σε μια μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας βασισμένη στο ομότιτλο, πολυβραβευμένο μπεστ σέλερ του David Grann. Η ταινία, ένα άτυπο western , με στοιχεία θρίλερ και αληθινού εγκλήματος, αφηγείται την υπόθεση μιας σειράς δολοφονιών ιθαγενών στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920.

Αφορμή αυτών τον δολοφονιών ήταν η ξαφνική οικονομική άνοδος του έθνους του Osage Ιθαγενών της Αμερικής, μετά την ανακάλυψη πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στα εδάφη τους.

Ο Σκορτσέζε φιλοτεχνεί ένα πραγματικό έπος ανατριχιαστικού, υπαρξιακού τρόμου για τη γέννηση του αμερικανικού έθνους στη στροφή του 20ου αιώνα. Μια μακάβρια ιστορία φόνων που μιμούνται την ευρύτερη προσπάθεια -εκείνης της εποχής- για διαγραφή των ιθαγενών Αμερικανών από τις ΗΠΑ. Η ταινία, αφού αρχικά προβληθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες, μετέπειτα θα προβληθεί μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Apple TV+.

Trailers

Killers of the Flower Moon
Σκηνοθέτης: Martin Scorsese (Taxi Driver, Goodfellas)
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone
Πρεμιέρα: 6 Οκτωβρίου 2023

Βασισμένο στο πολυβραβευμένο μπεστ σέλερ του David Grann, το Killers of the Flower Moon διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 και περιγράφει τις κατά συρροή δολοφονίες μελών του πλούσιου σε πετρέλαιο έθνους Osage, μια σειρά από βάναυσα εγκλήματα που έμειναν γνωστά ως “Βασιλεία του Τρόμου”.

Σε σκηνοθεσία Martin Scorsese και σενάριο Eric Roth και Scorsese, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, και Jillian Dion. Η ταινία, μετά τη προβολή της σε επιλεγμένους κινηματογράφους, θα καταλήξει πολύ σύντομα στη συνδρομητική υπηρεσία Apple TV.

Poor Things
Σκηνοθέτης: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe
Πρεμιέρα: 7 Σεπτεμβρίου 2023

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η ιστορία της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει την αιτία της ανάστασής της.

Στην πορεία της αναζήτησής της, η Bella θα συναντήσει τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία. Η νέα ταινία του Γιώργο Λάνθιμου βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Alasdair Gray.

Justified: City Primeval, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 18 Ιουλίου 2023 (FX/Hulu-Disney+), 8 επεισόδια

Οκτώ χρόνια αφότου έφυγε από το Κεντάκι, ο Givens (Timothy Olyphant) βρίσκεται πλέον στο Μαϊάμι, ισορροπώντας τη ζωή του ως αστυνόμος και πατέρας ενός 14χρονου κοριτσιού.

Μια τυχαία συνάντηση σε έναν αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα τον στέλνει στο Ντιτρόιτ και διασταυρώνεται με τον Clement Mansell, γνωστό και ως The Oklahoma Wildman, έναν βίαιο κοινωνιοπαθή που έχει ήδη ξεφύγει μια φορά από τα χέρια των καλύτερων αστυνομικών του Ντιτρόιτ και θέλει να το ξανακάνει. Η επιστροφή του Timothy Olyphant ως Raylan Givens, στον ρόλο του ως αστυνομικού δηλαδή που τον έκανε ευρέως γνωστό πριν αρκετά χρόνια.

Full Circle, σειρά μίας σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Ιουλίου (Max), 6 επεισόδια

Μια έρευνα για μια αποτυχημένη απαγωγή αποκαλύπτει μακροχρόνια μυστικά που συνδέουν πολλούς χαρακτήρες και πολιτισμούς στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Η νέα limited σειρά του Max της HBO, την οποία υπογράφει ο Steven Soderbergh, μας κέντρισε το ενδιαφέρον λόγω του ύφους της αλλά κυρίως λόγω του δημιουργού της.

Cine-TV Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Ray Stevenson

Ξαφνικά και υπό αδιευκρίνιστες -ακόμη- συνθήκες έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Ray Stevenson. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο ηθοποιός είχε νοσηλευτεί στο ιταλικό νησί Ίσκια κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας Cassino on Ischia. Ο Stevenson έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως τα RRR και Punisher: War Zone, αλλά και στη σειρά του HBO, Rome, στο ρόλο του Titus Pullo.

Ο Stevenson θα εμφανιστεί -μετά θάνατον- στην επερχόμενη σειρά της Disney+ Star Wars Ahsoka, όπου θα υποδυθεί έναν από τους κύριους ανταγωνιστές της Ahsoka, τον Baylan Skoll. Ο εκλιπών ηθοποιός βρισκόταν στην Ιταλία όπου μόλις είχε ξεκινήσει η παραγωγή του Cassino on Ischia, στο οποίο ο Stevenson θα υποδυόταν έναν γηραιό σταρ ταινιών δράσης που πηγαίνει στην Ιταλία για να προσπαθήσει να αναζωογονήσει την καριέρα του.

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και το καστ για την anime σειρά Skull Island του Netflix

Το Netflix ανακοίνωσε την ημερομηνία προβολής Skull Island -με επίκεντρο τον King Kong- και το καστ της προσαρμογής της σειράς κινουμένων σχεδίων του franchise MonsterVerse της Legendary. Μεταξύ άλλων, τη φωνή τους θα «δανείζουν» σε χαρακτήρες οι Nicolas Cantu του The Fabelmans ως Charlie και η Mae Whitman του Family Guy. Η σειρά θα προβληθεί παγκοσμίως μέσω του Netflix στις 22 Ιουνίου 2023.

Ο Vin Diesel: Diesel αποκάλυψε την ύπαρξη ενός Fast & Furious Spin-off

Ο Vin Diesel δήλωσε ότι μια spin-off ταινία με επίκεντρο τις γυναίκες του franchise βρίσκεται στα σκαριά. Ο Diesel τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι κύριες ταινίες, μπορεί να “ξεκινήσει όλα τα spin-offs που έχει σκεφτεί”.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: “Άρχισα να αναπτύσσω το γυναικείο spin-off… το 2017 μαζί με άλλα spin-offs και όσο πιο γρήγορα παραδώσω το φινάλε, τόσο πιο γρήγορα μπορώ να ξεκινήσω όλα τα spin-offs”.

Η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Tina Turner, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών

Όπως έγινε γνωστό, στις 24 Μαΐου η χαρισματική τραγουδίστρια και ηθοποιός Tina Turner απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών. Η Turner έφυγε από τη ζωή μετά από μια μάχη με “μακροχρόνια ασθένεια” στο σπίτι της στο Küsnacht της Ελβετίας.

Εκτός από τη μακρά -και επιτυχημένη- καριέρα της ως τραγουδίστρια, είχε και αρκετές εμφανίσεις και ρόλους σε διάφορες ταινίες. Μεταξύ άλλων, οι πιο αξιομνημόνευτοι ρόλοι ήταν στις ταινίες Mad Max Beyond Thunderdome και Last Action Hero.

Γνωστοποιήθηκε η ημερομηνία προβολής της δεύτερης σεζόν του The Wheel of Time

Η Amazon αποκάλυψε την ημερομηνία προβολής της δεύτερης σεζόν -που σηματοδοτεί την επιστροφή του δράματος φαντασίας, με πρωταγωνίστρια την υποψήφια για Όσκαρ Rosamund Pike- για τη σειρά The Wheel of Time. Το νέο μέρος της σειράς θα είναι διαθέσιμο μέσω της streaming πλατφόρμας της Amazon, το Prime Video, από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

The post Cine-TV #266 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, robert de niro, emma stone, family guy, vin diesel, tina turner, killers, flower, moon, νέα, david, πετρελαιο, ηπα, apple, taxi, eric, jade, emma, baxter, city, ντιτρόιτ, oklahoma, full, circle, max, hbo, ray, zone, rome, star, σταρ, anime, skull, island, netflix, king, franchise, guy, ιουνίου, diesel, tina, μαΐου, mad, hero, wheel, amazon, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, time, video, gameover, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, madwalk, εκλογες ηπα, ξανα, ημερομήνια, hbo, ηθικη, ηθοποιος, ηπα, θριλερ, ιταλια, καριερα, νησι, σταρ, ταινιες, amazon, apple, diesel, mad, star, time, ανοδος, βρισκεται, δολοφονιες, δωσει, εγινε, εγκληματα, ελευθερια, εβδομαδα, εμειναν, ερευνα, ερχεται, ετων, εφυγε, εφημεριδα, ζωη, ηλικια, υπηρεσια, υποθεση, μαΐου, μυθιστορημα, μυστικα, νεα υορκη, ντιτρόιτ, οκλαχομα, ρολοι, ρολο, σεζον, σεναριο, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σπιτι, τραγουδιστρια, τρειλερ, φωνη, φορα, anime, baxter, circle, city, guy, david, εμφανισεις, emma stone, emma, eric, family guy, flower, franchise, gameover, hero, island, ιουνίου, jade, killers, king, max, μια φορα, moon, netflix, oklahoma, pike, robert de niro, rome, ray, skull, tina turner, tina, wheel, vin diesel, χερια, zone
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over