Cine-TV #229

Αδυνατούμε να έχουμε οποιαδήποτε προσμονή για το νέο Jurassic World, δεδομένου ότι η έως τώρα πορεία της αναβίωσης του franchise δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα ανέμπνευστο blockbuster, που δυσκολεύεται να εντυπωσιάσει παρά την παρουσία δεινοσαύρων (κάτι που θέλει προσπάθεια θα λέγαμε…). Εντυπωσιακές οι σκηνές στο trailer, αλλά την έχουμε πατήσει πολλάκις.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την ταινία τρόμου του The Black

Phone, με έναν Ethan Hawke που φαίνεται πιθανό να αποτελέσει μία ανατριχιαστική έκφανση serial killer. Ευελπιστούμε σε καλή περίπτωση ταινίας horror, σε ένα είδος που γενικά ορισμένα από τα καλύτερα δείγματα προκύπτουν από ταινίες που ακούγονται ιδιαίτερα πριν από την πρεμιέρα τους.

Trailers

Jurassic World Dominion
Σκηνοθέτης: Colin Trevorrow (Jurassic World)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill
Πρεμιέρα: 10 Ιουνίου (Αμερική)

To Jurassic World Dominion θα λαμβάνει χώρα τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic World: Fallen Kingdom (2018), όπου οι δεινόσαυροι φαίνεται να έχουν εξαπλωθεί σε διάφορα μέρη της Γης -αν μπορούμε να καταλάβουμε σωστά από το trailer. Δεν λέμε όχι, καθώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αποτύπωση της συμπεριφοράς των δεινοσαύρων στις σύγχρονες κοινωνίες.

Αναμφίβολα έχει τις βάσεις για κάτι πιο εντυπωσιακό σε σχέση με το αφόρητα περιορισμένο Fallen Kingdom, ενώ σημαντικό ατού αποτελεί η επιστροφή των Sam Neill και Laura Dern (ελπίζουμε ο Jeff Goldblum να έχει πιο ουσιαστικό ρόλο σε αντίθεση με την ολιγόλεπτη cameo εμφάνιση της προηγούμενης ταινίας).

On the Count of Three
Σκηνοθέτης: Jerrod Carmichael (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Jerrod Carmichael, Christopher Abbott, Tiffany Haddish
Πρεμιέρα: 13 Μαΐου (διαδικτυακή διανομή)

Οι Val (Jerrod Carmichael) και Kevin (Christopher Abbott) είναι δύο καρδιακοί φίλοι που πάσχουν από κατάθλιψη βαριάς μορφής. Μεταξύ τους έχουν κάνει μία συμφωνία να τερματίσουν μαζί τις ζωές τους όταν η ψυχολογική τους κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. Όταν αυτή η μέρα τελικά φτάσει, οι δύο φίλοι θα χρειαστεί να κλείσουν διάφορες υποθέσεις τους πριν τραβήξουν τη σκανδάλη ο ένας στον άλλο. Άραγε επιφυλάσσεται δραματικό φινάλε ή αισιόδοξο μήνυμα με ελπίδα προς τη ζωή;

The Black Phone
Σκηνοθέτης: Scott Derrickson (Sinister)
Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Mason Thames, Jeremy Davies
Πρεμιέρα: 4 Φεβρουαρίου, 2021 (Αμερική)

Ο Finney Shaw, ένα νεαρό αγόρι, θα γίνει το έκτο θύμα απαγωγής του λεγόμενου Grabber, ο οποίος θα τον κλειδώσει σε ένα υπόγειο. Εκεί ο Shaw θα βρει μία τηλεφωνική συσκευή με το καλώδιο κομμένο (για τους νεότερους αναγνώστες να επισημάνουμε ότι παλιά τα τηλέφωνα είχαν καλώδια…). Χρησιμοποιώντας αυτό το τηλέφωνο, ο Finney θα διαπιστώσει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων, τα οποία θα τον βοηθήσουν να δραπετεύσει.

Το The Black Phone επαναφέρει σε συνεργασία τους Scott Derrickson και Ethan Hawke, έπειτα από το ενδιαφέρον και ιδιαίτερα άβολο Sinister (2012).

Bodies, Bodies, Bodies
Σκηνοθέτης: Halina Reijn (Instinct)
Πρωταγωνιστούν: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Myha’la Herrold
Πρεμιέρα: 5 Αυγούστου (Αμερική)

Στη νέα μαύρη κωμωδία της A24, με έντονες slasher πινελιές, θα δούμε μία ομάδα επτά νεαρών φίλων να κάνουν ένα πάρτι σε μία απομονωμένη έπαυλη. Η βρώση ναρκωτικών ουσιών θα αποδειχθεί μία κακή ιδέα, καθώς ο συνδυασμός τους με ένα παιχνίδι που έχει ως θεματική τον φόνο θα οδηγήσει σε βίαια αποτελέσματα.

Watcher
Σκηνοθέτης: Chloe Okuno (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Maika Monroe, Karl Glusman, Burn Gorman
Πρεμιέρα: 3 Ιουνίου (Αμερική)

Η Julia (Maika Monroe) είναι μία Αμερικανίδα που μετακομίζει στο Βουκουρέστι με το αγόρι της (Karl Glusman), ο οποίος λείπει συχνά λόγω της δουλειάς του. Σύντομα, η Julia, νοιώθοντας απομονωμένη σε μία ξένη χώρα, θα αρχίσει να αναπτύσσει μία εμμονή με την ύπαρξη ενός serial killer, που θεωρεί ότι συνεχώς την παρακολουθεί. Απλό σενάριο μεν αλλά ιδανικό για ένα αξιόλογο θρίλερ, έχοντας παράλληλα ως background μία εναλλακτική τοποθεσία, από τα συνηθισμένα, με την πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

The Essex Serpent, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 13 Μαΐου (Apple TV+), 6 επεισόδια

Στο The Essex Serpent η χείρα Cora Seaborne (Claire Danes) θα οδηγηθεί στο Essex προκείμενου να ερευνήσει την ύπαρξη ενός μυθικού ερπετού. Εκεί θα έρθει κοντά με τον τοπικό πάστορα (Tom Hiddleston) αλλά η ανάπτυξη της σχέσης τους θα παρεκτραπεί έπειτα από έναν βίαιο θάνατο, για τον οποίο η τοπική κοινότητα είναι πεπεισμένη ότι προκλήθηκε από το μυστηριώδες κτήνος και κατ’ επέκταση θα κατηγορήσει την Cora πως εξαιτίας της το συγκεκριμένο ερπετό επανεμφανίστηκε.

Θα λέγαμε ότι είναι από αυτές τις περιπτώσεις σεναρίων όπου ελπίζουμε τελικά όντως να πρόκειται για κάποιο μυθικό ζώο και όχι για κάποιον δολοφόνο που επιχειρεί να ρίξει στάχτες στα μάτια του κόσμου.

The Pentaverate, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 5 Μαΐου (Netflix), 6 επεισόδια

Στον κόσμο του The Pentaverate μία μυστική οργάνωση πέντε ανδρών επηρεάζει βαθύτατα τα παγκόσμια τεκταινόμενα ήδη από την περίοδο της Μαύρης Πανώλης του 1347 (μάλλον όχι και τόσο τυχαίο αυτό το γεγονός ως αφετηρία της δράσης αυτής της ομάδας). Σκοπός της οργάνωσης είναι η ευμάρεια σε παγκόσμιο επίπεδο (έστω, τουλάχιστον, στα χαρτιά…).

Ένας Καναδός δημοσιογράφος θα βρεθεί κατά τύχη σε μία αποστολή αποκάλυψης αυτής της οργάνωσης, αποκτώντας, παρά τη θέλησή του, την τύχη του κόσμου στα χέρια του. Ο Mike Myers όχι μόνο αποτελεί τον showrunner αλλά θα υποδύεται και τουλάχιστον οκτώ διαφορετικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστικού καθώς και του πιο υψηλόβαθμου στελέχους της μυστικής οργάνωσης.

Cine-TV Νέα

Το Venom 3 πήρε το πράσινο φως
Τι κι αν το πρώτο Venom (2018) ήταν μία -επιεικώς- μετριότατη υπερηρωική ταινία και το Venom: Let There Be Carnage (2021) ήταν ακόμα χειρότερο. Να είναι καλά τα $856 και $502 εκατομμύρια που έφεραν αντίστοιχα καθώς αυτό και μόνο υποθέτουμε ότι ήταν ένα υπεραρκετό κριτήριο ώστε να επιτρέψει στα ψηλά γραφεία της Sony να εγκρίνουν ένα ακόμα sequel.

Ακόμα δεν είναι γνωστές περαιτέρω πληροφορίες, αν και θεωρούμε δεδομένο ότι έστω ο Tom Hardy θα επιστρέψει ως ο φερώνυμος αντιήρωας.

Ο Justin Lin αποχωρεί από τα σκηνοθετικά καθήκοντα του δέκατου Fast & Furious
Η δέκατη ταινία του ιδιαίτερα επιτυχημένου Fast & Furious χάνει τον σκηνοθέτη της, για αδιευκρίνιστους λόγους. Ο Justin Lin ανέφερε σε σχετικό post πως είχε την στήριξη της Universal σε αυτήν την απόφαση, εκφράζοντας επίσης την ευγνωμοσύνη του για τους ηθοποιούς, το συνεργείο και γενικότερα το στούντιο. Ο ίδιος πάντως θα παραμείνει ως producer στην ταινία.

Ο Justin Lin είχε σκηνοθετήσει πέντε από τις εννιά ταινίες που έχουν προβληθεί έως σήμερα. Να θυμίσουμε ότι στο cast του Fast X έχουν προστεθεί οι Jason Momoa ως villain, η Daniela Melchior (The Suicide Squad) καθώς και η Brie Larson. Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί τον Μάιο του 2023.

Το sequel του The Batman βρίσκεται στα σκαριά
Το φετινό, νέο reboot του μασκοφόρου εκδικητή αποδείχθηκε μία τεράστια εμπορική επιτυχία για την Warner Bros. και σίγουρα όχι άδικα. Ως εκ τούτου καμία έκπληξη δεν προκαλεί η ανακοίνωση πως οι Robert Pattinson και Zoe Kravitz θα επιστρέψουν στους βασικούς ρόλους του sequel ενώ και ο Matt Reeves θα αναλάβει για άλλη μία φορά τα καθήκοντα του σκηνοθέτη.

Δεδομένου ότι ήδη υπάρχει υπό εξέλιξη μία μίνι σειρά του HBO που θα επικεντρώνεται στον Πιγκουίνο με πρωταγωνιστή τον Colin Farrell, μας κάνει να πιστεύουμε ότι λογικά θα τον δούμε και στη νέα ταινία. Πάντως, το κλείσιμο του ματιού που έγινε στο φινάλε της φετινής ταινίας δεν θα μπορούσε παρά να δίνει ένα μεγάλο hint για τον villain θα πάρει τα ηνία στο sequel.

Το κινηματογραφικό franchise των Mission: Impossible πλησιάζει στο οριστικό του φινάλε
Η ιδιαίτερα αναμενόμενη υπερπαραγωγή του νέου Mission: Impossible απέκτησε πλέον την τελική της ονομασία ως “Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One”. Όπως μαρτυρά ο τίτλος η τελευταία περιπέτεια του Ethan Hunt (Tom Cruise) θα αποτελείται από δύο ταινίες, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη για μία εκτενή σεναριακή δομή αλλά και ολοένα πιο εντυπωσιακές σκηνές δράσης, για τις οποίες φημίζεται η συγκεκριμένη κινηματογραφική σειρά ταινιών.

Το Part One αναμένεται να προβληθεί τον Ιούλιο του ερχόμενου έτους, έπειτα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις λόγω του COVID-19, με την πρεμιέρα του Part Two να έχει οριστεί για τον Ιούνιο του 2024. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες αυτές οι ταινίες θα είναι και οι τελευταίες για το franchise, έστω με τον Tom Cruise στον ρόλο του Ethan Hunt.

Με εξαίρεση το Mission: Impossible 2 (2000) του John Woo που ξέφυγε πολύ σε ύφος, οι υπόλοιπες ταινίες αποτελούν μερικές από τις πιο αξιόλογες (“τίμιες” ίσως είναι η πιο ακριβής λέξη) σύγχρονες ταινίες δράσης.

Σύντομα θα διατεθεί η κορεάτικη εκδοχή του La Casa de Papel

Η αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία του La Casa de Papel (γνωστό αλλιώς με τον αδιάφορο τίτλο “Money Heist”) τράβηξε τα βλέμματα των Κορεατών παραγωγών, οδηγώντας τους στην παραγωγή του δικού τους reboot της ισπανικής σειράς.

Μέσα από ένα λιτό teaser βλέπουμε μία διαφορετική εκδοχή της χαρακτηριστικής μάσκας των ληστών, που ανάλογα με την πορεία της σειράς υποθέτουμε ότι θα τη δούμε να φιγουράρει εκτενώς στις αποκριές (εάν καταφέρει να επιστρέψει αυτή η γιορτινή περίοδος στην κανονικότητα…). Το λεγόμενο Money Heist: KoreaJoint Economic Area θα προβληθεί στις 24 Ιουνίου στο Netflix.

Το sequel του Ghostbuster: Afterlife εγκρίθηκε από την Sony
Η αξιοπρεπής περσινή επιστροφή του Ghostbusters κατάφερε να σημειώσει αρκετές εισπράξεις ώστε τελικά να δούμε ένα ακόμα -τουλάχιστον- sequel. Αν και δεν γνωρίζουμε ποιοι χαρακτήρες θα επιστρέψουν, υποθέτουμε ότι οι νεαροί πρωταγωνιστές της ταινίας του 2021 μάλλον θα επανέλθουν.

Παρότι το Afterlife ήταν μία ταινία που βλεπόταν ευχάριστα, η αλήθεια είναι ότι σε πολλά σημεία πόνταρε υπέρ του δέοντος στη νοσταλγία έναντι ουσιαστικού νέου περιεχομένου. Ας ελπίσουμε ότι στο sequel δεν θα δούμε ως villain τον Vigo the Carpathian.

Αλλαγή σκηνοθέτη για το prequel του Dune
Το prequel του περσινού και εξαιρετικού Dune βρήκε πλέον έναν νέο σκηνοθέτη στο πρόσωπο του Johan Renck, γνωστός κυρίως από τη σκηνοθετική του δουλειά στη μίνι σειρά Chernobyl. Ο Σουηδός σκηνοθέτης θα γυρίσει τουλάχιστον τα δύο πρώτα επεισόδια του prequel, αντικαθιστώντας τον Denis Villeneuve, ο οποίος είναι απασχολημένος πλήρως με την παραγωγή του sequel.

Η σειρά θα ονομάζεται Dune: The Sisterhood και θα διαδραματίζεται 10.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών. Όπως μπορεί να προδίδει το όνομα, θα καταπιάνεται με τη δημιουργία του ισχυρού θρησκευτικού τάγματος των Bene Gesserit, όταν ήταν ακόμα μέλη της φατρίας των Harkonnen όπου πολεμούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνες απειλές της ανθρωπότητας.

The post Cine-TV #229 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, robert pattinson, colin farrell, tom cruise, world, franchise, black, phone, serial, dallas, howard, laura, ιουνίου, fallen, βασεις, εμφάνιση, abbott, tiffany, μαΐου, scott, νέα, chloe, julia, background, apple, συγκεκριμένο, netflix, επηρεάζει, mike, venom, sony, sequel, justin, jason, batman, reboot, warner, bros, zoe, hbo, ηνία, πήχη, john, casa, korea, joint, ghostbusters, gameover, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κορεα, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, αποκριες, αποτελεσματα, hbo, ghostbusters, ηνία, δουλεια, εμπορικη, θριλερ, καταθλιψη, περιοδος, ταινιες, τηλεφωνο, τυχη, julia, scott, sony, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γραφεια, δεδομενο, δεινοσαυροι, δομη, εγινε, υπαρχει, ελπιδα, εμμονη, εμφάνιση, εξελιξη, επηρεάζει, επτα, επιτυχια, ζωο, ιδεα, ειδος, υφος, κωμωδια, λειπει, λιτο, μαΐου, ματια, μινι, ομαδα, οκτω, ονομα, ουσιαστικο, πρωταγωνιστες, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, σκηνες, το αγορι, τιτλος, φορα, abbott, αγορι, background, batman, black, phone, casa, chloe, sequel, colin farrell, dallas, επεισοδια, fallen, φιλοι, franchise, gameover, john, howard, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερα, joint, ιουνίου, jason, justin, korea, laura, μια φορα, netflix, mike, παιχνιδι, πήχη, πληροφοριες, robert pattinson, reboot, serial, tiffany, tom cruise, venom, world, warner, bros, χερια, zoe
Τυχαία Θέματα