Cine-TV #207

Οι επόμενοι δύο μήνες έρχονται με ιδιαίτερα φιλόδοξες σειρές για το Netflix, καθώς σε μερικές εβδομάδες θα δούμε το Cowboy Bebop ενώ εντός του Δεκεμβρίου την επιστροφή του The Witcher. Ιδίως για την περίπτωση του Cowboy Bebop ελπίζουμε το επίπεδο παραγωγής να είναι όντως τόσο ψηλό όσο δείχνει στα trailers, καταρρίπτοντας έτσι παράλληλα την

“κατάρα” που συνοδεύει τις live-action μεταφορές διαφόρων anime. Το The Witcher, από την άλλη, δεν χρειάζεται πολλά για να αναδειχθεί πραγματικά όπως του αξίζει, πέραν από μία ενίσχυση του budget και ένα καλύτερο δέσιμο μεταξύ των επεισοδίων.

Trailers

Lightyear
Σκηνοθέτης: Angus MacLane (Finding Dory)
Πρωταγωνιστούν: Chris Evans
Πρεμιέρα: 17 Ιουνίου, 2022 (Αμερική)

Η ταλαντούχα Pixar επιστρέφει εμμέσως στο Toy Story, ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise της, ώστε να εξιστορήσει την ιστορία του αυθεντικού Buzz Lightyear, του αστροναύτη δηλαδή που αποτέλεσε την έμπνευση για τη φερώνυμη κούκλα που είδαμε στην εν λόγω σειρά ταινιών. Φυσικά δεν θα είναι η πρώτη φορά που Pixar βαδίζει σε sci-fi μονοπάτια, έχοντας δώσει στο παρελθόν μία από τις καλύτερες ταινίες της με το WALL-E (2008).

The Witcher, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου (Netflix), 8 επεισόδια

Σύντομα επιστρέφει μία από τις πιο επιτυχημένες fantasy σειρές του Netflix, επαναφέροντας φυσικά τον Henry Cavill στον ιδιαίτερα ταιριαστό ρόλο του Geralt of Rivia. Η πρώτη σεζόν αποδείχθηκε μία αρκετά καλή μεταφορά των βιβλίων (με κλεφτές ματιές στα παιχνίδια, όσο κι αν δεν το αποδέχονται οι δημιουργοί) και ελπίζουμε τα νέα επεισόδια να έχουν τύχει ενισχυμένου budget.

Το trailer προσφέρει μία καλή γεύση από τέρατα και σκηνές δράσης, ανοίγοντας την όρεξη, όσο κι αν η μουσική είναι εκτός τόπου και χρόνου (αν και σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η επιμέλεια των trailers συχνά δεν γίνεται από τα ίδια άτομα της παραγωγής).

Cowboy Bebop, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 19 Νοεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Το Netflix προωθεί όλο και περισσότερο τη live-action μεταφορά του Cowboy Bebop (ένα εκ των διασημότερων anime) και όχι άδικα όπως φαίνεται, καθώς τουλάχιστον σε επίπεδο παραγωγής δείχνει να έχει το απαιτούμενο budget ώστε τα σκηνικά και τα οπτικά εφέ να προσεγγίζουν κατάλληλα το πλούσιο, πρωτογενές υλικό. Ευελπιστούμε ότι και οι ηθοποιοί θα είναι σε θέση να μεταφέρουν ικανοποιητικά τις προσωπικότητες των Jet, Spike και Faye.

The Wheel of Time, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 19 Νοεμβρίου (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Η Amazon φαίνεται σίγουρη για την επιτυχία της νέας, επικής fantasy σειράς της καθώς ήδη έχει δώσει την έγκριση για την ανάπτυξη της 2ης σεζόν. Το The Wheel of Time θα μεταφέρει την ιστορία της Moiraine (Rosamund Pike), μέλος της ισχυρής και γυναικοκρατούμενης ομάδας μαγισσών Aes Sedai.

Μαζί με άλλους πέντε συντρόφους η Moiraine θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι για τον εντοπισμό της μετενσάρκωσης του Δράκου, ένα ισχυρότατο ον που οι προφητείες αναφέρουν ότι είτε θα σώσει τον κόσμο είτε θα τον καταστρέψει. Υποθέτουμε ότι τα τεκταινόμενα θα εμβαθύνουν περισσότερο πέρα από αυτήν την αρχετυπική fantasy πλοκή.

Hellbound, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 19 Νοεμβρίου (Netflix), 6 επεισόδια

Στη νέα κορεάτικη σειρά του Netflix θα βρεθούμε σε μία εναλλακτική, σύγχρονη Γη όπου υπερφυσικά τέρατα εμφανίζονται για να μεταφέρουν διάφορους ανθρώπους στην κόλαση. Τη σειρά επιμελείται ο Yeon Sang-ho, σκηνοθέτης του Train to Busan (2016), μίας από τις καλύτερες σύγχρονες ταινίες ζόμπι (ας ξεχάσουμε καλύτερα το Peninsula του 2020, ένα ιδιαίτερα κακό sequel που επιμελήθηκε ο ίδιος).

Dr. Brain, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου (Apple TV+), 6 επεισόδια

Έχοντας χάσει την οικογένειά του σε ένα μυστηριώδες ατύχημα, ένας νευροχειρουργός θα επιχειρήσει να ερευνήσει το τραγικό συμβάν, συγχρονίζοντας τον εγκέφαλό του με αυτούς των νεκρών. Κατά τη διαδικασία θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαχωρίσει τις μνήμες των νεκρών από τις δικές του.

Το κορεάτικο sci-fi θρίλερ επιμελείται ο Kim Jee-woon, ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος σκηνοθέτης που έχει στο βιογραφικό του εξαιρετικές περιπτώσεις όπως τα A Tale of Two Sisters (2003), A Bittersweet Life (2005) και The Good, The Bad, The Weird (2008).

Ειδήσεις

Δόθηκε το πράσινο φως για το sequel του Dune

Η Legendary δήλωσε επισήμως ότι δόθηκε η έγκριση για να γυριστεί το δεύτερο μέρος του Dune (2021), όπου όπως είναι φυσικό θα δούμε την επιστροφή του Denis Villeneuve στη σκηνοθετική καρέκλα. Θα πρέπει βέβαια να έχουμε υπομονή για το sequel καθώς η ημερομηνία προβολής του έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2023.

Σε άλλη δήλωση ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ανέφερε πως ιδανικά θα ήθελε να γυρίσει τρεις ταινίες στο σύμπαν του Dune, προκειμένου να κλείσει την ιστορία του Paul Atreides (Timothée Chalamet) όπως ακριβώς την οραματίζεται. Σε αυτήν την πιθανότητα θα δούμε το σενάριο να εισέρχεται και στο βιβλίο Dune Messiah, το δεύτερο βιβλίο δηλαδή της εξαλογίας του Dune, που δημιούργησε και έγραψε ο Frank Herbert.

Ανακοινώθηκαν δύο ακόμα villains που θα δούμε στο Spider-Man: No Way Home

Εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο το εύρος των χαρακτήρων που θα δούμε στη φιλόδοξη νέα ταινία Spider-Man, καθώς μέσα από αποκλειστικό αφιέρωμα του Empire Magazine έγινε γνωστό πως δίπλα από τους Dr. Octopus (Alfred Molina) και Electro (Jamie Foxx) θα δούμε επιπλέον τους Sandman και Lizard, χαρακτήρες δηλαδή που θα έρθουν αντιστοίχως από το σύμπαν των Spider-Man του Sam Raimi και του The Amazing Spider-Man με τον Andrew Garfield. Μένει να δούμε ακόμα αν τελικά θα εμφανιστούν οι Spider-Man των Tobey Maguire και Andrew Garfield.

The post Cine-TV #207 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over