Call of Duty WWII

Μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη αναγέννηση της σειράς;

Ένα κλασικό boots on the ground shooter ήταν αυτό που ζητούσαν οι φίλοι της σειράς Call of Duty εδώ και αρκετούς μήνες και τελικά οι προσευχές τους εισακούστηκαν. Η Sledgehammer, ως άλλος Μεσσίας, έρχεται να “σώσει” τους παίκτες από τις space, exo suit, double jump,

wall run καταστάσεις των προηγούμενων χρόνων. Η σκληρή δουλειά φαίνεται από τη beta κιόλας, κάτι εντελώς αντίθετο με το Infinite Warfare, για να είμαστε και δίκαιοι όμως, ο κύκλος εναλλαγής των studio ευνοεί περισσότερο από όλους τη Sledgehammer, η οποία μπορεί να παρουσιάζει κάθε φορά ένα παιχνίδι ανάλογο με τις ανάγκες της αγοράς.

Γιατί, λοιπόν, φαίνεται ότι η Beta κρύβει από πίσω της σκληρή δουλειά; Αρχικά, το ύφος του παιχνιδιού φαίνεται να έχει αλλάξει αφού από τα πολύχρωμα όπλα και τα διαστημικά σκηνικά, μεταφερόμαστε σε ένα κρύο και αφιλόξενο, μουντό περιβάλλον γεμάτο λάσπη, χώμα και αίματα. Η χρωματική παλέτα περιορίζεται στα λαδί, γκρίζα ξεθωριασμένα χρώματα καθώς και στα φυσικά. Αμέσως-αμέσως ο παίκτης καταλαβαίνει ότι εδώ έχουν σοβαρέψει τα πράγματα, εδώ πρόκειται για πόλεμο.

Τέσσερις διαφορετικές πιστές, ένα καινούριο mode, μια πλειάδα από διαφορετικά όπλα για κάθε κλάση και μικρό costumization προσέφερε η closed beta στους συμμετέχοντες σε αυτή. Όσον αφορά τα maps, αυτά είναι καλοσχεδιασμένα με μικρό έως καθόλου verticality. To three lane design υπήρχε, αν και ήταν πιο καλά κρυμμένο σε σχέση με τα παιχνίδια της Treyarch. Θα λέγαμε ότι οι πιστές που δοκιμάσαμε ήταν μια μίξη αυτού και μιας πιο ελεύθερης προσέγγισης στο σχεδιασμό, κάτι εξαιρετικά θετικό για τη ροή της μάχης όπως διαπιστώσαμε Ως αποτέλεσμα αυτού είχαμε πολλές μάχες σώμα με σώμα και πολύ περισσότερες δυνατότητες για flank των εχθρών, ενώ σίγουρα το division που ευνοούνταν περισσότερο από τους συγκεκριμένους χάρτες ήταν το Airborne.

Τα divisions είναι ο νέος τρόπος κατηγοριοποίησης των όπλων, και στη beta οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα divisions που θα είναι διαθέσιμα στο παιχνίδι όταν κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο: Infantry, Airborne, Mountain, Armored και Expeditionary το καθένα προσφέρει κάτι διαφορετικό. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να ξεκαθαρίσουμε ότι όλες οι κλάσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα. Κατά τη διάρκεια του create a class ο παίκτης πρέπει πρώτα να διαλέξει division και αμέσως μετά όπλο. Επιλέγοντας ένα division που ευνοεί, για παράδειγμα, τα shotguns και κάποιο shotgun, ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει incendiary bullets (φλεγόμενες σφαίρες) κατά τη διάρκεια του match. Επιλέγοντας το ίδιο division αλλά κάποιο άλλο όπλο -εκτός Shotgun- ο παίκτης δεν έχει το προνόμιο του division του αλλά ούτε και του όπλου.

Επομένως, πριν από κάθε αγώνα -οπότε και επιτρέπεται να γίνουν αλλαγές στις κλάσεις του παίκτη- θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή του division και των όπλων. Τέλος μια ακόμα διαφορά που παρατηρήσαμε είναι ότι φέτος το σύστημα δημιουργίας δεν βασίζεται στο κλασικό αγαπημένο pick-10 system, κάτι που δεν αποτελεί απαραίτητα αρνητικό κομμάτι αρκεί να γίνει προσεκτικό μοίρασμα των grenades, όπλων, perks κτλ. ανά τις κατηγορίες. Στα του ήχου τα πρώτα δείγματα δείχνουν ενθαρρυντικά. Όπλα και grenades έχουν βαθύ, διαπεραστικό ήχο με έντονο μπάσο και λιγότερο μεταλλικά στοιχεία από ό,τι είχαμε συνηθίσει.

Εκεί που έφτασε η στιγμή να γίνει αλλαγή είναι στη μηχανή γραφικών Έχοντας δει μερικά οπτικά πανέμορφα παιχνίδια, η beta του WWII δείχνει γερασμένη, ξεθωριασμένη και… παλιά. Δυστυχώς η πρώτη σκέψη που κάναμε μόλις είδαμε τα γραφικά της Beta ήταν πως μοιάζει σαν ένα ελάχιστα πιο μοντέρνο Call of Duty 5. Όπως μας έχει δείξει η ιστορία, τα γραφικά δεν βελτιώνονται σχεδόν ποτέ από μια beta στη κυκλοφορία του κανονικού παιχνιδιού, επομένως γνωρίζουμε από τώρα το οπτικό αποτέλεσμα του τίτλου.

Tέλος, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το καινούριο War mode. Προς μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε πως o χάρτης του War Mode είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους τρεις που είχαμε για δοκιμή, κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε ότι όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει θα υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι χάρτες για το συγκεκριμένο mode.

Πρόκειται για μια μίξη πολλών διαφορετικών objectives που έχει το παιχνίδι. Για παράδειγμα, η επιτιθέμενη ομάδα στην πρώτη φάση του γύρου θα πρέπει να κάνει capture ένα σημείο, όπως σε ένα hardpoint match. Μετά θα πρέπει να πυροδοτήσει μια βόμβα, όπως σε ένα demolition match, να κάνει escort ένα όχημα, όπως σε ένα capture the flag match, κτλ. Επομένως, όλες οι φάσεις του εν λόγω mode είναι πράγματα που έχουμε δει και παλιότερα στη σειρά με μόνη διαφορά ότι συμβαίνουν όλα μαζί.

Το match τελειώνει μετά από δυο γύρους έτσι ώστε κάθε ομάδα να έχει τη δυνατότητα να κάνει attack αλλά και defence. Εκ πρώτης όψης θα λέγαμε ότι το War θυμίζει πολύ το Ecord του Overwatch, όμως μετά από την ενασχόληση που είχαμε μαζί του θα πούμε ότι θυμίζει πολύ περισσότερο το Operations από το Battlefield 1.

Η Beta του Call of Duty WWII δεν θα μπορούσε παρά να μας αφήσει μια γλυκιά αίσθηση και μια ανακούφιση ότι όταν πιάσουμε ολόκληρο το παιχνίδι στα χέρια μας θα έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο με προοπτικές, έναν τίτλο που έχει τις βάσεις να γίνει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Δυστυχώς, όμως, όσο ωραία και ευχάριστη ήταν η Beta, τόσο μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι το παιχνίδι θα πλημμυρίσει από microtransaction, camo, στρατιώτες του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που κάνουν dab και έξτρα overpowered όπλα. Όσο καλές προοπτικές και αν φαίνεται πως έχει το παιχνίδι, όλα θα κριθούν στα loot boxes.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα