Call of Duty: Modern Warfare II | Review

Τη φετινή χρονιά το franchise του Call of Duty (με την κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare II) φαίνεται να είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Τα θέματα της συζήτησης ποικίλουν από το αν και πότε θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision από

τη Microsoft, αν και για πόσο καιρό ακόμα θα κυκλοφορούν παιχνίδια της σειράς σε συστήματα της Sony, αν οι τίτλοι θα συνεχίσουν να είναι multiplatform ή θα γίνουν console exclusive στο οικοσύστημα της Microsoft και αν και πότε θα προστεθούν τα παιχνίδια της σειράς στο Game Pass.

Μεσούσης αυτής της συζήτησης, αυτών των ερωτημάτων και αυτού του αναβρασμού που προκάλεσε στη βιομηχανία του gaming η κίνηση της Microsoft για εξαγορά της Activision, έχουμε και την κυκλοφορία της φετινής προσθήκης της σειράς των Call of Duty. Το Call of Duty: Modern Warfare II, το οποίο αναπτύχθηκε από την ομάδα της Infinity Ward, αποτελεί άμεσο sequel του reboot τίτλου της σειράς από το 2019, του Call of Duty: Modern Warfare, το οποίο και έθεσε τον τόνο για την νέα εποχή του CoD και των κεφαλαίων που ακολούθησαν.

Όλα μοιάζουν γνώριμα και οικία, πατώντας στο momentum και την επιτυχία που δημιούργησε αρχικά το Modern Warfare του 2019 και στη συνέχεια το Cold War, αφήνοντας πίσω το «στραβοπάτημα» του Vanguard. Έχουμε για ακόμη μια φορά την επιστροφή του single player campaign κομματιού του παιχνιδιού, το οποίο βέβαια συνοδεύεται και από το multiplayer κομμάτι του. Με γνώριμους μηχανισμούς και πετυχημένες επιλογές να κάνουν την επιστροφή τους αλλά και –τις περισσότερες φορές- να βελτιώνονται.

Στο κομμάτι του campaign έχουμε μια συνέχεια των γεγονότων του Call of Duty: Modern Warfare του 2019, με την ιστορία η οποία εξελίσσεται στο παιχνίδι να είναι άμεση προέκταση των γεγονότων του πρώτου MW. Η Task Force 141 επιστρέφει, με μια ομάδα εμβληματικών βετεράνων της σειράς αλλά και νέων προσώπων, οι οποίοι εναλλάσσονται διαρκώς σε διάφορες αποστολές που λαμβάνουν χώρα σε μέρη σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη της ομάδας περιλαμβάνουν operators που επιστρέφουν από παλαιότερους τίτλους της σειράς, όπως ο Captain John Price, ο Simon “Ghost” Riley, ο John “Soap” MacTavish, ο Kyle “Gaz” Garrick αλλά και ο συνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων του Μεξικού, Alejandro Vargas.

Στα της βασικής ιστορίας, η Task Force 141 στρατολογείται με σκοπό να αναπτυχθεί στο Μεξικό αλλά και σε άλλες περιοχές ανά την υφήλιο, καθώς αναζητά έναν τρομοκράτη που φαίνεται να έχει συμμαχήσει με διακινητές ναρκωτικών. Η ιστορία δείχνει, εκ πρώτης όψεως, να έχει ως κεντρικό θέμα τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών σε συνδυασμό με αυτών κατά της τρομοκρατίας, θεματικές στις οποίες μας έχει συνηθίσει η σειρά.

Με ύφος που ακροβατεί μεταξύ Narcos, Sicario και Bad Boys II, η κεντρική ιστορία έχει σκοπό να μας ταξιδέψει σε διάφορα σημεία του κόσμου στην αναζήτηση απαντήσεων αλλά και λύσεων. Οι αποστολές, αν και προσπαθούν να κλείσουν το μάτι σε iconic missions του παρελθόντος της σειράς, δε φαίνεται να το καταφέρνουν στο έπακρο.

Παρόλο που τα γεγονότα του Call of Duty: Modern Warfare II λαμβάνουν χώρα μετά από αυτά του MW 2019, η όλη γραφή και ατμόσφαιρα είναι ελαφρώς υποτονική, με τις αποστολές να έχουν μεν ποικιλία και πληθώρα μηχανισμών, ωστόσο μοιάζουν κάπως ασύνδετες μεταξύ τους. Έτσι, αν και η ιστορία του Call of Duty: Modern Warfare II προσπαθεί, δεν καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια εξ ολοκλήρου αξιομνημόνευτη αποστολή, με τις περισσότερες να έχουν εντυπωσιακές σεκάνς και set pieces, ωστόσο παραμένουν στα ρηχά, τόσο από πλευράς υλοποίησης, όσο κυρίως και στο θέμα της γραφής και στο πώς καταφέρνουν εν τέλει να μεταφέρουν την κεντρική θεματική του τίτλου.

Οι βασικές αποστολές του Call of Duty: Modern Warfare II ποικίλουν σε περιοχές και ύφος. Μεταξύ άλλων θα βρεθούμε σε διάφορα οχήματα, αεροπλάνα, βομβαρδιστικά κ.λπ. Θα παρακολουθήσουμε από απόσταση στόχους σε πολυσύχναστους δρόμους μιας ευρωπαϊκής χώρας, θα πρέπει να καταλάβουμε οχυρά, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη μέση του ωκεανού, να εμπλακούμε σε μια τεράστια καταδίωξη οχημάτων ή να βρούμε τον δρόμο μας άοπλοι στα αφιλόξενα σοκάκια του Μεξικό.

Οι αποστολές στην πλειοψηφία τους είναι αρκετά κλασικές, με μερικές όμως να έχουν κάνει προσπάθεια να διαφοροποιηθούν και να βγουν από την νόρμα των CoD, να προσθέσουν πράγματα και να πρωτοτυπήσουν. Υπάρχουν κάποιες καλές στιγμές μέσα σε ορισμένες αποστολές, ωστόσο αυτές χάνονται μέσα στο γενικό σύνολο όλου του campaign, μιας και ο τίτλος δε καταφέρνει να χτίσει πάνω σε αυτές ένα άρτια δομημένο σύνολο, αλλά, το κυριότερο, δεν βρίσκει τη ταυτότητά του καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας.

Στο campaign δε λείπουν οι κλασικές αποστολές υψηλής πρόκλησης και πολλών οκτανίων, κατά τις οποίες πρέπει να εξολοθρεύσουμε όλες τις πιθανές απειλές καθώς και άλλες που θέλουν μια πιο stealth προσέγγιση ώστε να ολοκληρώσουμε τα διάφορα objectives. Κατά τη διάρκεια του campaign ερχόμαστε σε επαφή με τους διάφορους βασικούς μηχανισμούς που θα χρησιμοποιήσουμε και στα διάφορα άλλα modes του τίτλου, τα οποία είτε κυκλοφόρησαν ήδη, είτε πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Γνώριμοι μηχανισμοί της σειράς κάνουν της εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια των αποστολών ενώ προστίθενται και νέοι μηχανισμοί που κάνουν την παρουσία τους για πρώτη φορά στη σειρά, όπως αυτός του crafting, ο οποίος προφανώς και θα είναι σημαντικός για τη νεότερη προσθήκη της σειράς, η οποία θα έρθει σύντομα να προστεθεί με τις ήδη υπάρχουσες, το DMZ.

Το οπτικό αποτέλεσμα του campaign στο σύνολό του, ήταν άρτιο και αψεγάδιαστο τεχνικά, με την απεικόνιση των χρωμάτων, των αντιθέσεων και των φωτισμών, αλλά και την απόδοση της θάλασσας και των κυμάτων σε κάποιες αποστολές, να κλέβουν την παράσταση. Γενικότερα, όλες σχεδόν οι αποστολές έχουν διάφορα καλοσχεδιασμένα και με λεπτομέρεια levels, ταυτόχρονα οι διάφορες cut scenes είναι καλοδουλεμένες με προσεγμένο animation στην κίνηση, ενώ μεγάλη βάση φέτος έχει δοθεί τόσο στα facial animations όσο και στους ρεαλιστικούς και λεπτομερείς φωτισμούς των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος.

Ο ήχος στο Call of Duty: Modern Warfare II είναι σαφώς καλύτερος από τους προκατόχους του, με τα εφέ και τον περιβάλλοντα ήχο να είναι αισθητά βελτιωμένοι ενώ και η μουσική επένδυση του τίτλου είναι αρκετά καλή. Τέλος, και κλείνοντας το τεχνικό κομμάτι του campaign, η χρήση του DualSense είναι αρκετά καλή, με την απτική ανάδραση και τις σκανδάλες να δίνουν το παρόν και μια ακόμα καλύτερη αίσθηση στη χρήση των όπλων ώστε να τα κάνουν να διαφέρουν μεταξύ τους.

Προτού κλείσουμε το κομμάτι του campaign δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε αυτή καθ’ εαυτήν την ιστορία του παιχνιδιού, αλλά και τη γραφή των χαρακτήρων και των διαλόγων. Εδώ φαίνεται πως έχουμε ένα «πισωγύρισμα» για τη σειρά, μιας και η γραφή της ιστορίας αλλά και οι διάλογοι των κεντρικών χαρακτήρων της, δεν είναι όπως μας συνήθισαν τα παιχνίδια, με εξαίρεση το Vanguard.

Δυστυχώς η ιστορία του Call of Duty: Modern Warfare II θα ξεχαστεί μάλλον γρήγορα, μιας και φαίνεται να χωλαίνει σε αρκετά βασικά σημεία της. Οι κύριοι «ανταγωνιστές» της Task Force 141 είναι κακογραμμένοι και στο μεγαλύτερο τους κομμάτι απλά αδιάφοροι, ενώ την εξέλιξη της ιστορίας δε φαίνεται να βοηθά ούτε η συνεχής εναλλαγή των χαρακτήρων που έχουμε στον έλεγχό μας (όσο φιλότιμη και αν είναι η προσπάθεια να γίνει κάποια αναφορά στο backstory μερικών), ούτε φυσικά μερικές ατάκες που λένε οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» βετεράνοι που αποτελούν την ομάδα κρούσης.

Χαμένη ευκαιρία μπορεί να θεωρηθεί για τον τίτλο και το γεγονός της ύπαρξης επιλογών απαντήσεων σε κάποιους διαλόγους κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Η δυνατότητα αυτή φαίνεται να δίνει μια ψευδαίσθηση επιλογής, μιας και δεν επηρεάζει πραγματικά κάποιο κομμάτι της εξέλιξης της βασικής ιστορίας του παιχνιδιού. Εν τέλει, το campaign του Call of Duty: Modern Warfare II, στην προσπάθειά του να προσθέσει ποικιλία σε περιβάλλοντα και αποστολές, έχασε τον προσανατολισμό του στο κομμάτι της αφήγησης και της γραφής και απεικόνισης των χαρακτήρων που απαρτίζουν την περίφημη Task Force 141.

Οπτικά και στο κομμάτι του gameplay, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι απολαυστικό και θα προσφέρει 6-7 ώρες με υψηλές συγκινήσεις, όμορφα set pieces, συνεχείς εκρήξεις και εικόνες ενός αυθεντικού AAA blockbuster τίτλου. Ουσιαστικά, για μία ακόμα χρονιά το Call of Duty παρέχει στο κοινό του ένα πλήρες και γεμάτο επιλογές περιεχόμενο για όλους τους παίκτες. Ένα αξιοπρεπές αλλά με αρκετά προβλήματα στην ιστορία και την αφήγηση αυτής single player campaign, με την εμφάνιση αρκετών προβλημάτων του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα, όπως θα δούμε και παρακάτω, παραδίδει ένα Multiplayer κομμάτι, που αποζημιώνει του φίλους του online κομματιού του τίτλου.

Μαζί με το κομμάτι του campaign και φέτος έρχεται και ένα δεύτερο mode, το οποίο αυτή τη φορά είναι συνεργατικό. Ο λόγος για το Cooperative mode, στο οποίο έως δύο παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν σε μια αποστολή Spec Ops. Κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει ένα kit-κλάση (Medic, Assault, Recon) που έχει μια ποικιλία από αναβαθμίσεις πεδίου, προνόμια και Killstreaks για χρήση σε κάθε αποστολή.

Με την ολοκλήρωση της κάθε αποστολής Spec Ops, οι παίκτες θα λάβουν έως και τρία αστέρια, ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγε η ομάδα στην αποστολή και θα κερδίσουν και τα αντίστοιχα xp. Τη στιγμή του λανσαρίσματος του mode οι αποστολές είναι μόνο τρεις. Μία αποστολή κατά την οποία καλούμαστε να «αχρηστέψουμε» κάποιες συστοιχίες πυραύλων, μία κατά την οποία πρέπει να αμυνθούμε κάποιων σημείων από διάφορα κύματα εχθρών και, τέλος, μία κατά την οποία πρέπει να βρούμε και να συλλέξουμε μια σειρά από πυρηνικές κεφαλές.

Και οι τρεις αυτές αρχικές αποστολές εξελίσσονται σε χάρτες λογικής open world, με διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και φυσικά αρκετούς εχθρούς, προς τους οποίους καλούμαστε να κινηθούμε κατά τη διάρκεια της εκάστοτε αποστολής μέχρι να την ολοκληρώσουμε. Μετά από κάθε αποστολή, οι παίκτες μπορούν να ανεβάσουν επίπεδα τα kits που χρησιμοποιούν σε αυτές μέχρι το επίπεδο 10. Με το κάθε επίπεδο να προσθέτει περισσότερο τακτικό ή και θανατηφόρο εξοπλισμό ή άλλες χρήσιμες αναβαθμίσεις.

Το συγκεκριμένο, συνεργατικό mode δίνει μια ακόμη επιλογή ενασχόλησης των παικτών με έξτρα περιεχόμενο στο Call of Duty: Modern Warfare II, και είναι αρκετά απολαυστικό όταν οι αποστολές γίνονται με κάποιον φίλο και καλή επικοινωνία. Οι μόλις τρεις αποστολές που υπάρχουν κατά την κυκλοφορία του τίτλου τείνουν να οδηγούν το mode στη λήθη, μιας και σύντομα γίνονται επαναλαμβανόμενες. Παρόλα αυτά, η Infinity Ward έχει υποσχεθεί ότι σύντομα θα εμπλουτίσει το συγκεκριμένο mode με αποστολές αλλά -και για πρώτη φορά στη σειρά- raids. Το περιεχόμενο αυτό αναμένεται να έρθει λίγο μετά την έναρξη της πρώτης σεζόν του live περιεχομένου του Call of Duty: Modern Warfare II.

Περνώντας στο παραδοσιακό κομμάτι του multiplayer, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι αρχικές σκέψεις που είχαμε αναφέρει εκτενώς στο preview της beta του τίτλου, πλέον φαίνεται ξεκάθαρα να παίρνουν σάρκα και οστά στην πλήρη κυκλοφορία του. Ο τίτλος έρχεται στην αρχική του έκδοση με 10 χάρτες (και με έναν ακόμη να μη γνωρίζουμε πότε θα έρθει, μιας και τελευταία στιγμή μπήκε στον “πάγο”) αλλά και μια πληθώρα από modes, προσθήκες και αλλαγές, με βασικότερη θα λέγαμε αυτή του Gunsmith και πατώντας ξεκάθαρα στη πετυχημένη συνταγή τόσο του ΜW του 2019 όσο και σε αυτή του Cold War, παραδίδει ένα στιβαρό και μεστό αποτέλεσμα, έχοντας ως βασικό πυλώνα το –ίσως- κορυφαίο gunplay αυτή τη στιγμή στην κατηγορία των FPS.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έρχεται με αρκετό περιεχόμενο, το οποίο αναμένεται να προστεθεί στον τίτλο μέσω του live service μοντέλου που ακολουθεί η Activision για να υποστηρίξει τον τίτλο της μέσω των προσθηκών ανά τις seasons που θα ακολουθήσουν. Δεν απουσιάζουν ωστόσο τα διάφορα bugs και μικροπροβλήματα που κάνουν πάντα την εμφάνισή τους κατά τη πρώτη περίοδο κυκλοφορίας τίτλων CoD.

Αυτή τη φορά έρχονται να προστεθούν και οι ελλείψεις σε μερικές κύριες λειτουργίες που μας είχε συνηθίσει η σειρά, όπως αυτές των barracks, της καρτέλας των στατιστικών, των leaderboard, του hardcore mode κ.λπ. Προβλήματα και ελλείψεις οι οποίες προφανώς και θα έχουν διορθωθεί –αν δεν έχουν ήδη διορθωθεί- μέσα από τα πρώτα updates του τίτλου, όπως συνηθίζεται άλλωστε και τα οποία κυκλοφορούν και διορθώνουν τα διάφορα θέματα μέσα στο πρώτο μήνα από την κυκλοφορία των παιχνιδιών της σειράς.

Αν μαζί με τα παραπάνω προσθέσουμε στην εξίσωση και τον αναιμικό αριθμό όπλων αλλά και τους –ίσως- λίγους χάρτες του launch περιεχομένου του τίτλου, πιθανό να είχαμε κάποιο μικρό πρόβλημα. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε από το παρελθόν αλλά και από δηλώσεις της ομάδας ανάπτυξης, θα υπάρξει σύντομα προσθήκη αρκετού περιεχομένου στον τίτλο της Infinity Ward. Περιεχόμενο το οποίο αναμένεται να προστεθεί μέσα από τα updates του –γνωστού πλέον- battle pass της σειράς και το οποίο θα αρχίσει να καταφθάνει ήδη από την έναρξη της πρώτης season του τίτλου, στις 16 Νοεμβρίου.

Νέοι χάρτες, όπλα, gadgets και operators θα προστεθούν και έξτρα περιεχόμενο θα γίνει διαθέσιμο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί να προστίθεται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια «ζωής» του παιχνιδιού μέσω του live service μοντέλου που έχει υιοθετήσει η σειρά τα τελευταία χρόνια. Σημεία των καιρών σίγουρα, μιας και μέχρι την έναρξη της πρώτης season το παιχνίδι μοιάζει να διάγει μια δεύτερη ελαφριά beta περίοδο, κατά την οποία όλα τα προβλήματα αναγνωρίζονται και διορθώνονται. Ωστόσο, η γνωστή πλέον πρακτική από την πλευρά της Activision, του να κρατάει περιεχόμενο για τα seasons του battle pass και να το προσθέτει σιγά σιγά, εν τέλει ίσως και να ζημιώνει μερικώς το παιχνίδι, τουλάχιστον στην αρχή του κύκλου της διάθεσής του στους παίκτες.

Περνώντας στα βασικά κομμάτια του multiplayer και ξεκινώντας με το TTK (Time to Kill), βρίσκεται στα ίδια επίπεδα (ίσως και ένα κλικ πιο μεγάλο) με αυτό του MW 19. Τα διάφορα προβλήματα του netcode του τίτλου, που έκαναν την εμφάνισή τους στη beta, φαίνεται να έχουν εξομαλυνθεί ελαφρώς, με το TTD (Time To Death) να έχει μικρότερη αστάθεια και ασυνέπεια πλέον.

Φέτος, μας δίνεται επιλογή για εναλλαγή μεταξύ scorestreaks και killstreaks για την ενεργοποίηση των killstreaks, και έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα killstreaks που θέλουμε όχι μετά από κάποιον συγκεκριμένο αριθμό kills, αλλά όταν φτάσουμε έναν ορισμένο αριθμό πόντων κατά τη διάρκεια ενός match.

Το movement mechanic του slide cancelling αφαιρέθηκε από τη φετινή έκδοση του franchise, ωστόσο έχουμε την εμφάνιση ενός άλλου mechanic, του dolphin dive, κατά το οποίο ο χαρακτήρας έχει τη δυνατότητα, ενώ τρέχει, να κάνει ένα άλμα προς τα μπρος και να πυροβολήσει, ωστόσο όταν γίνεται αυτό το άλμα, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στη δυνατότητα του παίκτη να πυροβολήσει, αντισταθμίζοντας έτσι τον αιφνιδιασμό που μπορεί να προκαλέσει στον αντίπαλο η κίνηση αυτή.

Επιπλέον, με το dolphin dive έχει δοθεί η δυνατότητα να περνάει ο χαρακτήρας μέσα από ανοικτά ή και κλειστά παράθυρα. Στις νέες προσθήκες της κίνησης έχουμε και αυτή του ledge hanging, της δυνατότητας του παίκτη να «κρεμαστεί» από μια επιφάνεια σε ύψος που εξέχει (άκρη μπαλκονιού, περβάζι κ.λπ.), και ενώ «κρέμεται» να δει τι υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσει το περίστροφό του.

Περνώντας στο κομμάτι του recoil, έχουμε κάποιες αλλαγές, με το recoil των όπλων να είναι αισθητά αυξημένο και το στόχαστρο των όπλων να κινείται αρκετά. Τέλος, το visual fragmentation στην οθόνη είναι αρκετά πιο “πυκνό”, με αποτέλεσμα η οθόνη να γεμίζει αρκετά. Στα του mini map έχουμε για ακόμη μια φορά –δυστυχώς- την επιλογή της απόκρυψης των αντιπάλων που πυροβολούν, και έτσι δεν βλέπουμε τα red dots τους παρελθόντος να εμφανίζονται στον χάρτη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εκτός και αν γίνεται χρήση του Bird’s Eye Perk, το οποίο αντισταθμίζει αυτή την απουσία και προσομοιάζει το πώς γινόταν η χρήση των red dots σε παλαιότερους τίτλους της σειράς.

Στο κομμάτι των perks κάνει την εμφάνισή του το Survivor, το οποίο αντικαθιστά σε λειτουργία το perk του Last Stand. Επίσης έχουμε και την επιστροφή του –αχρείαστου- Dead Silence ως Field Upgrade, το οποίο ξεκλειδώνει στο level 30. Μεγάλη διαφοροποίηση φέρνει ο τίτλος στο πώς αναβαθμίζονται τα όπλα μας. Το κομμάτι της αναβάθμισης γίνεται μέσω της ανανεωμένης έκδοσης 2.0 του Gunsmith. Έτσι, στη φετινή έκδοση τα όπλα που θα έχουμε στη διάθεση μας κατηγοριοποιούνται διαφορετικά, και χωρίζονται αυτή τη φορά σε Platforms, σε «ομάδες ή πλατφόρμες όπλων» θα λέγαμε δηλαδή, ανάλογα με τον βασικό τύπο τους.

Στη συνέχεια, σε αυτές τις «ομάδες» όπλων, οι οποίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά και βάση με ένα αρχικό όπλο, μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τα διάφορα attachments που έχουμε ξεκλειδώσει προηγουμένως για κάποια άλλη έκδοση ή τύπο άλλου όπλου της ομάδας αυτής, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να ξεκλειδώνουμε ξανά και ξανά για κάθε διαφορετικό όπλο τα ίδια attachments.

Οι «πλατφόρμες» ή «ομάδες» στις οποίες έχουν κατηγοριοποιηθεί τα όπλα ξεκλειδώνουν κάποια attachments για: Receivers, Barrels, Stocks, Rear Grips και γεμιστήρες. Αυτά τα attachments μπορούμε να τα μοιραστούμε μόνο μεταξύ των όπλων της ίδιας «πλατφόρμας», χωρίς να χρειαστεί να τα ξεκλειδώσουμε εκ νέου. Ορισμένα όπλα έχουν και αποκλειστικά δικά τους attachments, που θα χρειάζεται να ξεκλειδώσουμε ώστε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητές τους. Attachments όπως τα: Στόχαστρα, Σφαίρες, Underbarrels, Foregrips και Muzzles θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν ξεκλειδωθούν σε όλα τα όπλα, ανεξαρτήτου «ομάδας» ή «πλατφόρμας».

Με αυτές τις προσαρμογές και αλλαγές στο σύστημα αναβάθμισης των όπλων, η Infinity Ward ελπίζει να απαιτείται λιγότερο grind από τον παίκτη στο να ξεκλειδώσει πλήρως ένα νέο όπλο, ώστε ένας πιο casual παίκτης να μπορεί να το χρησιμοποιήσει στην πλήρη του μορφή κάποιο όπλο πολύ γρηγορότερα, χωρίς ταυτόχρονα να χάνεται η δυνατότητα για πλήρη παραμετροποίησή του.

Οι περισσότεροι βασικοί χάρτες του παιχνιδιού φαίνεται να ακολουθούν την κλασική φιλοσοφία και τον σχεδιασμό που ακολουθούν τις περισσότερες φορές οι χάρτες των CoD. Αυτή τη φορά έχουμε 15 χάρτες συνολικά, 10 κλασσικούς 6v6 χάρτες αλλά και 5 με μεγαλύτερη έκταση, κατάλληλους για το 32v32 Ground War mode του τίτλου (οι οποίοι προσομοιάζουν σε λογική αυτών του πάλαι ποτέ ανταγωνιστή των CoD, του Battlefield της DICE).

Τα προσφερόμενα modes με τα οποία έρχεται ο τίτλος της Infinity Ward στην αρχική του μορφή είναι τα: Team Deathmatch, Free for All, Domination, Search and Destroy, Headquarters, Prisoner Rescue, Hardpoint, Kill Confirmed, Control, Knockout, Ground War και Ground War Invasion, αλλά και η ενδιαφέρουσα προσθήκη του 3rd person mode. Το 3rd person mode προσφέρει μια νέα ματιά στο πώς εκτυλίσσεται η μάχη και τα gun fights, δίνοντας τη δυνατότητα της αλλαγής οπτικής σε όσους θέλουν ποικιλία και δεν αρκούνται μόνο στο γνωστό first person mode της σειράς. Η τελική παρουσίαση του mode μοιάζει πως εμπνεύστηκε από το Battlefront II και πάλι της DICE, και στο οποίο -μετά τη beta- έχουν γίνει κάποιες αλλαγές της κάμερας στη στόχευση του όπλου.

Η εταιρία υπόσχεται σταθερή και συνεχή υποστήριξη με πλούσιο περιεχόμενο να καταφθάνει σύντομα. Ένα πλήρες πακέτο ικανό να κρατήσει με τη «βοήθεια» των προσθηκών που έρχονται συνεχή ροή περιεχομένου αλλά και διαρκείς βελτιώσεις. Η πρώτη σεζόν του live περιεχομένου του Call of Duty: Modern Warfare II αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου 2022 μαζί με το Warzone 2.0 και το νέο mode του DMZ. Τέλος, στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να προστεθούν τρία συνεργατικά Raids -για πρώτη φορά στη σειρά- ως κομμάτι του post launch περιεχομένου.

Στο κομμάτι του UI τα πράγματα έχουν βελτιωθεί ελαφρώς από τη beta, παρόλα αυτά και πάλι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εμφάνιση αλλά και στη λειτουργικότητα των διάφορων μενού του παιχνιδιού. Τόσο στην εμφάνιση όσο και στην πλοήγηση, υπάρχει αρκετός ακόμα χώρος για διάφορες αλλαγές και βελτιώσεις. Τα menu είναι αρκετά απλά και μονότονα, και παρόλο που πλέον δεν χρειάζονται τόσα “clicks” για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, η πλοήγηση συνεχίζει να είναι αρκετά αργή και δύστροπη.

Κλείνοντας, στον τομέα του ήχου, έχουμε και εδώ όπως και στο campaign εμφανή βελτίωση σε όλα τα κομμάτια. Το 3d audio με τη χρήση ακουστικών είναι απολαυστικό. Αυξημένος και βελτιωμένος είναι και ο ήχος των βημάτων των αντιπάλων, σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Οπτικά, ο τίτλος φαίνεται και εδώ αισθητά πιο βελτιωμένος και αρκετά καθαρός και ομαλός, με τη δυνατότητα των 120hz -για όσους έχουν οθόνη ή τηλεόραση που το υποστηρίζει- να βοηθάει πολύ στην ομαλή κίνηση. Επίσης αρκετή βελτίωση και προσθήκες υπήρξαν και στον τομέα των animations τόσο στα όπλα και τα reloads όσο και σε αυτά της κίνησης των χαρακτήρων.

Εν κατακλείδι, το Call of Duty: Modern Warfare II χτίζει επάνω στη στέρεα βάση των προηγούμενων, πρόσφατων παιχνιδιών της σειράς, επεκτείνοντας και βελτιώνοντας την εμπειρία. Βαδίζει σε ασφαλή μονοπάτια χωρίς όμως να καινοτομεί ή να παίρνει μεγάλα ρίσκα, χάνοντας τον δρόμο του αρκετές φορές στη γραφή της κεντρικής ιστορίας του campaign. Οι συνθήκες και το timing ήταν τέλεια ώστε ο τίτλος να πετύχει τον στόχο του, ωστόσο μένει στη σιγουριά των προηγούμενων παιχνιδιών, με το αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς προβληματικό. Παραδίδει ωστόσο ένα άρτιο και γεμάτο τελικό αποτέλεσμα, αφήνοντας όμως εν τέλει μια στιφή επίγευση μετάλλου.

Πλούσιο σε περιεχόμενο και μηχανισμούς, με ποικιλία από modes, καλοδουλεμένο multiplayer, οπτικά αψεγάδιαστο, με βελτιωμένο ήχο, πληθώρα από χάρτες και στιβαρό gunplay. Την ίδια ώρα με μια κοινότυπη και αδιάφορη ιστορία, κακή απόδοση διαλόγων και ρηχούς χαρακτήρες. Μια τέλεια σεταρισμένη βολή ελεύθερου σκοπευτή από τα 300 μέτρα, όπου η σφαίρα εξοστρακίστηκε λίγο πριν βρει το κέντρο, βρίσκοντας όμως τον στόχο. Πέτυχε αυτό που ήθελε, αλλά δεν έφτασε τις αρχικές προσδοκίες οι οποίες υπήρχαν.

Το Call of Duty: Modern Warfare II κυκλοφορεί από τις 28/10/22 για PS5, PS4, PC, Xbox Series και Xbox One. Το review μας βασίστηκε στην ΄έκδοσή του για το PS5 με review code που λάβαμε από την AVE.

The post Call of Duty: Modern Warfare II | Review appeared first on GameOver.

Keywords
call of duty, call of duty, bad boys, xbox one, franchise, activision, microsoft, sony, exclusive, game, infinity, sequel, reboot, νέα, cod, momentum, single, player, john, alejandro, set, cut, animation, επηρεάζει, aaa, εμφάνιση, online, ops, world, συγκεκριμένο, live, fps, gadgets, time, mechanic, slide, dolphin, dive, mini, map, red, survivor, upgrade, battlefield, dice, team, free, gun, ps4, xbox, series, gameover, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, ομαδα διας, συνταγμα live, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εξτρα, ξανα, οψεως, εικονες, ηχος, θεμα, ληθη, μουσικη, παιχνιδια, σφαιρα, τηλεοραση, υψος, χαρτες, ωρα, aaa, fps, game, map, microsoft, ps4, sony, απλα, αστερια, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, δυνατοτητα, δηλωσεις, δειχνει, δοθει, εφε, ευκαιρια, υπαρχει, εμφάνιση, εξελιξη, επικοινωνια, επηρεάζει, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εταιρια, ιδια, υπηρχαν, υφος, ηχο, κυματα, κινηση, λειτουργια, ματια, ματι, μεξικο, μικρο, μορφη, νορμα, ομαδα, παντα, οθονη, οικια, οπτικα, οστα, ουσιαστικα, οχηματων, οχηματα, παρουσιαση, πιο πολυ, πλατφορμες, ροη, προβληματα, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκεψεις, συνταγη, ταυτοτητα, τρια, τιτλος, φυσικα, φορα, ομορφα, ωρες, activision, alejandro, animation, bad boys, battlefield, sequel, cod, cut, free, dice, dolphin, dive, ερχομαστε, exclusive, franchise, gadgets, gameover, john, gun, χωρα, κομματι, mechanic, μια φορα, mini, μοιαζει, momentum, infinity, ops, πακετο, παιχνιδι, player, red, reboot, series, set, slide, single, survivor, team, online, upgrade, θεματα, world
Τυχαία Θέματα