Ράλλυ Arctic Φινλανδίας: Ταχύτερος στο shakedown ο Tanak (+videos)

Λίγες ώρες απομένουν για την επίσημη εκκίνηση του Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, που αποτελεί τον 2ο γύρο του φετινού WRC και το πρωί, τα πληρώματα πραγματοποίησαν το shakedown, στην ειδική διαδρομή Vennivaara μήκους 5,69 χιλιομέτρων.

Χαρακτηριστικό του σημερινού shakedown, που παραδοσιακά χρησιμεύει ώστε οι οδηγοί να προβούν στις τελικές ρυθμίσεις και έλεγχο των αγωνιστικών τους, ήταν πως αρκετά πληρώματα είχαν μικρής, ευτυχώς, έκτασης, στιγμές στα περίφημα snowbanks. Τον ταχύτερο χρόνο στη γρήγορη χιονισμένη ειδική διαδρομή,

σημείωσαν στο τρίτο πέρασμα οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC).

Δεύτεροι, μετά από επίσης τρία περάσματα, είναι οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC), με διαφορά 0,7'' από τους teammates τους. Οι Βέλγοι, είχαν τη στιγμή τους και αναγκάστηκαν να "σκάψουν" ώστε να επιστρέψουν στη διαδρομή, κατά το δεύτερο πέρασμα, χάνοντας περισσότερα από 20 λεπτά, που πάντως δεν κοστίζουν κάτι ως προς τον αγώνα.

Δείτε video με τους εργοστασιακούς οδηγούς να κάνουν καρτ στο χιόνι και να επισκέπτονται τον Άγιο Βασίλη, στο Rovaniemi

Τον τρίτο χρόνο της ημέρας, με διαφορά 4,4'' από την κορυφή, μοιράζονται οι Takamoto Katsuta-Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) και Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Hyundai i20 Coupe WRC). Το πλήρωμα της Toyota πραγματοποίησε τον ταχύτερό του χρόνο στο τρίτο πέρασμα, ενώ εκείνο της 2C Competition στο τέταρτο πέρασμα.

Στην άτυπη κατάταξη ακολουθούν οι Craig Breen-Paul Nagle και Oliver Solberg-Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC), με τον νεαρό να είναι ο μοναδικός που έκανε 5 περάσματα. Ακολούθησαν οι  Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), που ήταν ταχύτεροι όλων στο πρώτο πέρασμα.

"Ζεσταινόμαστε" με highlights από παλαιότερους αγώνες του WRC σε χιόνι

Την άτυπη δεκάδα διαμορφώνουν οι Gus Greensmith-Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC), Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) και Teemu Suninen-Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC).  Οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC), που επίσης είχαν τη στιγμή τους σε snowbank, χωρίς πάντως να κολλήσουν, βρέθηκαν εκτός δεκάδας.

5 λόγοι για να παρακολουθήσετε το Ράλλυ Arctic Φινλανδίας

Shakedown - Top10

1. Tänak-Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) 2:35.4''

2. Neuville- Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +0.7''

3. Katsuta- Barritt (Toyota Yaris WRC) +4.4''

=  Loubet-Landais (Hyundai i20 Coupe WRC) +4.4''

5. Breen- Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +4.5''

6. Solberg-Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +4,6''

7. Rovanperä-Halttunen (Toyota Yaris WRC) +5.1''

8. Greensmith- Edmondson (Ford Fiesta WRC) +5.8''

9. Ogier-Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +5.9''

10. Suninen-Markkula (Ford Fiesta WRC) +7.3''

Το Ράλλυ Arctic Φινλανδίας ξεκινά σήμερα με δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή Sarriojärvi, η οποία έχει μήκος 31,05 χιλιομέτρων. Τα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC θα ξεκινούν ανά 3 λεπτά. 

Οι σημερινές, όπως και όλες οι ειδικές διαδρομές του τριημέρου, θα μεταδοθούν ζωντανά από την Cosmote Sport 5HD.

SS1 Sarriojärvi 1, 15:00-16:05

SS2 Sarriojärvi 2, 18:30-19:35

Live εξέλιξη, ωράριο και συμμετοχές του Ράλλυ Arctic Φινλανδίας υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Δείτε το πρώτο πέρασμα των πληρωμάτων από το πρωινό shakedown

 

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα