Κακά τα ψέματα

Αναμενόμενο το Lockdown 2 και έμπειροι πλέον, οφείλουμε να το διαχειριστούμε...

Δεν πρόκειται για εφιάλτη, αλλά για την πρακτική που πιθανόν θα μας κρατήσει υγιείς. Σίγουρα τους νεότερους, που τους οφείλουμε, αλλά και εμάς, τους μεγαλύτερους. Τίποτα στην τύχη... Πειθαρχείς, παραμένεις ψύχραιμος και με εμπιστοσύνη στους ειδικούς αισιοδοξείς ότι θα επιστρέψουμε προοδευτικά στην κανονικότητα. Εμπιστοσύνη, το ζητούμενο. Προς κάθε κατεύθυνση. Καταρχάς ο καθένας μας στον άνθρωπό του, στη συνέχεια ευρύτερα στην οικογένειά του και

βέβαια στους συνεργάτες του.

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν

Τυχεροί όσοι σε 4Τ και στην Alpha Εditions, με σημαντικό το γεγονός ότι την ευθύνη έχουν άνθρωποι των Αττικών Εκδόσεων. Τα κομάντο, οι έμπειροι σε καταστάσεις υψηλού ρίσκου. Μετρ στην άμυνα, με επιθετική διάθεση που εκφράζεται δημιουργικά με ασφαλείς προϋποθέσεις. Γεγονός είναι, ότι “εδώ” είσαι ασφαλής, οπότε και ήρεμος και εξαρτάται από σένα ο βαθμός της θετικής ενέργειας που πρέπει να σε χαρακτηρίζει. Η Alpha Editions, με περίπου 8ετη διαδρομή, που προέκυψε μέσα από στάχτες. Επεξεργασία-χειρουργείο, σε τσαλακωμένο λευκό χαρτί, για να τοποθετήσεις στοχευμένα πράγματα και καταστάσεις. Με αρχές και με την εντιμότητα που χαρακτηρίζει τον υπεύθυνο και την παρέα του, συναδέλφους μας πλέον.

“Πώς πείθετε τους συνεργάτες σας, κολοσσούς;” ρώτησα κάποτε τον κυβερνήτη, κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, αφού μας είχε καλωσορίσει καιρό πριν, on board. “Λέγοντας μόνο αλήθεια Στράτη και με εύστοχες προβλέψεις, που εξασφαλίζουν εμπιστοσύνη”. Δεν το ξέρει, αλλά τον παρακολουθώ, τον διαβάζω τον καπετάνιο, συχνά. Είτε σταθμεύει, είτε ανεβαίνει σβέλτα τη σκάλα, είτε ακούει, δίνει οδηγίες και αποφασίζει. Ακούει ο Θ.Φ. και μάλιστα με υπομονή. Δίνει χώρο, οριοθετεί το χρόνο, οπότε αποφασίζει για την ασφάλεια όλων, με ερμηνεία των αριθμών που πρέπει να διδάσκεται. Λίγοι και καλοί δίπλα του στο “αποφασίζω”. Μόνο άμυνα τα πρώτα μας χρόνια μαζί τους. “Να αποκτήσουμε θεμέλια, να δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης και όλοι happy”, η εντολή. Με ενισχυμένα τα αμυντικά χαφ και ρυθμίσεις σε λεπτομέρειες ουσίας στα capital control, επιλογές που αντιμετωπίστηκαν με κατανόηση ώστε να δουλευτεί προληπτικά η κρίση. Με τον οικονομικό αρχηγό του Ομίλου τότε, τον Νίκο Πανόπουλο, σε θέση CΕΟ σήμερα, να εξηγεί με υπεύθυνη ηρεμία (χωρίς να εγκαταλείπει το κάπνισμα πίπας) με το νι και το σίγμα τις αρχές τους: “Προτεραιότητά μας οι εργαζόμενοι Στράτη. Η μισθοδοσία και οι εργοδοτικές εισφορές”, τα λίγα λόγια ουσίας από τον ψηλό τύπο με το μαύρο Α3, μόνο 1.4, με ούτε 150 PS στο βαρύ δεξί του πόδι.

Πρακτική για σεμινάριο και το Φθινόπωρο του 2017, όταν παραλίγο κραχ. Τα μηνύματα ήταν απαισιόδοξα, αλλά αυτοί οι τύποι, οι προνοητικοί της αγοράς, οι εντελώς διαφορετικοί όπως έχει αποδειχθεί, κατέθεσαν ψυχή και όχι μόνο. Τότε, διαχειρίστηκαν με ευαισθησία τη δικαστική διαμάχη χωρίς να “χαθούν ζωές”, με τρόπο, ώστε να μη βρεθεί η Alpha Editions με βάρη που δεν ξεπερνιούνται. Λογικά (;), εμείς θέλαμε και Bild και μεγαλύτερα γραφεία και φρέσκο site -που άλλωστε προέκυψε από τους αγαπημένους στην Τεχνόπολις (και ξανά αργότερα)- και αυξήσεις και περισσότερα χρήματα για αποστολές. Είναι ανθρώπινο αυτό. Όταν τηρούνται μέχρι κεραίας τα συμφωνημένα, θέλεις κάτι παραπάνω και τη διακριτική άρνηση την ερμηνεύεις με τα στοιχεία του αχάριστου ξεχασιάρη που χαρακτήρισαν την εποχή της υπερβολής.

Από το '12-'13 η άμυνα, και ο αγώνας συνεχίζεται

Η συνέχεια είναι γνωστή, όπως πλέον και η δημιουργική στρατηγική. Η εταιρεία μας απέκτησε θηλυκό CΕΟ, την κ. Δήμητρα Κρίθαρη, που γοητεύει με την επαγγελματική της συμπεριφορά. Κλασάτη, με στυλ που προδίδει χαρακτήρα συνδεδεμένο με την αγωγή της, μηδέν ύφος, μετρ σε καθημερινό τζόκινγκ ουσίας, expert στο αποτέλεσμα. Η κ. διευθύνουσα, αριστούχος των Αττικών, με τη διπλωματική της στο μάρκετινγκ, κουπέ “καρότσα Πινινφαρίνα” του '79. Manager που ενθουσιάζει τον νέο, εμπνέει-ξυπνάει τον ώριμο και σέβεται τον παλιό που ακολουθεί, αφού υπάρχει πλάνο και προέκυψε όραμα. Μαλωμένη με τη μιζέρια, απεχθάνεται το “αντ' αυτού”, ενώ δεν ξέρει να μεταθέτει ευθύνες. Βγαίνει μπροστά. Δε επιτρέπει σε κανέναν να τη λερώσει μέσα στην κομψή πυρίμαχη φόρμα της, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία δυσκολίες, όπως το πρώτο Lockdown, κ.ά. πιο απρόβλεπτα.

Με επιθετικό πλάνο, κοντράρει τη στραβή, απλά γιατί είναι ειλικρινής προς κάθε κατεύθυνση, ενώ το μυαλό της είναι συντονισμένο με το σύστημα ακοής της την ώρα που το σύστημα πυροδότησης λειτουργεί με μια μηδαμινή υστέρηση, όπως σε μια απαιτητική 993-911 Turbo με το 6αρι στο χέρι. Ακούει, ζυγίζει, ανεβάζει στροφές και στη συνέχεια, αφήνει το συμπλέκτη. Όπως στο ταπεινό Q2 diesel της, σε σχέση με το Start/Stop που έχει μια καθυστέρηση, ώστε να κερδίσει το ενδιαφέρον σου. Απλά, σκέπτεται στιγμιαία πριν απαντήσει, σε διαβάζει στα δέκατα και αυτό είναι. Αν και γυμνασμένη, θα πάρει μηδέν στην άσκηση περιστροφής γύρω από τον εαυτό της. Άστοχη σε αυτό το τερέν με στροφές στη μπάρα, άριστη στο να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Με σεβασμό στους 4Τ, η Δήμητρα σε δημιουργικό βαλς με τη Σύρμω Παπαδοπούλου. Κυρία με “Κ” κεφαλαίο η εμπορική μας. Εργάτης-διευθυντής με τσαγανό και ψυχραιμία που αποτελεί σταθερή αξία, συνδεδεμένη με το βορειοελλαδίτικο στυλ της, που εμπνέει και δεν ξεγελιέται.

Γεγονός πλέον το πλάνο για τη στροφή στο digital, με αποφασιστικά πατήματα φιλοσοφίας Αττικών, οπότε τίποτα στην τύχη. Άλλωστε, για τον καθένα η τύχη του συνδέεται με τις επιλογές του. Όπως ακριβώς στο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ένα σκληρό παιχνίδι τακτικής. Η άμυνα στηρίζεται στον “μέρα-νύχτα in action”, στον οικονομικό μας, κ. Παναγιώτη Καράμπελα. Ένας ωραίος άνθρωπος, αριστούχος με υποτροφία σε μαθήματα εταιρικής φιλοσοφίας, by Νίκος Πανόπουλος. Ο Ν.Π., professor που διδάχτηκε και διδάσκει το πώς δημιουργείς αμυνόμενος.

Το μάρκετινγκ δημιουργεί, οι αναβαθμισμένες πωλήσεις ερμηνεύουν και αξιοποιούν τις δυνατότητες της συντακτικής ομάδας, που έχει το σεβασμό όλων.

Άλλωστε, στην περίπτωση μας, η παρέα του Μιχάλη Σταυρόπουλου-οικογένεια μας, έχει την ευθύνη της επικοινωνίας με τον αναγνώστη. Ο πλέον απαιτητικός στον πλανήτη.

Το κυριότερο

Η νέα αυτή σύγχρονη δομή με ευαισθησία και στις ανθρώπινες, στις εργασιακές σχέσεις, συμβόλαιο με τον εργαζόμενο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντοχής στο δεύτερο κύκλο της καραντίνας.

Οι συνεννοήσεις με τα μάτια, κλειδί η αλήθεια, και νιώθεις αλλιώς, ενώ αφού ξέρεις πως δε θα αδικηθείς, αντιδράς δημιουργικά στην καταιγίδα. Είναι η νιτσεράδα που προστατεύει διαχρονικά τον Θάνο, που επιμένει να αψηφά τη βροχή και να φωτογραφίζει την Ε.Ξ. κρεμασμένος από το παράθυρο του αυτοκινήτου που οδηγεί ο Μανώλης, ο οποίος ταυτόχρονα κουμαντάρει το drone του. Το γνωρίζει ότι ο παλιός ξέρει σκοποβολή και εύκολα θα το κατεδαφίσει, αλλά είπαμε: οφείλεις να εμπνέεις εμπιστοσύνη. Όπως και στους... τηλεργάτες μας, τους χωμένους στα pc τους, με εξαίρεση τον Σ.Τ. που πάλι κάτι ξέχασε και το ψάχνει στο γραφείο. Για το Esquire ρε γαμώτο.

Επιβιώσαμε όταν το Μάιο του 2013, όσοι σε 4Τ και ΑΒ, βρεθήκαμε σε τσουνάμι στην κόλαση, με κάμπριο και σλικ λάστιχα, εγκαταλελειμμένοι, απαξιωμένοι και χρεωμένοι, ενώ με περίσσια εμπιστοσύνη, δε μασήσαμε το 2017. Πρόσφατα, μείναμε όρθιοι, μονοιασμένοι και έντιμα συντονισμένοι στο Lockdown-1 και εννοείται πως δε θα λυγίσουμε τώρα. Άλλωστε, στα δύσκολα εκφράζεις τις αντοχές σου.

Συναρπάζει ο μετ’ εμποδίων δρόμος, ειδικά τον βετεράνο με ειδικότητα στον Ταρζάν, στο Ρ.Α. κ.α.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και με διάθεση για δημιουργική ταλαιπωρία, με άρνηση όμως στο δήθεν και στην υπερβολή. Σημάδια μιας ξεπερασμένης εποχής, μακριά από την αισθητική μας, που στα 65 σου χρόνια έχεις την υποχρέωση να προστατεύσεις._ Σ.Χ.

Keywords
Τυχαία Θέματα