Ελληνικοί αγώνες και φωτογράφοι

Θα ήταν αλλιώς, θα ήταν διαφορετικός ο χώρος των ελληνικών αγώνων χωρίς τους φωτογράφους μας.

Ειδικά η γενιά μου, όπως και οι προηγούμενες, δε θα είχαμε τα ασπρόμαυρα και αργότερα τα έγχρωμα στοιχεία για να δείξουμε τη διαδρομή μας. Σε άσπρο-μαύρο ο Φώτης Φλώρος και στην τηλεοπτική εικόνα ο Νίκος Γραμματικόπουλος. Στις έγχρωμες φωτογραφίες ο αείμνηστος Γιώργος Κακολύρης, ο Νίκος Μήτσουρας, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, όπως και νεότεροι που έκαναν τη διαφορά. Ακολουθώντας τον Μήτσουρα έφεραν στα σπίτια μας τα στιγμιότυπα και στις σελίδες μας το WRC

από χέρι ελληνικό. Στην τέλεια σχέση με τους φακούς στην Ελλάδα η ομάδα Κακολύρη, με Ταξίαρχο τον Γαϊτάνη και με Χρηστάρα Μπαντούνα και Νίκο Κακολύρη - τον Junior. Διεθνής… με μεταπτυχιακό ο Χρήστος Καραγιωργάκης, διδάσκει και βίντεο, με αμυντικό ογκόλιθο τον αδελφό του, Γιώργο. Δίδυμο που ψάξε και στην Ευρώπη δε θα βρεις. Αγωνιστικές εικόνες-ζωγραφιές για το καρτ από τον Πέτρο -Pit- Καστορίνη που συνδυάζει την τέχνη με το συναίσθημα. Για τον Θ.Η. τι να πω; Κοιταζόμαστε και χαμογελάμε. Τον Οκτώβριο περισσότερα, αφού και η δεοντολογία έχει τα όριά της - με ανθρώπινα στοιχεία φωτιά που ξεπερνούν τη λογική.

Πολεμιστές οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ μας και αν η τέχνη τους σε σχέση με το αυτοκίνητο είναι ευρωπαϊκού επιπέδου και απεικονίζεται υποδειγματικά στον ειδικό Τύπο από αρκετούς με σούπερ μάτι, οι αγωνιστικοί είναι λιγότεροι. Και διαφορετικοί. Φίλοι των αγωνιζομένων, συνεργάτες των Σωματείων άλλοτε και τώρα και για πάντα, και τις εικόνες π.χ. των Photo Rally Press δεν μπορούν να τις περιορίσουν τα social media. Ο κόπος τους δεν κοστολογείται και το πάθος τους δεν αξιολογείται. Αντίστοιχα, δεν ξεχωρίζεις από τη δουλειά τους τον Χρήστο Μπαντούνα από τον Γιώργη Καλφόπουλο. Καρμπόν οι εικόνες τους. Διαφορετικοί άνθρωποι, με πολλά τα κοινά στοιχεία ηθικής τάξης που λατρεύεις. Ήταν στο Ράλλυ Ακρόπολις του 2012 τότε που ο Μαντς Όστμπεργκ τραυμάτισε τον Χρηστάρα. Προχθές τραυματίστηκε στο Ράλλυ Ηπειρωτικό ο Γιώργης Καλφόπουλος. Του φέρθηκε… ύπουλα το ΕVΟ των Αντώνιου-Βίγκου και τώρα νοσηλεύεται τραυματισμένος στα Ιωάννινα, διδάσκοντας αξιοπρέπεια. Μακριά από υπερβολές στα social media και την ανακριβή μετάδοση γεγονότων ακόμα και από απόντες. Τυχερός ο Γιώργης. Αντιμετώπισε τα σωστά αντανακλαστικά του οργανωτή και την ευαίσθητη αντίδραση των αγωνιζομένων γιατρών Κανδηλιώτη και Γορίτσα, που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες με το σωστό, τον ανθρώπινο και επιστημονικό τρόπο.

Τυχερός, γιατί εκεί, στο μέσον της ε.δ. βρέθηκε και το πλήρες εξοπλισμένο όχημα με εκπαιδευμένους διασώστες, ενώ ο γιατρός Γορίτσας στάθμευσε το ΕVΟ του και συντόνισε την άφιξη του ασθενοφόρου από την αφετηρία, όπως ορίζει ο κανονισμός. Σήμερα, ο Γιώργης, ο φίλος των αγωνιζομένων, ο συνεργάτης μας της Photo R Pressαναρρώνει έχοντας στο προσκέφαλο του την οικογένειά του, την αγάπη των Αντωνίου-Βίγκου, τη φροντίδα του Ποσειδώνα Γορίτσα και την προσοχή με έργο όλης της αγωνιστικής κοινότητας των Ιωαννίνων. Τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε επέμβαση στο πόδι και είμαστε σίγουροι πως μαζί θα διαπραγματευτούμε τις εικόνες για τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς. «Καλά κ. Στράτη, ό,τι πείτε, εσείς ξέρετε». Σιδερένιος το συντομότερο παλίκαρε.

Σιδερένιοι και οι gentlemen Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος που είχαν τη στιγμή τους στην πρώτη ειδική διαδρομή και τώρα πρέπει να κάνουν 45 ημέρες υπομονή, όπως χαρακτηρίζεται η ακινησία στη δική μας, πολεμική γλώσσα.

Όλα αυτά, μέχρι να προκύψει και το δελτίο Τύπου της ΟΜΑΕ που θα αποσαφηνίζει -όπως οφείλει- τα γεγονότα, ώστε να μην ακούγονται υπερβολές και να μη διαδίδονται ανακρίβειες ακόμα και από φλύαρους νεοπαράγοντες, με τις καλές τους πλέον προθέσεις να αμφισβητούνται. Υγεία σε όλους και να θυμόμαστε ότι υγεία είναι και η τάξη και οι αρχές και κυρίως η συμπεριφορά μας, καταδικασμένη να ακολουθεί την αγωγή μας._ Στρατισίνο

 

Keywords
Τυχαία Θέματα