WRC: Στο κάδρο του φετινού προγράμματος η Λετονία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λετονικής ιστοσελίδας www.go4speed.lv, το Ράλλυ Λετονίας διατηρεί αρκετές πιθανότητες ώστε να περιληφθεί στο φετινό πρόγραμμα του WRC. Άλλωστε, ο αγώνας στη χώρα της Βαλτικής είναι όπως και το Ράλλυ Ακρόπολις, μεταξύ των αναπληρωματικών στο πρόγραμμα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η πρώτη απόπειρα των Λετονών για ένταξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έγινε το 2020, όταν επιδίωξαν τη διοργάνωση ενός αγώνα που θα είναι κοινός για το WRC

και το ERC. Εντέλει αυτό δεν έγινε πραγματικότητα, όμως από ότι φαίνεται, δεν το έβαλαν κάτω, ενώ όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Promoter, RA Events, Raimonds Strokss, ίσως αυτό να είναι καλύτερο, αφού φέτος θα έχουν σαφώς μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας, ενώ και η σχέση τους με τους διοργανωτές του WRC, είναι ακόμη καλύτερη.

Φέτος, το Ράλλυ Liepaja Λετονίας, που διακρίνεται για τις γρήγορες χωμάτινες ειδικές διαδρομές του, έχει προγραμματιστεί να αποτελέσει τον τρίτο γύρο του FIA ERC, στις 1-3 Ιουλίου. Όπως δήλωσε ο Strokss, η προετοιμασία αυτή τη στιγμή αφορά στις δύο αγωνιστικές ημέρες στο πλαίσιο του ERC, όμως εφόσον προκύψει η δυνατότητα, τότε θα φροντίσουν ώστε να προστεθεί και η τρίτη ημέρα, για να διεξαχθεί και ο αγώνας του WRC.

Προφανώς, από τη στιγμή που θα προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, οι ειδικές διαδρομές δε θα έχουν συνολικό μήκος 200 χλμ. όπου συμβαίνει στο ERC, αλλά δε θα χρειαστεί να φτάσουν και στα 300 χλμ., αφού όπως έχουμε δει από πέρυσι, οι περισσότεροι αγώνες του WRC περιορίζονται πια σε μήκος ειδικών διαδρομών της τάξης των 250 αγωνιστικών χιλιομέτρων. O Strokss, αναφέρθηκε επίσης και στη στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης στη Λετονία, η οποία θα ήθελε να φέρει έναν αγώνα παγκόσμιου βεληνεκούς στη χώρα.

Η συζήτηση περί εισόδου του Ράλλυ Liepaja Λετονίας στο WRC, δημιουργεί ερωτήματα για τον αγώνα που θα αντικατασταθεί. Ρίχνοντας μια ματιά στο ημερολόγιο αλλά και από τις πληροφορίες που υπάρχουν, σε δύσκολη θέση βρίσκεται το Ράλλυ Σαφάρι, που έχει προγραμματιστεί για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, στις 24-27 Ιουνίου.

Παρόλο που οι προετοιμασίες για τον αγώνα στην Κένυα συνεχίζονται από την πλευρά των τοπικών διοργανωτών, οι ομάδες με προεξάρχουσα την Hyundai, θα ήθελαν να αποφύγουν, για υγειονομικούς και οικονομοτεχνικούς λόγους, το ταξίδι στην Αφρική.

Μένει να δούμε, αν και πότε θα υπάρξουν εξελίξεις, αφού είναι γνωστό πως οι 3 αγώνες εκτός Ευρώπης (Σαφάρι, Χιλή, Ιαπωνία) που βρίσκονται στο πρόγραμμα, θεωρείται πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν και υπάρχουν αναπληρωματικοί αγώνες, όπως τα Ράλλυ Λετονίας, Τουρκίας, Μόντσα και φυσικά το Ακρόπολις, που ευελπιστούν να λάβουν το χρίσμα για αντικατάσταση...

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα