WRC: Με βελτιωμένο κινητήρα στο Ράλλυ Κροατίας η M-Sport Ford

Η απόδοση του κινητήρα των Ford Fiesta WRC της M-Sport υπήρξε σχεδόν μόνιμο θέμα συζήτησης από την επανεκκίνηση της περσινής χρονιάς μέχρι σήμερα. Βλέπετε, οι ισχυρές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας οδήγησαν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας στην απόφαση να μην παρουσιάσουν τις εξελίξεις του κινητήρα πέρυσι, παρόλο που ο αρχικός προγραμματισμός αφορούσε στον Απρίλιο του 2020 και το Ράλλυ Αργεντινής, που τελικά ματαιώθηκε.

Μετά από αναβολή ενός

χρόνου λοιπόν, ο νέος κινητήρας, που σύμφωνα με την M-Sport θα καταστήσει το Ford Fiesta WRC στο ταχύτερο ever, θα παρουσιαστεί στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Κροατίας, που θα αποτελέσει τον 3ο γύρο του φετινού WRC.

"Εστιάσαμε κυρίως στο σύστημα ψεκασμού και την κυλινδροκεφαλή", δήλωσε στο DirtFish ο Malcolm Wilson. "Η ισχύς έχει αυξηθεί αλλά προφανώς δε θα σας πω αριθμούς. Να το θέσω αλλιώς, οι οδηγοί είναι πολύ χαρούμενοι".

Επιπλέον, ο Βρετανός τόνισε πως αυτή, δε θα είναι η τελευταία φετινή εξέλιξη για το Fiesta WRC:  "Η διακοπή ομολογκασιόν είναι τον Ιούλιο οπότε ναι, υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει σε αυτόν τον κινητήρα - θα γίνει σημαντική εσωτερική δουλειά. Θα έλεγα πως τώρα έχουμε τη μισή προγραμματισμένη δουλειά για τον βασικό κινητήρα που θα έχουμε στο υπόλοιπο της σεζόν και για την εξέλιξη ενόψει της εποχής των αυτοκινήτων Rally1".

Η βελτιωμένη εκδοχή του κινητήρα στο Ford Fiesta WRC μπορεί να μην έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη σε αγώνα, όμως οι οδηγοί έχουν πάρει μια πρώτη γεύση από δοκιμές εξέλιξης. "Η αίσθηση είναι καλή, αισθάνεσαι άμεσα την ισχύ - ήταν ωραίο που το είχαμε στο τεστ αλλά θα ήταν πραγματικά ωραίο να την έχουμε στο ράλλυ", δήλωσε ο Teemu Suninen, που πάντως δε θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Κροατίας, καθώς τη θέση του θα πάρει ο Adrien Fourmaux.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα