WRC: Δεν επηρεάζει τις επόμενες συμμετοχές του Breen η έξοδος στην Ιταλία

Υπενθυμίζουμε πως οι Craig Breen-Paul Nagle συμμετείχαν στις 12-13 Μαρτίου, όπως και οι νικητές του αγώνα Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe, στο ασφάλτινο Ράλλυ Ciocco στην Τοσκάνη με Hyundai i20 R5, για προετοιμασία ενόψει του ασφάλτινου Ράλλυ Κροατίας, στις 22-25 Απριλίου.

Στον ιταλικό αγώνα, οι Breen-Nagle είχαν έξοδο στην 5η ειδική διαδρομή, με αποτέλεσμα το Hyundai i20 R5 να τουμπάρει.

Το ιρλανδικό πλήρωμα δεν αποκόμισε κάποιο τραυματισμό, όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις, προτού αφεθεί ελεύθερο. Αργότερα, έγινε γνωστό πως στην αμέσως προηγούμενη στροφή, υπήρξε κλατάρισμα στο εμπρός δεξιά ελαστικό, το οποίο έφυγε από τη ζάντα. Ως αποτέλεσμα, το i20 R5 δεν είχε δυνατότητα να στρίψει την επόμενη αριστερή στροφή, με την έξοδο να είναι αναπόφευκτη.

Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για την τριάδα πληρωμάτων της Hyundai στο Ράλλυ Κροατίας, η συμμετοχή των Breen-Nagle στην Ιταλία δείχνει πως το πιθανότερο σενάριο, είναι εκείνοι να οδηγήσουν το τρίτο i20 Coupe WRC και στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Κροατίας. Αυτό, δεν αλλάζει λόγω της εξόδου, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Autosport, ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo.

“Δεν έχει επηρεάσει τις μελλοντικές παρουσίες του Craig στο WRC”, δήλωσε για την έξοδο στο Ράλλυ Ciocco ο Adamo. “Νομίζω ότι ο Craig πήγαινε καλά πριν από το ατύχημα. Εκείνος και ο Paul είχαν έναν όμορφο αγώνα και αποκτούσαν εμπειρία μαζί στην άσφαλτο”.

Αναφορικά με τη νίκη των Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe, οι οποίοι σημείωσαν 6 ταχύτερους χρόνους σε 10 ειδικές διαδρομές -oι Breen-Nagle ήταν ταχύτεροι δύο φορές προτού εγκαταλείψουν,- ο Adamo σχολίασε: “Μπορώ σίγουρα να πω ότι αποστολή εξετελέσθη για τους Thierry και Martijn. To Ράλλυ Ciocco ήταν μέρος του σχεδιασμού μας για εκείνους, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως δουλεύουν όλο και καλύτερα μαζί”.


 

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα