Thierry Neuville: Προς λύση τα προβλήματα επικοινωνίας με τον Martijn Wydaeghe

Παρά τον τερματισμό στην τρίτη θέση του Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe αντιμετώπισαν ορισμένα προβλήματα  επικοινωνίας, που δυσκόλευαν τον Βέλγο της Hyundai κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Neuville, η προφορά του Wydaeghe σε συνδυασμό με προβλήματα στη λειτουργία της ενδοσυνεννόησης στο πρωινό loop ειδικών διαδρομών του Σαββάτου, τον ανάγκασαν να "μαντεύει" τον αριθμό των στροφών, γεγονός που κόστισε περίπου 10 δευτερόλεπτα. Όταν το πρόβλημα λύθηκε,

ενόψει του δεύτερου loop ειδικών, ο ρυθμός των Neuville-Wydaeghe ανέβηκε, με αποκορύφωμα τον ταχύτερο χρόνο και μάλιστα με διαφορά, στην τελευταία -νυχτερινή- ειδική διαδρομή.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Σαββατοκύριακο και την τρίτη θέση, έστω και αν η δεύτερη ήταν κοντά", δήλωσε ο Thierry Neuville. "Το πιστεύαμε ως το τέλος. Πήραμε καλούς βαθμούς για τα δύο πρωταθλήματα, που τους χρειαζόμασταν μετά από το Μόντε Κάρλο".

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον Martijn Wydaeghe και παρά τις δυσκολίες, ο Neuville παρουσιάστηκε ευχαριστημένος, προμηνύοντας ουσιαστικά την παρουσία του 28χρονου Βέλγου συνοδηγού και στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ιταλικό Ράλλυ Ciocco, με φόντο το Ράλλυ Κροατίας στις 22-25 Απριλίου: "Η συνεργασία με τον Martijn ήταν επίσης καλή. Έχουμε ακόμη ορισμένα θέματα επικοινωνίας να λύσουμε, η εκφορά των λέξεων να είναι πιο καθαρή και εγώ να κατανοώ καλύτερα, όμως είμαι βέβαιος πως θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί με αυτό".

Ποια είναι όμως η αιτία του προβλήματος επικοινωνίας μεταξύ των δύο Βέλγων; Τα φλαμανδικά, η μητρική γλώσσα του Martijn Wydaeghe, έχει ως βάση τα ολλανδικά, ενώ ο Thierry Neuville, που έχει μεγαλώσει στην ακριβώς απέναντι και πιο νότια πλευρά του Βελγίου, μιλάει γαλλικά και γερμανικά. Θέλοντας να αντιμετωπίσει ένα σπάνιο πρόβλημα μεταξύ ανθρώπων που κατάγονται από την ίδια χώρα, ο Wydaeghe έχει ξεκινήσει μαθήματα γαλλικών, με στόχο την όσο τη δυνατόν πιο καθαρή εκφορά των λέξεων.

Πιο αναλυτικά, ο Neuville εξήγησε: "Έχουμε διαφορετικό σύστημα επικοινωνίας στο αυτοκίνητο. Λειτουργούσε καλά με τον πρώην συνοδηγό μου (Nicolas Gilsoul), όμως ο Martijn μιλάει γαλλικά αλλά η μητρική του γλώσσα είναι Φλαμανδική, οπότε κάποιες φορές είναι δύσκολο να έχει την ιδανική προφορά. Σε συνδυασμό με το πρόβλημα ενδοσυνεννόησης, ορισμένες φορές πάλευα να ακούσω καθαρά τη διαφορά ανάμεσα στο 50 και το 75 (σ.σ. αποτελεί τρόπο περιγραφής της στροφής από τον Neuville).

"Κάθε φορά δίσταζα. Είχαμε ορισμένες "στιγμές" λόγω αυτού, όπως επίσης σε ορισμένες σημεία έχασα χρόνο επειδή καταλάβαινα πως μια στροφή ήταν πιο αργή από ότι στην πραγματικότητα".

Ο Thierry Neuville -νικητής 13 αγώνων στο WRC, όλοι με τη Hyundai.- εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος και από την απόδοση του Hyundai i20 Coupe WRC: "Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που διασκέδαζα τόσο πολύ την οδήγηση όπως αυτό το Σαββατοκύριακο. Το αυτοκίνητο λειτούργησε καλά - δεν είχα παράπονα. Έκανε ακριβώς ότι ήθελα και αισθανόμουν άνετα παρά τις απαιτητικές ειδικές διαδρομές.

"Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα με το αυτοκίνητο ούτε κάναμε λάθη, ενώ η ομάδα έκανε απίστευτη δουλειά. Μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε πολλές δοκιμές πριν τον αγώνα και αυτό απέδωσε.  Αισθάνθηκα άνετα, βρήκαμε καλό ρυθμό και πίεσα άμεσα. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα".

Μετά από δύο αγώνες στο φετινό WRC και έχοντας ανέβει ισάριθμες φορές στο βάθρο από την τρίτη θέση, ο Thierry Neuville βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Βαθμολογίας Οδηγών με 35 βαθμών, 4 λιγότερους από τον επικεφαλής Kalle Rovanpera.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα