Rotax ΜΑΧ Challenge Grand Finals 2020 - με αυστηρό πρωτόκολλο και ελπίδες για την υπέρβαση

Η Bombardier-Rotax GmbH & CO KG έκρινε ότι το Rotax ΜΑΧ Challenge Grand Finals 2020 θα έπρεπε ένεκα του Covid-19, να γίνει λίγο αργότερα, από τον Νοέμβριο που είχε προγραμματιστεί, κι από το Ντουμπάι να γίνει στην Ευρώπη, στην γνωστή στον κόσμο του karting, πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία. Έχοντας θεσπίσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο υψηλού επιπέδου για την πρόληψη του Κορωναιού με την ανάλογη σοβαρότητα, περιμένει τους νικητές των Εθνικών θεσμών, στις 23 Ιανουαρίου για να διεκδικήσουν το στέμμα του Παγκόσμιου νικητή στις κατηγορίες.

Tο Rotax

MΑΧ Challenge 2020, μοναδικός θεσμός που ολοκληρώθηκε μεταξύ των υπολοίπων αγώνων karting στην Ελλάδα. Ουσιαστικά ήταν μία εξαιρετική προπόνηση ένα βήμα πριν για τους Έλληνες οδηγούς πριν μπουν στην πίστα του Πορτιμάο. Η ''ομάδα'' των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο ραντεβού της Rotax, ετοιμάζει τις αποσκευές της. Στην Πορτογαλία τους περιμένει μία ακόμα αξέχαστη εμπειρία, μία νέα πρόκληση.

Η σύνθεση της άτυπης αυτής ''εθνικής ομάδας'' άλλαξε ένεκα προσωπικών θεμάτων των αρχικά επιλεγμένων και πλέον σχηματίστηκε το δυναμικό της. Η ομάδα των αδελφών Βασίλη και Νίκου Ζάχου θα φτάσουν στην Πορτογαλία με τρείς οδηγούς. Τον μικρό Θάνο Ζάχο στην δεύτερη συνεχή συμμετοχή του στην κατηγορία Rotax 125 Micro MAX και τους Γιάννη Ντάφο στην Senior και Θανάση Χατζόγλου στην DD2 στην πρώτή τους παρουσία σε Παγκόσμιο.

Ο πολύ-συμμετέχων σε Rotax ΜΑΧ Challenge Grand Finals, Γιώργος Πολυχρονίδης ως οδηγός αρχικά και ως κόουτς τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, θα συνοδέψει τον οδηγό του Άκη Βασιλέρη που θα δοκιμαστεί στην κατηγορία Rotax 125 MAX DD2. Ο νικητής του Εθνικού μας θεσμού στην κατηγορία DD2, θα συμμετέχει για έκτη φορά σε Παγκόσμιο τελικό της Rotax.

Στην Rotax 125 Junior MAX θα συμμετέχουν σε διεθνή αγώνα για πρώτη φορά, κάτι που με την Rotax έχει συμβεί σε συντριπτικό ποσοστό με τους οδηγούς του Παγκόσμιου στερεώματος. Μαζί του στην ίδια κατηγορία λοιπόν, ο Πατρινός Γιώργος Θεοδωρακόπουλος και ο Βασίλης Μιχαηλίδης. Αντίστοιχα οι έμπειροι Κώστας Χατζής και οι αδελφοί Μαϊτοί θα τους συνοδεύουν ως κόουτς.

Ο συνδυασμός αυτής της εθνικής ομάδας με τους οδηγούς και τους επιμέρους μηχανικούς-προπονητές καθώς και τον πανταχού παρόντα ιδιοκτήτη της Rotax στην Ελλάδα, Δημήτρη Γαλάτση να δίνει λύσεις σε ότι προκύψει, έχει την δυναμική καθώς και την εμπειρία έτσι ώστε η κάθε υπέρβαση να θεωρείται αυτονόητο! Δελτίο Τύπου

 

 

 

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα